25 Ιουν 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ ΓΙΑ ΣΣΕ ΣΤΗΝ COSMOTE E-Value

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Προς : Πρόεδρο – Γραμματέα
Κοινοποίηση:   Μέλη του Δ.Σ
         &  Παρατάξεις

Συνάδελφοι

Με  έκπληξη  ενημερωθήκαμε ως παράταξη – μέσω του δελτίου τύπου του Συλλόγου 18/6/2018- για την μονομερή προσφυγή  σας στον ΟΜΕΔ που αφορά στην υπογραφή ΣΣΕ  των εργαζομένων στην Cosmote e-Value.

Ως ΕΣΚ ΟΤΕ έχουμε πολλές  φορές αναφέρει μέσα από τις τοποθετήσεις μας ότι :
Oι όποιες νομικές ενέργειες πρέπει να ακολουθούν την συνδικαλιστική δράση  με μια σειρά  πρωτοβουλιών. Έχουμε τονίσει και θα επαναλάβουμε, χωρίς κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με την έλλειψη κάθε αγωνιστικότητας  χωρίς  να ξεκινήσει ούτε να εξαντληθεί κανένα περιθώριο πίεσης ή ακόμα και σύγκρουσης αν χρειαστεί  με τη διοίκηση , οι εργαζόμενοι θα οδηγούνται σε ήττες. Οι νομικές ενέργειες  και μόνο αυτές χρονοβόρες και αποπροσανατολιστικές  μπορεί να είναι για τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Εκτός αν στόχος του Συλλόγου είναι «να αμολήσει μελάνι» στους 750 εργαζόμενους της Cosmote E-Value και κινείται στην κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος αναμονής  προκειμένου να καθησυχάσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις -750 εγγεγραμμένων μελών (ύστερα και από την καλλιέργεια φημολογιών για δήθεν ένταξή τους, στην ΣΣΕ του ομίλου ΟΤΕ).

Παρά τα όσα διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του ΟΜΕΔ ,την λήξη της θητείας  και τη δυνατότητα  άμεσης συγκρότησης  διοικητικού συμβουλίου του, να δούμε στην ουσία του τον συγκεκριμένο θεσμό, σε σχέση με τις γνωμοδοτικές του αποφάσεις  για μια σειρά σωματεία κλάδων, που ζήτησαν την μεσολάβηση του. Είναι αποκαλυπτικές  για τις θέσεις του οργανισμού για τους όρους «που θα πρέπει» να διαμορφώνονται οι μισθοί των εργαζομένων. Ευθυγραμμίζεται πλήρως με την  αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και με όσα ζητάει ο ΣΕΒ δηλαδή «το κόστος εργασίας» , οι μισθοί να συνδέονται  με την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης ,ως κυρίαρχο, για την καπιταλιστική ανάκαμψη .

Πρακτικά αυτό σημαίνει  την υποστήριξη  του, σε μισθούς που ισχύουν μετά τις αντεργατικές ανατροπές των μνημονίων  και της ΠΥΣ/2012 και κυριαρχούν σήμερα δηλαδή, 586 και 511ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι για  τους εργαζόμενους  της Cosmote E-value, η όποια αποκατάσταση και αναπλήρωση των μισθών τους  από απώλειες όλων των προηγούμενων χρόνων, θα συνεχίσει να είναι …ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Πολύ περισσότερο όταν η εργοδοσία της Cosmote E-Value μπορεί να προφασιστεί, για να καθορίσει το αποτέλεσμα της απόφασης  ΟΜΕΔ,  «την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και  τα οικονομικά  της όρια»

Οι 750 εργαζόμενοι  της  cosmote evalue, δεν έχουν κανένα λόγο να ανέχονται, άλλη μια κοροϊδία  για ΣΣΕ που έχει μάλιστα τα  χαρακτηριστικά «επιλεκτικής  εφαρμογής  ΣΣΕ» και συνδικαλιστικής κάλυψης . Όταν οι συνάδελφοι τους στο ίδιο έργο, με την ίδια  προϋπηρεσία, τους ίδιους στόχους και με τις ίδιες αγωνίες . ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ. στην ΣΣΕ –δηλαδή οι υπόλοιποι 4.750 συνάδελφοι τους ,με τα ίδια χαρακτηριστικά εκμετάλλευσης .

Πρόταση μας   είναι να μείνουν στην άκρη ιδεολογήματα ΠΑΣΚΕ,  τύπου «άλλο το επιθυμητό και άλλο το εφικτό» ή ότι «οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις». Άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση, να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις  με όλες τις μορφές αγώνα προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τη διοίκηση.
Να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις σε όλα τα κτήρια πανελλαδικά της Cosmote E-Value, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, για το διεκδικητικό πλαίσιο που πρέπει να διαμορφώσουμε. Βασικό αίτημα  παραμένει η εξίσωση προς τα πάνω για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου. Η ΣΣΕ θα πρέπει να αφορά τους  5.500 εργαζόμενους στην Cosmote E-VALUE . Χωρίς διαχωρισμούς και άλλες προφάσεις.

Η ΕΣΚ από το 2012 είχε προτείνει την υπογραφή ΣΣΕ από τον ΠΑΣΕ για τους εργαζόμενους  της πρωην OTEPLUS. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο με βάση το σύνολο πλέον των εργαζομένων στην Cosmote E-value να προχωρήσει η διεκδίκηση ΣΣΕ για τους 5.500 εργαζόμενους. Με αγωνιστικές και κάθε είδους κινητοποιήσεις ώστε να τεκμηριωθούν ουσιαστικά οι λόγοι που οδήγησαν στη μη συμφωνία ανάμεσα σε εργοδότη και συνδικαλιστικές οργάνωση-εργαζόμενους για τη σύναψη ΣΣΕ.

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ  ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ  ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΝ -ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ με όρους που θα ικανοποιούνται οι σημερινές ανάγκες τους και την αναπλήρωση των απωλειών τους.

Ο ΠΑΣΕ επιβάλλεται να διεκδικήσει πρώτα και κύρια αγωνιστικά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ  Δ.Σ


Από την παράταξη της ΕΣΚ ΟΤΕ στον ΠΑΣΕ
Ευανθία Ρουτζούνη

Επισκέπτες