6 Ιουν 2018

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ - ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Την Τρίτη 5/6/2018 συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Θα περίμενε κανείς το κύριο θέμα συζήτησης του ΔΣ να είναι η χθεσινή απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να απολύσει το συνάδελφο από το κατάστημα των Ιωαννίνων με το άρθρο 13 λόγω αξιολόγησης και η οργάνωση της αντίδρασης των εργαζομένων. Ωστόσο ο εργοδοτικός και κυβερνητικός με το μόνο που ασχολήθηκε ήταν να ολοκληρώσει το μεθοδευμένο σχεδιασμό του προκειμένου να νοθέψει τα αποτελέσματα των εκλογών των πρωτοβάθμιων σωματείων στον όμιλο ΟΤΕ.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού άνοιξαν τη διαδικασία αψιμαχώντας για την αγωγή που κατατέθηκε από 7 συνέδρους που έχουν εκλεγεί με την ΕΝΩΤΙΚΗ – Αγωνιστική Συνεργασία για τις διπλοψηφίες στις εκλογές των σωματείων.  (Δ)ΑΚΕ – ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) – ΕΝΩΤΙΚΗ  – Αγωνιστική Συνεργασία έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να κατοχυρώσουν τις καρέκλες της Εκτελεστικής Επιτροπής, γράφοντας στα «παλιά τους τα παπούτσια» τη θέληση των εργαζόμενων. Το χορό άνοιξε η (Δ)ΑΚΕ που έκανε δήλωση ότι τα 4 ξεχωριστά ψηφοδέλτια με τα οποία κατέβηκε στο συνέδριο της ΟΜΕ ξαφνικά έγιναν 1. Το ίδιο «θαύμα» έγινε και με τα 3 ψηφοδέλτια του ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ). Για τους ίδιος λόγους η ΕΝΩΤΙΚΗ και η Αγωνιστική Συνεργασία διευκρίνισαν ότι είναι μια παράταξη.

Η ΕΣΚ – ΟΤΕ πρότεινε να μην προχωρήσει η διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ και εκλογής νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά να ζητήσουμε όλους τους εκλογικούς καταλόγους των σωματείων, να ακολουθήσει πραγματικός έλεγχος των διπλοψηφιών και με βάση αυτόν τον έλεγχο να προχωρήσουμε σε νέο εκλογικό συνέδριο με τον πραγματικό αριθμό των αντιπροσώπων. Ταυτόχρονα καταθέσαμε παραπάνω διπλοψηφίες από αυτές που συμπεριλαμβάνονται στην αγωγή. Επίσης, επισημάναμε ότι για να έχει νομιμοποίηση η αγωγή θα πρέπει να γίνει από κάποιο σωματείο μέλος  της ΟΜΕ και όχι από φυσικά πρόσωπα. Για αυτό το λόγο καλέσαμε την Ενωτική – Αγωνιστική Συνεργασία, από τη στιγμή που έχει την απόλυτη πλειοψηφία του σωματείου της ΕΕΤΕ να προχωρήσει σε αγωγή το σωματείο. Στο ζήτημα της εκλογής της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής ακολουθώντας τις πάγιες αρχές μας, θέσαμε ζήτημα αναλογικού - αντιπροσωπευτικού συμβουλίου (δηλαδή να αντιπροσωπευθούν όλες οι παρατάξεις αναλόγως της δύναμής τους στην Εκτελεστική Επιτροπή). Κατά την εξέλιξη της διαδικασίας θέσαμε υποψηφιότητα για τις θέσεις που μας αναλογούσαν με βάση τη δύναμη που μας έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, οι υπόλοιπες παρατάξεις ψηφίστηκαν μεταξύ τους αποκλείοντας μας από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Όσο για την Η ΑΣΕ αφού δεν είπε κουβέντα για τις διπλοψηφίες (γιατί άραγε;;;) από την πρεμούρα της να μας τσουβαλιάσει άρχισε να μας καταγγέλλει και μετά ανακάλεσε!

Όσοι νομίζουν ότι η ΕΣΚ – ΟΤΕ θα πάει πίσω από τις αρχές της και θα κάνει συμφωνίες και συνεργασίες κάτω από το τραπέζι, στην πλάτη των εργαζομένων, είναι γελασμένοι.  Μοναδικό μας κριτήριο ήταν, είναι και θα είναι η υπεράσπιση και η διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την προσπάθεια για να οργανωθεί αγώνας μαζικός, ταξικός, συντονισμένος κόντρα στην εργοδοσία, το κεφάλαιο συνολικά και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους (κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ κτλ). Θα συνεχίσουμε και θα οξύνουμε την πάλη για υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση προς τα πάνω χωρίς διαχωρισμούς, για δημιουργία ενός επιχειρησιακού σωματείου και μετατροπή της Ομοσπονδίας σε κλαδική, ζήτημα που θέσαμε και στο 44ο συνέδριο της ΟΜΕ. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να οξύνουμε την αντιπαράθεση απέναντι στο «μακρύ τους χέρι» στο συνδικαλιστικό κίνημα, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ακόμα κι όταν μας κλέβουν τις έδρες που μας έδωσαν με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συγκρότηση του ΔΣ αρνήθηκαν να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στην απόφαση της διοίκησης να απολύσει παράνομα και καταχρηστικά το συνάδελφο από το κατάστημα Ιωαννίνων. Άλλωστε, και οι κινητοποιήσεις που έγιναν οργανώθηκαν από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και όχι από τα σωματεία του ΟΤΕ τα οποία τις υπονόμευσαν. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποταχθούν στον αρνητικό συσχετισμό που προέκυψε από τις εκλογές των σωματείων ο οποίος έγινε ακόμα χειρότερος από τις άθλιες μεθοδεύσεις στο συνέδριο της ΟΜΕ. Να πάρουμε τώρα την κατάσταση στα χέρια μας προκειμένου να απαντήσουμε στην ολομέτωπη επίθεση που ετοιμάζει η εργοδοσία στον όμιλο ΟΤΕ και στην προσπάθεια της να επιβάλει παντού «σιγή νεκροταφείου». Να απαλλαγούμε από τη σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ΥΓ. Στη συνέχεια παραθέτουμε 2 πίνακες. Στον πρώτο προσπαθούμε να αποτυπώσουμε το σχέδιο που εφάρμοσαν προκειμένου να αλλοιώσουν τη σύνθεση του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ – ΟΤΕ και στο δεύτερο το πώς θα ήταν τα αποτελέσματα αν οι παρατάξεις κατέβαιναν στο συνέδριο της ΟΜΕ όπως κατέβηκαν και στις εκλογές των σωματείων διεκδικώντας την ψήφο τους. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Επισκέπτες