Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

20 Ιουν 2018

Λέμε όχι στον ΕυρωΝΑΤΟϊκό «πατριωτισμό»

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Την Τρίτη 19/6 συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως είχαν αποφασιστεί από την πλειοψηφία, ήταν το ζήτημα της διαδικασίας αλλαγής του καταστατικού και το ζήτημα της αξιολόγησης.

Για το ζήτημα της αλλαγής του καταστατικού η ΕΣΚ – ΟΤΕ ανέπτυξε τις θέσεις της που είναι ότι το νέο καταστατικό θα πρέπει να αποσκοπεί στην ενίσχυση 3 βασικών αρχών: της δημοκρατικότητας, της αντιπροσωπευτικότητας και της ανακλητότητας των εκλεγμένων. Σε αυτά τα πλαίσια κάποιες από τις προτάσεις, τις οποίες θα κάνουμε και στη σχετική επιτροπή που συτάθηκε, είναι η καθιέρωση Γενικών Συνελεύσεων στην Αττική, η διαγραφή από το σωματείο των στελεχών της εταιρίας,  η εγγραφή στο σωματείο όλων των συναδέλφων των θυγατρικών και των ενοικιαζόμενων ώστε να σπάσουμε τους διαχωρισμούς που επιβάλει η εργοδοσία κ.α.


Στο θέμα της αξιολόγησης η ΕΣΚ – ΟΤΕ διατύπωσε την πάγια θέση της ότι οφείλουμε να δράσουμε ώστε να απαξιώσουμε και να ακυρώσουμε στην πράξη το αξιολόγιο που αξιοποιείται σαν μαστίγιο από τη διοίκηση. Ένα αξιολόγιο που εδώ και χρόνια αξιοποιείται για να εκφοβίσει τους εργαζόμενους αυξάνοντας έτσι την εντατικοποίηση διαμορφώνοντας μια καθημερινότητα που είναι εξοντωτική για τους εργαζόμενους, γεγονός που αποτυπώνεται στις κρίσεις πανικού και στα συνεχή καρδιακά επεισόδια που υφίστανται. Καταγγείλαμε, με βάση τα στοιχεία που μας έδωσαν συνάδελφοι, ότι πολλοί προϊστάμενοι αξιολόγησαν τους τεχνικούς με βάση τις πωλήσεις που κάνουν, αναδεικνύοντας την υποκρισία τόσο της διοίκησης που λέει ότι οι πωλήσεις είναι προαιρετικές όσο και της πλειοψηφίας της ΠΕΤ – ΟΤΕ που μένει στη διαβεβαιώσεις αυτές αφήνοντας του προϊσταμένους να δρουν και να τρομοκρατούν ανενόχλητοι. Καταγγείλαμε τη στάση των πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος που όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την πρόσφατη απόλυση του συναδέλφου από το κατάστημα Ιωαννίνων μέσω του άρθρου 13 λόγω αξιολόγησης αλλά αντίθετα διέσπειραν ψεύδη εναντίον του για να μην υπάρξει καμιά αντίδραση από τους εργαζόμενους.

Η πλειοψηφία για μια ακόμη φορά αρνήθηκε, ουσιαστικά, να πάρει θέση αφού δήλωσε ότι αναμένει ενημέρωση από τη διοίκηση για το νέο αξιολόγιο! Από την πλευρά μας είπαμε ότι όσα έγιναν στην πρόσφατη αξιολόγηση αρκούν για να οργανώσουμε την αντίδραση των εργαζόμενων ενώ για το νέο αξιολόγιο αναδείξαμε την υποκρισία της πλειοψηφίας αφού η διοίκηση όχι μόνο έχει παρουσιάσει το νέο αξιολόγιο αλλά έχει ορίσει τη 13 Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία οριοθέτησης του προσωπικού στόχου κάθε εργαζόμενου! Συνεπώς, για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος με την απραξία της διευκολύνει τη διοίκηση να υλοποιήσει τον αντεργατικό της σχεδιασμό.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης η ΑΚΕ κατέθεσε ένα ψήφισμα για το ζήτημα της πρόσφατης συμφωνίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση της πΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Το ψήφισμα, από το οποίο δεν έλειψαν ανιστόρητες εθνικιστικές κορώνες, κατήγγειλε μεν τη συμφωνία και τη συγκυβέρνηση άφηνε όμως στο απυρόβλητο αυτούς που την επέβαλαν. Δηλαδή, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τις αστικές τάξεις των 2 χωρών.

Η ΕΣΚ – ΟΤΕ κατήγγειλε τη συμφωνία και τη συγκυβέρνηση αφού η συμφωνία με την αναγνώριση μακεδονικής ιθαγένειας και μακεδονικής γλώσσας διατηρείται το σπέρμα του αλυτρωτισμού. Ωστόσο, είπαμε ότι για να υπερψηφίσουμε ένα τέτοιο ψήφισμα θα πρέπει σε αυτό να καταγγέλλουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που ήταν εκείνοι που επέβαλαν τη συμφωνία (ακόμα και το χρονοδιάγραμμα καθόρισαν) ώστε να προωθήσουν τους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς στα Βαλκάνια. Επίσης, είπαμε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί και ο ρόλος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας οι οποίοι έχοντας έτοιμα πλάνα επενδύσεων στην πΓΔΜ και στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες πίεσαν για την υπογραφή της συμφωνίας. Αυτό εντάσσεται σε αυτό που λέει η κυβέρνηση για την περίφημη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας» που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, γεγονός που εγκυμονεί κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής της χώρας.

Η ΑΚΕ απέρριψε οποιαδήποτε από τις προτάσεις μας αποδεικνύοντας ότι οι κορώνες της περί πατριωτισμού είναι κούφιες, γιατί ο «πατριωτισμός» αυτός συμπεριλαμβάνει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της αστικής τάξης της χώρας  που είναι ξένα προς τα συμφέροντα τόσο του ελληνικού όσο και των υπολοίπων λαών της περιοχής. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ΕυρωΝΑΤΟϊκο «πατριωτισμό» που δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό που υπερασπίζεται τα δίκαια και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, με σεβασμό  στους άλλους λαούς.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Επισκέπτες