11 Ιουν 2018

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων συνθήκες που επικρατούν στο Διοικητικό Μέγαρο αλλά και στο ανακαινισμένο κτίριο της οδού Αθηνάς.

Στο Διοικητικό Μέγαρο για μια ακόμη φορά έσπασε σωλήνας μεταφοράς νερού. Αυτή τη φορά στον 3ο όροφο «έσκασε» σωλήνας που μεταφέρει κρύο νερό για τον κλιματισμό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα γραφεία της πτέρυγας Γ. Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο και δεν θα είναι το τελευταίο αν δεν ληφθούν μέτρα. Έρχεται σε συνέχεια ανάλογων περιστατικών σε άλλους ορόφους του Διοικητικού Μεγάρου που είχαν σπάσει σωλήνες μεταφοράς νερού (είτε θέρμανσης είτε λυμάτων). Μέσα και από αυτό το γεγονός αποδεικνύεται ότι απαιτείται άμεση συντήρηση και αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών. Η τακτική της διοίκησης να προβαίνει σε εργασίες αντικατάστασης σωλήνων αφού αυτοί σκάσουν πάνω από τα κεφάλια των εργαζόμενων είναι απαράδεκτη και γεννά κινδύνους για την ασφάλεια μας. Η αδιαφορία της διοίκησης για την ασφάλεια μας αποδείχθηκε και από το γεγονός ότι κανένα από τα στελέχη της εταιρίας δεν είπε στους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από τα πλημμυρισμένα γραφεία του 3ου ορόφου. Το ίδιο έγινε και στον 2ο όροφο στον οποίο έσταζε το ταβάνι και οι συνάδελφοι τοποθέτησαν κουβάδες για να μην τρέχουν τα νερά στο πάτωμα!

Στο ανακαινισμένο κτίριο της οδού Αθηνάς στο οποίο μεταφέρθηκαν εργαζόμενοι από το κτίριο της οδού Αχαρνών και από το ΝΥΜΑ, μια απλή ματιά φανερώνει την προχειροδουλειά που έχει γίνει και τις σοβαρές έως επικίνδυνες ελλείψεις  που υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα:
  • Στον 5ο όροφο ο κλιματισμός και ο εξαερισμός υπολειτουργούν με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση συνθηκών που θυμίζουν σάουνα. Υψηλές θερμοκρασίες χωρίς ανανέωση του αέρα.
  • Στον 1ο όροφο έχουν τοποθετηθεί συστοιχίες μπαταριών δίπλα σε θέσεις εργασίας, πράγμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση τους και τοποθέτησή τους σε κατάλληλο και ασφαλή χώρο.
  • Η παλαιότητα των σωληνώσεων ύδρευσης του κτιρίου καθιστούν απαραίτητη την τοποθέτηση φιαλών πόσιμου νερού σε κάθε όροφο.
  • Σε τμήματα υποστήριξης πωλήσεων - ανανεώσεων που μεταφέρθηκαν από Αχαρνών και ΝΥΜΑ στα οποία οι συνάδελφοι χρησιμοποιούσαν στη δουλειά τους ως απαραίτητο εργαλείο και συσκευή τηλεφώνου εκτός από το ακουστικό, τώρα τους δόθηκε μόνο ακουστικό. Το ακουστικό αυτό είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ακοή τους ενώ η έλλειψη τηλεφώνου δυσχεράνει το έργο τους. Απαιτούμε να τους δοθεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία αντιμετωπίζει ως κόστος τα ζητήματα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια μας. Έχει αποδειχθεί ότι στα ανακαινισμένα κτίρια τους νοιάζει η βιτρίνα και όχι τι κρύβεται πίσω από αυτή. Άρα, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τις συνθήκες εργασίας, την υγεία και την ασφάλεια μας δεν θα τα διασφαλίσει κανένας άλλος πέρα από εμάς. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση - επίλυση των προβλημάτων και την κάλυψη των παραπάνω ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού. Τα σωματεία και οι ΕΥΑΕ οφείλουν να πάρουν θέση για τόσους εργαζόμενους που μετακινήθηκαν ή πρόκειται να μετακινηθούν το προσεχές διάστημα. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας αξιοποιώντας κάθε μέσο προκειμένου να δοθεί λύση σε αυτά τα προβλήματα.


Επισκέπτες