Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

1 Ιουν 2018

44ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕ ΟΤΕ: ΟΡΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
                     Τελικά, τα σενάρια που κινήθηκαν στα όρια της συνδικαλιστικής αλητείας, για τα οποία είχαμε ενημερώσει κατά την διάρκεια του συνεδρίου, επιβεβαιώθηκαν. Όλες οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, (Δ)ΑΚΕ, (ΠΑΣΚΕ)ΣΥΝΕΝΑ, ΑΓΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝΩΤΙΚΗ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ, έκαναν ότι χρειάστηκε για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως αυτά προέκυψαν, από τις εκλογές των πρωτοβάθμιων σωματείων. Τα σενάρια αυτά σχεδιάστηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων και υλοποιήθηκαν μέχρι «κεραίας», από τους αντιπρόσωπους που εκλέχθηκαν στο συνέδριο. Όλοι αυτοί ζητούσαν την ψήφο των εργαζομένων και το έπαιζαν «αδέσμευτοι», «ακομμάτιστοι», «απολιτικ» και διάφορα άλλα επίθετα με το στερητικό «α» μπροστά. Τελικά το μόνο που στερούνται είναι ο σεβασμός στην θέληση και την ψήφο των εργαζομένων, καθώς συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στα «σπασμένα» ψηφοδέλτια, να υλοποιηθεί ο αντιδημοκρατικός κατήφορος, για ένα ακόμα συνέδριο.

                     Διαμορφώθηκαν δέκα διαφορετικά ψηφοδέλτια, προκειμένου να υφαρπάξουν έδρες, για το ΔΣ και την ΓΣΕΕ, από την ΕΣΚ.  Με μία απλή ματιά  μπορεί κανείς να καταλάβει ότι οι πανηγυρικές ανακοινώσεις που έστειλαν (Δ)ΑΚΕ και (ΠΑΚΕ)ΣΥΝΕΝΑ με τα αποτελέσματα του συνεδρίου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για το ΔΣ η (Δ)ΑΚΕ κατέβηκε με τέσσερα ψηφοδέλτια και μεταξύ των υποψηφίων ήταν και οι δύο ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ, που στο προηγούμενο τακτικό εκλογικό συνέδριο είχαν κατέβει με την (ΠΑΣΚΕ)ΣΥΝΕΝΑ. Η (ΠΑΣΚΕ)ΣΥΝΕΝΑ κατέβηκε με τρία ψηφοδέλτια στο ΔΣ και δύο στη ΓΣΕΕ. Η ΕΝΩΤΙΚΗ κατέβηκε, για ένα ακόμα συνέδριο, σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, μοιράζοντας τις έδρες!

                     Όλα τα παραπάνω έγιναν σε ένα συνέδριο με αντιπροσώπους που «νομιμοποιήθηκαν», χωρίς να ελεγχθούν τα σωματεία για διπλοψηφίες, με βάση την επίσημη παραδοχή του προεδρείου του συνεδρίου. Δηλαδή ένας εργαζόμενος μπορεί να έχει ψηφίσει σε δύο ή και περισσότερα σωματεία, νοθεύοντας με αυτό τον τρόπο τα αποτελέσματα των εκλογών και των αντιπροσώπων στο συνέδριο. Σε ένα συνέδριο που ακόμα και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ «ξέχασε» να πει για την απεργία στις 30 Μάη που ήταν ήδη προκηρυγμένη!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΕΛΟΙΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ
ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

                     Το γεγονός ότι η διοίκηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου περνάει σε ολομέτωπη επίθεση δεν είναι τυχαίο. Αφού πήρε μία σύμβαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της, αποθρασυνόμενη από τα αποτελέσματα, ενεργοποίησε το άρθρο 13 και οδηγεί συνάδελφο σε απόλυση με αιτιολογία την αξιολόγηση, φέρνει νέο αξιολόγιο που θα έχει ακόμα και ατομικούς στόχους, αυξάνει την εντατικοποίηση και φέρνει νέες «εθελούσιες» απολύσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να εμποδίσουμε τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποταχθούν στον αρνητικό συσχετισμό, να μην πιστέψουν στα παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης». Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται. Nα είμαστε σε ετοιμότητα για την ολομέτωπη επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία στα δικαιώματά μας. Η ΕΣΚ ΟΤΕ θα κάνει τα πάντα για να μην νομιμοποιηθεί αυτή η σαπίλα και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά, για τα οποία μας ψήφισαν οι συνάδελφοι. Όσο για τους «αδέσμευτους», «ακομμάτιστους», «απολιτικ» αντιπροσώπους, επισυνάπτουμε τα ψηφοδέλτια και τους αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων.

Έτσι λοιπόν διαμόρφωσαν το επίπλαστο αποτέλεσμα για το ΔΣ

Τα παρακάτω ψηφοδέλτια δείχνουν καθαρά πως, με συνεργασίες και σπάσιμο ψηφοδελτίων αλλοιώθηκαν τα αποτέλεσμα
Επισκέπτες