Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Ιουν 2018

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στις 14 ΙΟΥΝΗ 13:ΟΟ μ.μ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της νομοθετεί νέα προαπαιτούμενα στα πλαίσια της 4ης αξιολόγηση. Νομοθετεί ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2019-2022 αποδεικνύοντας ότι οι διακηρύξεις περί εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι ένα ακόμα παραμύθι. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από όσα τάζει η κυβέρνηση σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό μετά το «τέλος των μνημονίων». Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» θα χτιστεί στα θεμέλια που έπεσαν στα χρόνια των μνημονίων και η περίφημη «δίκαιη ανάπτυξη» θα πατήσει πάνω στα πετσοκομμένα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα.


Τα συγχαρητήρια που πήρε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα από όλους τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΣΕΠΕ κλπ) είναι ενδεικτικά για τη στόχευσή της πολιτικής της. Αυτή δεν είναι άλλη από τη θωράκιση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των συμφερόντων των εργαζόμενων. Άλλωστε, η θέση της κυβέρνησης ότι είναι αντισυνταγματική η πρόταση νόμου για επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου μισθού σε όσα ίσχυαν πριν την κρίση που κατέθεσαν περισσότεροι από 500 συνδικαλιστικοί φορείς της χώρας είναι αποκαλυπτική.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ βιώνουμε στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια τα αποτελέσματα αυτών των αντεργατικών πολιτικών. Από τη μια πλευρά μειώσεις μισθών, πετσόκομμα δικαιωμάτων, ελαστικές μορφές εργασίας, εντατικοποίηση, έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους κι από την άλλη κέρδη ρεκόρ για τους μετόχους. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι που θέλει η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως και των υπολοίπων μονοπωλίων, να συνεχίσουμε. Κέρδη για αυτούς, φτώχεια και χαμοζωή για τους εργαζόμενους.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Μαγικές λύσεις ώστε να είναι και οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι ικανοποιημένοι δεν υπάρχουν. Τώρα είναι ανάγκη με οργανωμένο, συλλογικό αγώνα με τις ταξικές δυνάμεις να δυναμώσουμε την πάλη μας με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες». Κόντρα στην κυβέρνηση και στους εργοδότες, κόντρα στις δυνάμεις τους εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν το εργατικό κίνημα στοιχισμένο πίσω από τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  • Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης
  • Μια ενιαία ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ. Χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς, με εξίσωση προς τα πάνω

Επισκέπτες