Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

29 Μαΐ 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΣΕΠρος : Το προεδρείο τα μέλη του Δ.Σ με Κοινοποίηση και στις Τοπικές Διοικούσες

Συνάδελφοι,
Αν ανατρέξουμε στις πρόσφατες δηλώσεις του ΣΕΒ -που ζητά για λογαριασμό των μελών του- νέα μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» και καμία υπαναχώρηση από το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει δρομολογηθεί μπροστά στην 4Η αξιολόγηση και συνδυάσουμε το σχεδιασμό της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ και τη μελετημένη στρατηγική της, θα βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα.
Τα τελευταία χρόνια θέτει σε εφαρμογή όλους τους αντεργατικούς στόχους  – που απλόχερα της παρείχαν οι προηγούμενες και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- προκειμένου να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της.


Σε αυτή την προσπάθεια με κριτήριο την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της, που σε μεγάλο βαθμό υλοποιήθηκε μέσα από την ποσοστιαία 40% μείωση των μισθών μας και της ευελιξίας ως μορφή απασχόλησης, που καθιερώθηκε. Εργαζόμενοι με συγκροτημένα δικαιώματα –αποχωρούν με  προγράμματα εθελούσιων απολύσεων ή παραιτούνται. Το ιδεολόγημα – ευχολόγιο, που γνώμονα έχει το κέρδος, «ένας καλύτερος κόσμος …για όλους» σίγουρα δεν χωράει τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ.

Εξηγούμε γιατί,
είναι τακτική της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ/DT και μάλιστα επικίνδυνη, η καλλιέργεια τρομοκρατίας και χειραγώγησης με τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση που καλλιέργησε όλο το διάστημα, μπροστά στην υπογραφή ΣΣΕ, για τη δήθεν, διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Σε λιγότερο από δύο μήνες (με το άρθρο 13 για πρώτη φορά, ζητά απόλυση για μειωμένη απόδοση στην αξιολόγηση) επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας με το χειρότερο τρόπο και είναι χαρακτηριστική η επίθεση που θα ακολουθήσει για ότι έχει απομείνει, στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Είναι επικίνδυνη η τακτική της να τρομοκρατεί και να εκβιάζει, με καινοτόμες ιδέες, κάθε φορά που προετοιμάζει πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης –απόλυσης, τους εργαζόμενους προκειμένου να τους οδηγήσει …προς την έξοδο.

Είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη η τακτική της στο όνομα της παραγωγικότητας να υπερεντατικοποιεί την εργασία για το σύνολο των εργαζομένων -ενώ παραδέχεται την υποστελέχωση προσωπικού- σε μια σειρά εταιρικές λειτουργίες κύρια της πρώτης γραμμής, ΤΤΛΠ- Εμ.Καταστήματα Επιχειρησιακούς Πελάτες- Υποστήριξη Πωλήσεων, που οδηγεί και  στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Είναι επικίνδυνη η τακτική της να επιδιώκει το «διαίρει και βασίλευε», να ωθεί στον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων με διαφορετική εργασιακή σχέση , ηλικία, ωράριο, εταιρεία ( ΟΤΕ-COSMOTE Ε-value,τρίτες εταιρείες, πρακτική άσκηση) ιδιαίτερα όταν εργάζονται σε ενιαίο χώρο και αντικείμενο. Ήδη εισπράττει μαζικά κύματα αποχώρησης εργαζομένων με εξειδίκευση και εμπειρία.

Τέλος είναι επικίνδυνη και αντιδραστική η τακτική της που από τη μια παρουσιάζει ως δήθεν εκσυγχρονιστική τη  νέα μορφή  αξιολόγησης που εξυπηρετεί ξεκάθαρα τις ευέλικτες μορφές εργασίας και τον ανταγωνισμό (ενταγμένη πλήρως στο τρίπτυχο ατομική απόδοση-στόχοι-αμοιβή) και από την άλλη, απολύει εργαζόμενο με συγκροτημένα δικαιώματα  χωρίς πειθαρχική διαδικασία, με τη μονομέρεια του διευθ/κου δικαιώματος στο όνομα «της μη επίτευξης των στόχων», μέσω του συστήματος αξιολόγησης. Οι παραπάνω επιλογές  γίνονται στα πλαίσια της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και στην επιδίωξη για μεγιστοποίηση των κερδών της.

Για τους λόγους αυτούς  και επειδή θεωρούμε ότι πιθανά δεν είχατε την ενημέρωση για την ορισμένη συνεδρίαση της επιτροπής, για κλήση- μέλους του συλλόγου ΠΑΣΕ-  με το αρ.13 στις 24-5-2018 ώρα 14.00 (διαφορετικά δεν θα υπήρχε η παρακάτω ανάρτηση από το σύλλογο)
 from: info@pase-ote.gr Ημερομηνία: 24/5/18 14:24 (GMT+02:00) Θέμα: FW: Νέες Προσφορές με την Κάρτα Μέλους του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, για εστιατόρια και μεζεδοπωλεία…κλπ
Κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε με αφορμή τα παραπάνω οξυμμένα προβλήματα ότι είναι αναγκαίο υπάρξει άμεσα έκτακτη σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να πάρουμε αποφάσεις και να στηρίξουμε μια σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών  και κινητοποιήσεων  με αφορμή και την Πανελλαδική Απεργία 30/5, προκειμένου να απαντήσουμε συνολικά οι εργαζόμενοι στην επίθεση των εργοδοτών που θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα  γιατί όσο ακόμη κάποιοι, έχουμε εργασιακά  δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας « ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ» και θέλουν να τα τελειώσουν.
Επίσης θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους μέσα από την πείρα τους. Να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη που έχουμε  αξιοποιώντας τη σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης. Ενάντια στο σύστημα που γεννά εκμετάλλευση και σε όλους όσους το εξυπηρετούν.
Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους: Ψηλά το κεφάλι συνάδελφοι! Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Επισκέπτες