Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

23 Μαΐ 2018

Δελτίο Τύπου για απόλυση με το άρθρο 13


Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της ΣΣΕ με την υποτιθέμενη «διασφάλιση», η εργοδοσία ενεργοποιεί το άρθρο 13, θέλοντας να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενο με 32 χρόνια υπηρεσία,  χρησιμοποιώντας την αξιολόγηση.

Από τη  μια ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ … «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

             
                                   

…και από την άλλη  η πραγματικότητα :Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ –ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Όλες οι αντιδραστικές πρακτικές της εργοδοσίας ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ των Εργαζομένων στα Καταστήματα. Από το 2014 με την εφαρμογή του σπαστού ωραρίου (διευθέτηση χρόνου εργασίας) που έφερε την υπερεντατικοποίηση, την υποστελέχωση, την εκμετάλλευση των εργαζομένων (ΟΤΕ-COSMOTE - Ε value) έως τον “mystery”... πελάτη που  αναφέρει αν ο εργαζόμενος «είναι ευδιάθετος» και ευγενικός σε τέτοιες συνθήκες και τον βαθμολογεί. Μέχρι και εξετάσεις καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι με τα  test πιστοποίησης των 500 σελίδων και τις ατέλειωτες ώρες που πρέπει να παραμένουν στο κατάστημα για «ενημέρωση» από τον Επιθεωρητή, εκτός χρόνου εργασίας!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι στόχοι της αδίστακτης διοίκησης. Να σταματήσουμε τώρα την απόλυτη εφαρμογή του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος με το άρθρο 13. Τώρα να πάρει πίσω την απαράδεκτη κλήση σε απολογία ΚΑΙ την εφαρμογή του άρθρου 13 του ΕΚΠ.
Οργάνωση και αγώνας όλων των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Επισκέπτες