Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Μαΐ 2018

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

                Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στα πρωτοβάθμια σωματεία του ΟΤΕ είναι κατά την εκτίμηση μας, αρνητικά για τους εργαζόμενους του ομίλου καθώς ενισχύθηκε ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, μέσα από διάφορες μεθοδεύσεις, ρουσφέτια και ενεργή στήριξη από τους μηχανισμούς της εργοδοσίας. Παρά την έντονη προσπάθεια τους για το αντίθετο, η ΕΣΚ είναι ξεκάθαρα η τρίτη δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ, παίρνοντας υπόψη τον αριθμό των ψήφων και των αντιπροσώπων που εκλέχθηκαν με τους συνδυασμούς στα σωματεία του ομίλου. Συνολικά οι αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν με τους συνδυασμούς στα πρωτοβάθμια σωματεία, έχουν ως εξής:Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η ΕΣΚ μπορεί να εκλέξει τρεις  έδρες στο νέο ΔΣ και έναν από τους δέκα αντιπροσώπους που θα στείλει η ΟΜΕ – ΟΤΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.  Ήδη από την πρώτη μέρα του συνεδρίου ξεκίνησαν οι διεργασίες για «συμφωνίες» κάτω από το  τραπέζι, όπως είχαμε εκτιμήσει και στην πρόσφατη ανακοίνωση μας ενόψει του συνεδρίου. Η (Δ)ΑΚΕ τα έχει βρει με τους ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ(!!!!) και για ακόμη ένα συνέδριο η ΕΝΩΤΙΚΗ με την Αγ. Συνεργασία. Αυτές οι παρατάξεις, παρά το γεγονός ότι κατεβαίνουν με διαφορετικά ψηφοδέλτια στα σωματεία (ΠΕΤ και ΕΕΤΕ), κάνοντας ότι διαφωνούν, στο συνέδριο τα βρίσκουν μια χαρά για την εξασφάλιση περισσότερων «οφιτσίων». Το παραπάνω γεγονός, που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, βοηθάει τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο που παίζουν αυτές οι παρατάξεις.

 Αυτό όμως που κινείται στα όρια της συνδικαλιστικής αλητείας είναι το «σπάσιμο» των ψηφοδελτίων προκειμένου να υφαρπάξουν έδρες, αλλοιώνοντας με αυτό τον τρόπο, τα αποτελέσματα και την θέληση των εργαζομένων, όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές των σωματείων. Από εχθές κυκλοφορούν  διάφορα σενάρια για το πώς θα δημιουργηθούν ξεχωριστά «ψηφοδέλτια» με διάφορους τρόπους προκειμένου ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός να υφαρπάξει μία έδρα στο ΔΣ και των αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ από την ΕΣΚ. Συγκεκριμένα η (Δ)ΑΚΕ μαζί με τους ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ετοιμάζουν να κατεβάσουν τέσσερα (!!!!) ξεχωριστά ψηφοδέλτια προκειμένου να εξασφαλίσουν μία έδρα παραπάνω στο ΔΣ και η ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ) τρία ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τον ένα παραπάνω αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ.

Αυτές οι μηχανορραφίες σχεδιάζονται από τους επικεφαλής των (Δ)ΑΚΕ και ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ) που κατά τα άλλα εμφανίζονται ως «θεματοφύλακες των θεσμών» σε επίπεδο ΓΣΕΕ. Την ίδια στιγμή παραδέχθηκαν στο συνέδριο της ΟΜΕ ότι κανένα σωματείο δεν κατέθεσε τις καταστάσεις ψηφισάντων προκειμένου να ελεγχθούν για διπλοψηφίες. Διατηρούν εδώ και χρόνια τέτοιες διαδικασίες που επιτρέπουν να δημιουργηθεί «βιομηχανία παραγωγής αντιπροσώπων».

Καλούμε τους αντιπρόσωπους του 44ου συνεδρίου να μετατρέψουν τα σενάρια αυτά σε επιστημονικής φαντασίας. Ακριβώς γιατί, παρά τις όποιες ιδεολογικές ή πολιτικές διαφορές έχουμε μεταξύ μας, οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν τους ψήφισαν για να πάρουν μέρος σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Να μην δεχθεί κανείς να συμμετάσχει σε «σπασμένα» ψηφοδέλτια που μοναδικό στόχο έχουν την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Να ενισχύσουν την ΕΣΚ ΟΤΕ για να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων, η υπεράσπιση και η διεκδίκηση για διεύρυνση των δικαιωμάτων μας με κριτήριο τις ανάγκες μας.

Σε κάθε περίπτωση προειδοποιούμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί. Τα «σπασμένα» ψηφοδέλτια και τα ονόματα αυτών που τα απαρτίζουν, αν τελικά δεν διαψευσθούν αυτά τα σενάρια, θα φροντίσουμε να τα μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο και το σύνολο της εργατικής τάξης. Γιατί τελικά όλοι στους εργαζόμενους θα πρέπει να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Επισκέπτες