24 Απρ 2018

1η Μάη 2018

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

1η Μάη 2018
Παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Για την τελική νίκη των λαών
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.00 πμ στο Σύνταγμα
Την 1η Μάη, την ημέρα της εργατικής τάξης, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Η 1Η Μάη είναι ημέρα αγώνα και μνήμης της πάλης της εργατικής τάξης και των νεκρών της. Με τον αγώνα μας τιμούμε τους νεκρούς του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμούμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για ζωή  και δουλειά με δικαιώματα, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων ετών ετοιμάζεται για νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα με σκοπό την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης ετοιμάζεται να ψηφίσει 88 προαπαιτούμενα ενώ σχεδιάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο βαφτίζει «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο στον αντιλαϊκό πυρήνα του οποίου συμφωνούν τα περισσότερα κόμματα και οι οποίες διαφωνίες σχετίζονται με αυτό που ονομάζουν «μείγμα» της αντιλαϊκής πολιτικής.


Από κοντά με τα περισσότερα κόμματα, την προσπάθεια κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου στηρίζουν και οι πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΜΕΤΑ) τόσο σε επίπεδο ΓΣΣΕ όσο και στα πλαίσια του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ. Πριν λίγες μέρες η διοίκηση της ΓΣΕΕ συμφώνησε να παραμείνει ο κατώτερος μισθός, για μια ακόμη χρονιά, στα 511€ και 586 € μικτά ενώ και η ΟΜΕ - ΟΤΕ συμφώνησε με την εργοδοσία του ΟΤΕ σε μια ΣΣΕ που βαθαίνει τους απαράδεκτους διαχωρισμούς, πετσοκόβει δικαιώματα, αφήνει εκτός σύμβασης 5500 εργαζόμενους στις θυγατρικές, με αντάλλαγμα αυξήσεις ψίχουλα για ένα τμήμα των εργαζόμενων.
Απέναντι σε αυτό το οργανωμένο μέτωπο κυβέρνησης, εργοδοσίας, εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέτει ως στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας οργάνωση και το δικό μας αγώνα που θα θέτει ως στόχο την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικών μας συμφερόντων. Η 1η Μάη δεν είναι ούτε η μέρα των λουλουδιών, όπως θέλουν να την εμφανίσουν οι εργοδότες και τα ΜΜΕ τους, ούτε ευκαιρία για απόδραση στην Τέμενη, όπως τη θέλουν οι πλειοψηφίες της ΟΜΕ. Η απεργία της 1ης Μάη μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε τη χαμοζωή που μας επιβάλλουν και ότι παλεύουμε για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για κοινωνική ασφάλιση, για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς. Είναι αναγκαίο να απορρίψουμε τις φωνές που μας καλούν να καθυποτάξουμε τα συμφέροντα μας κάτω από τις επιδιώξεις των αφεντικών. Αυτός ο δρόμος μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι αναγκαίο να δυναμώσουμε τις ταξικές δυνάμεις στο κλάδο, την ΕΣΚ, και το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ.
Η πολιτική προώθησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου από την κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει μόνο την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. Στα πλαίσια της περίφημης “γεωστρατηγικής αναβάθμιση της Ελλάδας”  που μεταφράζεται στην προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, η κυβέρνηση επιλέγει την ενεργό εμπλοκή τη χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τη συμμετοχή σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.  Μάλιστα, θεωρούν τόσο σημαντική τη στοίχιση του λαού πίσω από τα επικίνδυνα σχέδια τους που δεν δίστασαν να χτυπήσουν  άγρια με τις δυνάμεις καταστολής και να στείλουν στα νοσοκομεία και στα δικαστήρια νέους ανθρώπους που διαδήλωσαν κατά του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας. Ενώ δεν παρέλειψαν να δηλώσουν την πίστη στην στον αιματοβαμμένο αμερικάνικο ιμπεριαλισμό προστατεύοντας με ΜΑΤ το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν. Την ίδια στιγμή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών στην περιοχή το δράμα του Συριακού λαού και των προσφύγων συνεχίζεται.
Σε αυτές τις συνθήκες ολόπλευρης επίθεσης από πλευράς του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων η εργατική τάξη της χώρας μας αλλά και η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομόνωσης του εθνικισμού και του φασισμού σε κάθε χώρα.
Πυκνώνουμε τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  • Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
  • Υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


Επισκέπτες