Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Μαρ 2018

Εξαργυρώνουν τον αγώνα μας με κουπόνια

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Την Τρίτη 20/3 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση για το ζήτημα της ΣΣΕ στην οποία η πλειοψηφία της ομοσπονδίας συμφώνησε σε ένα προσχέδιο. Το προσχέδιο αυτό κινείται απολύτως στα πλαίσια της πρότασης της διοίκησης όπως την είχαμε περιγράψει σε ανακοίνωση στις 22/12/2017 . Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της συμφωνίας είναι τα εξής:
  • Δεν γίνεται καμία αναφορά σε εργαζόμενους στις θυγατρικές (e-Value, OTEplus) και στους ενοικιαζόμενους από τρίτες εταιρίες (Mellon, Manpower, IST, Project Solutions, West κλπ) αφήνοντας για μια ακόμη φορά το 1/3 των εργαζόμενων εκτός ΣΣΕ.
  • Όχι μόνο διατηρεί αλλά βαθαίνει τους διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζόμενων καθώς μειώνει, ακόμα και καταργεί δικαιώματα που ίσχυαν στις προηγούμενες ΣΣΕ (αποζημίωση απόλυσης, άδειες ασθενείας κτλ).
  • Οι όποιες αυξήσεις που προβλέπονται για τους εργαζόμενος που προσλήφθηκαν μετά το 2015 είναι τόσο χαμηλές που θα εξανεμιστούν είτε λόγω της προσωπικής διαφοράς είτε λόγω της ήδη νομοθετημένης μείωσης του αφορολόγητου και το μόνο που μένει στους νέους εργαζόμενους είναι τα κουπόνια.
  • Για τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν πριν το 2015 η μείωση των μισθών και το 7ώρο παραμένουν ως αντάλλαγμα για την υποτιθέμενη «διασφάλιση» των θέσεων εργασίας. Λέμε υποτιθέμενη γιατί ο όμιλος ΟΤΕ έχει το δικαίωμα στα επόμενα 2 χρόνια και απολύσεις να κάνει και να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία αρκεί για αυτό να μην επικαλεστεί οικονομοτεχνικούς λόγους τους οποίους δεν έχει ανάγκη. Αυτό φαίνεται από την κερδοφορία που χρόνο με το χρόνο αυξάνεται καθώς και από το ιλιγγιώδες μέρισμα που έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει στους μετόχους τα επόμενα 3 χρόνια που φθάνει στο πόσο των 260 εκατομμύρια € για κάθε χρόνο (περίπου δηλαδή όσα είναι η μισθοδοσία όλων των εργαζόμενων).


Το μόνο που διασφαλίζει είναι το πάγωμα των μισθών για τους εργαζόμενους και την υψηλή κερδοφορία για την εργοδοσία

Το σχέδιο αυτό είναι απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα. Στο αυριανό ΔΣ της ΟΜΕ θα επαναλάβουμε, για μια ακόμη φορά, ότι είναι αναγκαία και επιτακτική η διεκδίκηση ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ, που θα καταργεί τους απαράδεκτους διαχωρισμούς και όλες τις μειώσεις που είχαν «παλιοί» και «νέοι» εργαζόμενοι εδώ και 8 χρόνια. Μια ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και εξίσωση του συνόλου των εργαζόμενων του ομίλου προς τα πάνω.
Απαιτούμε η όποια απόφαση για υπογραφή ΣΣΕ να έχει την έγκριση των ίδιων των εργαζόμενων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Τοπικές Διοικούσες να συνεδριάσουν άμεσα και να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις παντού ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Επισκέπτες