20 Μαρ 2018

ΟΜΕ ΟΤΕ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας:
Με «αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμού» στο δρόμο του συμβιβασμού…
Να κόψουμε το δρόμο προς μια νέα ΣΣΕ στα μέτρα και στις απαιτήσεις της εργοδοσίας

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε  στον όμιλο ΟΤΕ,
Βήμα-βήμα οι συμβιβασμένοι, εργοδοτικοί - κυβερνητικοί της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ μεθοδεύουν το νέο χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων στον όμιλο. Κοντά πέντε μήνες από την πρώτη μεγαλειώδη απεργία στις 30-31 Οκτώβρη είμαστε στα πρόθυρα ενός νέου οδυνηρού για τους εργαζόμενους συμβιβασμού.  Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση ύστερα και από τη νέα ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ που προϊδεάζει για το γεγονός:
«Τις επόμενες ημέρες και αφού έρθει το καταληκτικό κείμενο της πρότασης του ΟΤΕ για υπογραφή Σ.Σ.Ε.  τα όργανα της Ομοσπονδίας θα αποφασίσουν για το αν θα γίνει δεκτό ή όχι με αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμού».
(Υπογράμμιση από εμάς)

Κύριοι της ΟΜΕ:
Ζήτημα 1ο: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει κανένα κείμενο, παρά μόνο το διεκδικητικό πλαίσιο που φαίνεται ότι και αυτό το έχετε ξεπεράσει. Δεν ξέρουν τίποτα αφού εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα περάσατε από τις αγωνιστικές κορώνες στη σιωπή και τώρα στην αναγγελία ενός συμβιβασμού. Αυτό σημαίνουν σε απλά ελληνικά τα περί οργάνων της ΟΜΕ που θα αποφασίσουν και τα περί αισθήματος «ευθύνης και ρεαλισμού». Αυτός ο ρεαλισμός σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά το καμουφλάζ της προσαρμογής στα μέτρα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Καθαρές κουβέντες. Η τοποθέτησή για το «μεγάλο» και το κάλεσμα να παρέμβει – λες και είναι ο Ολύμπιος Δίας που βλέπει τα πράγματα από το θρόνο του στον Όλυμπο, καθόλου δεν μας εφησυχάζει… ΑΝΤΙΘΕΤΑ!!! «Βάζουμε το λύκο να φυλάει το πρόβατα» - όπως λέει και ο λαός μας.
Ζήτημα 2ο: Οι εργαζόμενοι «μίλησαν» με δύο 48ωρες μαζικές απεργίες έχουν εκφράσει αγωνιστικά τη θέλησή τους για μια ενιαία ΣΣΕ στα δικά τους μέτρα, μια ΣΣΕ που θα υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες, μια ΣΣΕ που θα είναι το ελάχιστο από τον πλούτο που καθημερινά παράγουν.
Ζήτημα 3ο: Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παίρνετε τα ψίχουλα που πετάει η εργοδοσία – τμήμα απειροελάχιστο από τον παραγόμενο πλούτο – και να τα παρουσιάζετε σαν ικανοποιητικό αποτέλεσμα του «ρεαλισμού» σας. Αυτός ο ρεαλισμός, αυτό το αίσθημα ευθύνης από τη ΓΣΕΕ μέχρι και το τελευταίο σωματείο που κυριαρχεί η γραμμή «της εργασιακής ειρήνης» του «να τα βρούμε με την εργοδοσία, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», καίει τους εργάτες, τους μισθούς και τα δικαιώματά τους, στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.  Σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ρίχνατε συνεχώς τον πήχη. Τώρα ετοιμάζεστε να περάσετε κάτω από το πήχη που οι ίδιοι θέσατε πολύ χαμηλά, υπογράφοντας ΣΣΕ η οποία θα είναι πιο κάτω ακόμα και από την πρόταση που οι ίδιοι καταθέσατε στις 28/12 και πάρα το γεγονός ότι και στις ΓΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ αλλά και σε όλη την προεκλογική διαδικασία λέγατε ότι η πρόταση σας ήταν η βάση και δεν θα δεχόσασταν τίποτα λιγότερο. Ουσιαστικά με τη στάση σας διαμορφώσατε ένα πλαίσιο σύμβασης η οποία θα δίνει φτηνιάρικες χάντρες και καθρεφτάκια στους εργαζόμενους.  

Η ΕΣΚ είχε προειδοποιήσει για την αρνητική τροπή που είχε πάρει η διαδικασία της διεκδίκησης ΣΣΕ. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ μας επιβεβαιώνει όπως επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο αρνητικός, για τους εργαζόμενους συσχετισμός, που προέκυψε από τις εκλογές των σωματείων θα αποτυπωθεί και στη ΣΣΕ. Ωστόσο, κανένας εργαζόμενος ανεξάρτητα του τι ψήφισε δεν πρέπει να αποδεχτεί μια ακόμα ΣΣΕ που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι των εργαζόμενων. Ακόμα, και τώρα οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να παρέμβουμε στις εξελίξεις και να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ. Τίποτα δεν είναι παγιωμένο. Όλα μπορούν να αλλάξουν από την κινητοποίηση των εργαζόμενων. Η μεγάλη συμμετοχή στις δύο 48ώρες απεργίες δεν τους επέτρεψε να υπογράψουν μέχρι σήμερα μια ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας. Θεωρούν ότι τα αποτελέσματα των εκλογών των σωματείων τους το δίνουν το δικαίωμα να το κάνουν, ας τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε στις εξελίξεις.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας :      
1.      Η «σιωπή των αμνών», η αποδοχή των προϊόντων της «ευθύνης και του ρεαλισμού» των συμβιβασμένων εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστικών δυνάμεων που κυριαρχούν στην ΟΜΕ και τα σωματεία στον όμιλο
2.      Ο δρόμος της αξιοπρέπειας και του αγώνα, της παρέμβασης στα πράγματα, της με κάθε τρόπο και μέσο αποτροπής μιας νέας ΣΣΕ που θα ικανοποιεί την εργοδοσία και θα αφήνει ανέγγιχτα τα κέρδη της και την ανταγωνιστικότητά της.
Να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τα «δεν μπορούμε να πάρουμε αυτά που θέλουμε» των συμβιβασμένων – υποταγμένων της ΟΜΕ. Οι δύο απεργίες έδειξαν την δύναμή μας. Κάναμε κόπο, μη σπάσουμε τώρα την καρδάρα με το γάλα.
Να σταθμίσουμε επίσης στην απόφαση για το ποιο δρόμο θα πάρουμε, την κλιμακούμενη επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αναζωπύρωση του «κοινωνικού διαλόγου», τα περί «εθνικού σχεδίου ανάπτυξης» κλπ. Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με δαύτους..… Είναι μπροστά μας κι άλλα ακόμα πιο δύσκολα..… Τα περί «κανονικότητας», περί «εξόδου» από τα μνημόνια κλπ. είναι προπέτασμα καπνού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Το θεριό δεν χόρτασε, μόνο με αίμα χορταίνει.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ, οι ταξικές δυνάμεις, απευθύνουμε όλα τα παραπάνω, συνεπείς προς τις αρχές μας, συνεπείς προς το βασικό ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ.

Μην αφήνετε τα πράγματα να κυλάνε όπως θέλει η εργοδοσία. Μην αφήνετε το θυμό, την αγανάκτηση για την ΟΜΕ και τα σωματεία να εκτονώνεται χωρίς ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΓΩΝΑ. Μην ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι κυβέρνηση – κεφάλαιο αντάμα με τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» χτύπησαν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Χτυπάνε τους εργάτες στα εργοστάσια, χτυπάνε όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αρπαγή τη,ς λαϊκής κατοικίας. Χτυπάνε, χτυπάνε … την ίδια μας τη ζωή.
Ε, όχι δεν μπορούμε να τους αφήσουμε ήσυχους.
Ε, όχι δεν μπορεί να επικρατήσει ο νόμος του κεφαλαίου, η σιγή του νεκροταφείου.
Είμαστε ζωντανοί. Να τους το δείξουμε τώρα που η υπόθεση ΣΣΕ πάει ολοταχώς – αν δεν έχουν ήδη συμφωνήσει στα επτασφράγιστα γραφεία της διοίκησης – σε ένα ακόμα οδυνηρό συμβιβασμό σε βάρος της ζωής μας, σε βάρος των οικογενειών μας, σε βάρος των παιδιών μας.

Εμπρός λοιπόν να μην τους περάσει
Να κόψουμε το δρόμο προς μια νέα ΣΣΕ στα μέτρα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας
Να είμαστε όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα

Επισκέπτες