Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

9 Μαρ 2018

Άνοδος της ΕΣΚ – ΟΤΕ στις εκλογές της ΠΕΤ – ΟΤΕ
Συνεχίζουμε στην ίδια ρότα


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με την ψήφο τους στήριξαν την ΕΣΚ – ΟΤΕ στις εκλογές της ΠΕΤ. Η ΕΣΚ ανέβηκε και σε ψήφους και σε ποσοστά φθάνοντας πανελλαδικά το 9,63%. Με τα ψηφοδέλτια μας εκλέχθηκαν 3 στο ΔΣ της ΠΕΤ και 4 αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Η ΕΣΚ αναδείχθηκε 3η δύναμη τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Στα Δωδεκάνησα είναι 1η δύναμη, όπως και στο Ρέθυμνο που ισοψήφισε με ΑΚΕ και Συναδελφική Αλληλεγγύη. Δεύτερη δύναμη είναι στις Κυκλάδες και στη Μεσσηνία.

Το συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών κρίνεται αρνητικό για τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός παρέμεινε πολύ ισχυρός διαμορφώνοντας αρνητικές συνθήκες για τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους. Ο συσχετισμός, όμως, που διαμορφώθηκε από τις εκλογές δεν είναι παγιωμένος. Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων στις 48ώρες ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα αν αποφασίσουν να παρέμβουν στις εξελίξεις. Προχωράμε με αισιοδοξία και πίστη ότι οι εργαζόμενοι τελικά θα βγουν στο προσκήνιο διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες τους κόντρα στη λογική όλων των άλλων δυνάμεων που θέλουν οι διεκδικήσεις μας να προσαρμόζονται στο «ρεαλισμό» που επιβάλουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Παρά τον αρνητικό συσχετισμό η ΕΣΚ – ΟΤΕ θα συνεχίσει στην ίδια ρότα παλεύοντας για την προάσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Θα συνεχίσουμε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, για τα μικρά καθημερινά προβλήματα αλλά και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ όσο και το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας. Το πλαίσιο πάλης μας θα περιλαμβάνει από τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας, του ωραρίου, της πληρωμής των υπερωριών, της προάσπισης της μητρότητας μέχρι το ζήτημα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όπως αυτό ίσχυε πριν την κρίση, της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρας της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουμε ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κλαδικού σωματείου για τη διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ. Την Τετάρτη 7/3 η Γ.Σ. του ΣΕΤΗΠ ενέκρινε το προσχέδιο κλαδικής σύμβασης το οποίο θα αποτελέσει κυρίαρχο μέτωπο το επόμενο διάστημα.

Στον όμιλο ΟΤΕ θα συνεχίσουμε τον αγώνα για υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις, με εξίσωση προς τα πάνω. Ένα αίτημα που ενώνει τους εργαζόμενους και το οποίο καλούμε κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα του τι ψήφισε να στηρίξει με τη στάση του το επόμενο διάστημα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών:

2018
2015
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ
3168
3427
ΕΓΚΥΡΑ
3083
3350
Ποσοστό Συμμετοχής
85%
86,10%
Παράταξη
2018
2015
ΕΣΚ
9,63%
8,72%
ΑΚΕ
51,48%
47,15%
Συναδελφική Αλληλεγγύη
18,07%
17,20%
ΑΣΕ
10,44%
11,80%
Ακομμάτιστοι
5,42%
6,93%
Αγωνιστική Συνεργασία
4,96%
8,09%


Επισκέπτες