Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Φεβ 2018

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Εδώ και πολλά χρόνια επιχειρείται από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες διαφόρων Ευρωπαϊκών συνδικάτων η απογύμνωση τους από κάθε ταξικό περιεχόμενο η απομόνωση τους από την πάλη των εργαζομένων και η εξέλιξη τους σε ένα εργαλείο για κάθε λομπίστα που διαπραγματεύεται με ποιο τρόπο θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι σχεδιασμοί των αφεντικών. Η υλοποίηση της στρατηγικής αυτής  στην Ελλάδα περνά μέσα από τον έλεγχο που ασκεί η εργοδοσία σε  σωματεία και ομοσπονδίες με τα χαρακτηριστικά της ΟΜΕ ΟΤΕ .

Εδώ και δεκαετίες η γραμμή της εργοδοσίας σε μαζικά συνδικάτα κλάδων στρατηγικής σημασίας εμφανίζεται από τις ξεπουλημένες ηγεσίες τους σαν τη φωνή της λογικής και του ρεαλισμού. Ρεαλισμός που διαλύει κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακερματίζει την ενότητα των εργαζομένων και καλεί τους εργάτες να στοιχηθούν πίσω από το συμφέρον του εργοδότη τους. ‘Ένας ρεαλισμός που χτίζει μεθοδικά την φυλακή της κερδοφορίας, που εγκλωβίζει την πάλη των εργαζομένων σε μια λογική μη αμφισβήτησης της  σε μια λογική συνεχών αυτογκόλ για τους αγώνες μας. Ρεαλισμός που, σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, αλέθει τα συμφέροντα και τα δίκαια των λαών για να εξυπηρετηθούν οι επιδιώξεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ναυαρχίδα των επεμβάσεων των ισχυρών αυτής γης το ΝΑΤΟ το οποίο στις 2 Μάρτη οργανώνει μια εκδήλωση με θέμα «Το ΝΑΤΟ που μπορεί να μην ξέρετε – ασφάλεια και άμυνα πέρα από τις παλιές έννοιες» και καλεί ηγεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων κλάδων στρατηγικής συμμαχίας για «κουβεντούλα». Τις καλεί γιατί ξέρει τη γραμμή που υπηρετούν. Τις καλεί γιατί αναγνωρίζει τις προσπάθειες των υποστηριχτών των «επενδύσεων». Καθώς είναι γνωστό ότι από όπου περνά σαν οδοστρωτήρας αφήνει πρόσφορο έδαφος για επενδυτικά σχέδια οργώνοντας τις ζωές των ανθρώπων. Έχουμε πικρή εμπειρία για το  τι συμβαίνει σε όποια περιοχή του πλανήτη το ΝΑΤΟ ανοίγει το διάλογο για ζητήματα «Άμυνας και ασφάλειας» είναι η εμπειρία των 84 συναδέλφων μας στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας που πέθαναν μαζί με χιλιάδες λαού κατά τη διάρκεια των Νατοϊκών Βομβαρδισμών το 1999 κάνοντας τη δουλειά τους αλλά και των εκατομμυρίων άλλων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο που βιώνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα . Το ΝΑΤΟ είναι ο πολιορκητικός Κριός μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων που όταν δεν μπορούν να επιβάλουν τα σχέδια τους στους εργαζόμενους με το καρότο το κάνουν με το μαστίγιο με βόμβες και θάνατο . Τα συνδικάτα δεν έχουν καμία δουλειά να βρεθούν σε συζητήσεις με αυτούς τους Χασάπηδες μπορούν να είναι μόνο απέναντι τους αν θέλουν να λέγονται συνδικάτα. Ο διεθνισμός που πρέπει να δείχνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν είναι ένας καφές στη πλάκα και μια περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης όπως κάνει η ΟΜΕ ΟΤΕ στους συναδέλφους από τις Βαλκανικές χώρες αλλά το σταθερό μέτωπο απέναντι σε όποιον θεώρει τους εργαζόμενους πιόνια στη σκακιέρα υλοποίησης μεγάλων διεθνών επενδυτικών σχεδίων που για να αποδώσουν χρειάζονται λαούς γονατισμένους.
Υπογράφουν τόσα χρόνια συμβάσεις που στερούν το φαγητό από τα σπίτια μας αποφάσισαν να μας κάνουν και κιμά στις μηχανές των αφεντικών τους; Καλούμε τα σωματεία του ΟΤΕ και όλες τι παρατάξεις όχι μόνο να μη συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ενσωμάτωσης των εργαζομένων στις «κουβεντούλες» των Μακελάρηδων, αλλά να καταδικάσουν το ΝΑΤΟ που θέλει τους εργαζόμενους κιμά στην κρεατομηχανή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών των μεγάλο-πετρελαιάδων, βιομηχάνων κτλ.
Οι εργαζόμενοι είτε είναι στον ΟΤΕ είτε στην Telecom Serbia , στην Telecom Albania και στην Turkcell δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.  Έχουμε τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες ανάγκες και απέναντι μας τον ίδιο αντίπαλο . Καλούμε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ αλλά και σε όλο το κλάδο σε κινητοποίηση ενάντια στην εκδήλωση των Μακελάρηδων των λαών της περιοχής μας στις 2 Μάρτη στις 17:00 στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής , Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου.

Επισκέπτες