Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Ιαν 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Δεν τους έφτασε που συντάχθηκαν με τις ηγεσίες τους σε ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ) και δεν πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής 12/1 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Δεν τους έφτασε ότι συμμετείχαν μαζί με την εργοδοσία στον απεργοσπαστικό μηχανισμό ώστε να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι στην Αττική όπου είχε προκηρύξει το ΣΕΤΗΠ απεργία και σε όλη την Ελλάδα, όπου υπήρχαν αποφάσεις των εργατικών κέντρων. Δεν τους φτάνει που τόσο χρόνια παραδίδουν δικαιώματα από την ΣΣΕ των εργαζομένων στον ΟΤΕ προκειμένου να πανηγυρίζει η εργοδοσία την αύξηση κερδών. Δεν τους φτάνει ότι πάνε να κλείσουν μια νέα άθλια συμφωνία για την σύμβαση που βαθαίνει τον διαχωρισμό των εργαζόμενων στον όμιλο.  • Αφού η εργοδοσία δεν κατάφερε να κάνει καλά τους εργαζόμενους με επιθέσεις όλου του μηχανισμού τις ημέρες των 48ωρων απεργιών.
  • Αφού εργοδοσία και πλειοψηφία στην ΟΜΕ δεν καταφέρνουν πλέον να πείθουν τους εργαζόμενους να κάνουν ότι λέει η εργοδοσία την ημέρα της απεργίας
  • Αφού δεν τους βγήκε όλος ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έστησαν παντού για να μπαίνουν για δουλειά όσο περισσότεροι γίνεται
  • Και επειδή δεν αρκούνται στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση γιατί ο όμιλος ΟΤΕ θέλει απόλυτη σιωπή νεκροταφείου

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΕΤ – ΟΤΕ, ΔΡΙΤΣΑΣ από (Δ)ΑΚΕ και ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ της ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ1), μέσα από τα λαγούμια επικοινωνίας με την εργοδοσία, χωρίς να φέρουν οτιδήποτε για συζήτηση, σε κανένα όργανο, έβαλαν, εν κρυπτώ, την βρωμερή υπογραφή τους για να βάλουν νέα εμπόδια στο απεργιακό όπλο των εργαζομένων του ΟΤΕ, εν μέσω μάχης για την υπογραφή της ΣΣΕ.

Αποφάσισαν οι ΑΘΛΙΟΙ να υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο και με συμφωνία την απεργία στον ΟΤΕ υπογράφοντας ότι το προσωπικό ασφαλείας δε θα κάνει ότι λέει ο νόμος, αλλά ότι λέει ο προϊστάμενος, θα γίνει δηλαδή προσωπικό επίσημης απεργοσπασίας (δείτε στο τέλος της ανακοίνωσης σε κόκκινο πλαίσιο τον επίμαχο όρο που πρόσθεσαν). Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, τα γνήσια ΤΣΙΡΑΚΙΑ κυβέρνησης και εργοδοσίας, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την υπογραφή τους για να ακυρωθούν όλοι οι αγώνες της εργατικής τάξης στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού εργατικού κινήματος. Επιδιώκουν να ακυρώσουν αγώνες γενεών, με φυλακές, με βασανιστήρια, με εξορίες με αίμα και θάνατο που, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, πρόσφεραν σε εμάς τη δυνατότητα να διεκδικούμε, να κατακτούμε με βάση τις ανάγκες μας. Αν νομίζουν ότι τα βολεμένα τους από προνόμια χέρια και η υπογραφή τους έχει τόση ισχύ για να καταργήσει τις πιο λαμπρές σελίδες τους εργατικού κινήματος ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ.
ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ αν πιστεύουν ότι οι ταξικές δυνάμεις θα επιτρέψουμε να γίνουν, με αυτή την υπογραφή τους, τα παιδιά μας δούλοι και έρμαια σκυφτά του κάθε αφεντικού.
Καλούμε τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ μέσα από συνελεύσεις, αποφάσεις, από όλα τα σωματεία, από όλο τον όμιλο να δώσουν την απάντηση τους. Τους προειδοποιούμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να ακυρωθεί αυτή η συμφωνία. Πρώτα και κύρια να καταργηθεί στην πράξη από την επόμενη κιόλας απεργιακή κινητοποίηση. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κάθε τίμιο συνδικαλιστή να τους καταδικάσει και να απομονώσει την δράση τους σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που επιχειρείται αυτό και πρέπει να τους «αποδοθούν τα εύσημα» με κάθε τρόπο για να μη γίνει προηγούμενο. Προσπαθούν να γράψουν έπος με μαύρες σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Το 2005 με την κατάργηση του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, το 2011 την πρώτη σύμβαση με μειώσεις, το 2014 με τον επίσημο διαχωρισμό νέων – παλιών εργαζόμενων, τώρα οριοθετούν και τον μηχανισμό απεργοσπασίας.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Επισκέπτες