Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Ιαν 2018

Ο φόβος φυλάει τα έρμα……


Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση της τελευταίας ανακοίνωσής μας σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη ΣΣΕ (http://www.eskote.gr/2018/01/blog-post_19.html) ενημερωθήκαμε ότι η προγραμματισμένη για το Σάββατο 20/01/2018 συνάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ με την διοίκηση της ΟΜΕ μεταφέρθηκε για το απόγευμα της Παρασκευής 19/01/2018. Η αλλαγή ημερομηνίας επιβεβαίωσε το 2ο υστερόγραφο της ανακοίνωσής μας που έλεγε «Υ.Γ. 2 : Τι άλλο θα κάνουν; Μήπως θα βάλουν και κρυφή συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης;».

Είναι, προφανές, ότι η αλλαγή της ημερομηνίας έγινε γιατί οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ – ΟΤΕ και το ΣΕΤΗΠ, καλούσαν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο το Σάββατο την ώρα που θα γινόταν η προγραμματισμένη συνάντηση. Φοβούνται την αντίδραση των εργαζόμενων και τη διεκδίκηση ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ. Το αίτημα, δηλαδή, που ενώνει όλους τους εργαζόμενους του ομίλου σε μια κοινή διεκδίκηση που θα βελτιώσει σημαντικά τους όρους ζωής και τη δουλειάς όλων. Αίτημα που φαίνεται να αγκαλιάζεται από τους εργαζόμενους και στις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Στη σημερινή συνάντηση, ως ΕΣΚ – ΟΤΕ, ξεκαθαρίσαμε ότι αποχωρούμε από τη διαπραγμάτευση γιατί η αλλαγή του διαπραγματευτικού πλαισίου από πλευράς (Δ)ΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ(ΣΥΝ1) και η εγκατάλειψη της διεκδίκησης ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ που θα καταργεί τους άθλιους διαχωρισμούς, χωρίς μάλιστα έγκριση από κανένα όργανο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από πλευράς μας.


Με βάση τις σημερινές εξελίξεις η αυριανή συγκέντρωση αναβάλλεται. Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ αλλά και του κλάδου συνολικά. Θα σας ενημερώσουμε για τα νεότερα γύρω από τη ΣΣΕ σε επόμενη ανακοίνωση.

Επισκέπτες