Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Ιαν 2018

Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο Και τα δυο.. τη σύμβαση;


Η διοίκηση της ΠΕΤ – ΟΤΕ προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα μέσα από ανακοίνωσή της προσπαθεί με ψέματα να πείσει τους εργαζόμενους ότι η υπογραφή της σύμβασης για το προσωπικό ασφαλείας δεν αλλάζει τίποτα. Για μια ακόμη φορά ακολουθούν την πεπατημένη των τελευταίων ετών να παρουσιάζουν την υπογραφή επαίσχυντων συμβάσεων ως επιτυχία. «Επιτυχία» που δεν σχετίζεται με το τι κερδίσαμε αλλά με το πόσα χάσαμε! Για αυτό, αφού μας πληροφορούν ότι αρνήθηκαν 26 αιτήματα της διοίκησης, δεν μας απάντησαν γιατί πρόσθεσαν στη σύμβαση για το προσωπικό ασφαλείας το παράρτημα που δίνει αρμοδιότητες στον προϊστάμενο του ΤΤΛΠ να ορίζει εργασίες στο προσωπικό ασφαλείας καθορίζοντας, μάλιστα, ότι οι όποιες ενστάσεις θα συζητούνται την επόμενη μέρα. 


Ταυτόχρονα, επιδιώκουν μέσα από την ανακοίνωση, να παρουσιαστούν ως δυνάμεις «ευθύνης» σχετικά με τη ΣΣΕ κατηγορώντας μας, επίσης με ψέματα, ότι στις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΕΤ – ΟΤΕ που διεξάγονται αυτές τις μέρες δεν ασχολούμαστε με το θέμα της ΣΣΕ. Φαίνεται ότι όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ τόσο πιο κακό για την πραγματικότητα. Το λέμε αυτό γιατί στις Γενικές Συνελεύσεις όχι μόνο ασχολούμαστε με το θέμα της ΣΣΕ αλλά αναδεικνύουμε και τις ευθύνες τους για την αλλαγή του διαπραγματευτικού πλαισίου και το γεγονός ότι το αίτημα για ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου με εξίσωση προς τα πάνω και κατάργηση των άθλιων διαχωρισμών με ευθύνη τους έχει πάει «περίπατο». Μάλιστα, σε πολλές γενικές συνελεύσεις το αίτημα διεκδίκησης ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους έχει αναδειχθεί και αγκαλιαστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, κάτι που έχει αποτυπωθεί και σε αποφάσεις και ψηφίσματα Γενικών Συνελεύσεων.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που δεν έσκυψαν το κεφάλι αντιστεκόμενοι στην εργασιακή ζούγκλα, που ύψωσαν φωνή αντίστασης και αγώνα σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση. Που ξέκοψαν από το ατομικό βόλεμα και έκαναν το βήμα στη συλλογική δράση και την απόφαση να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν μέσα από τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι η ώρα να αντεπιτεθούμε ξεκινώντας από την αλλαγή των συσχετισμών και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος Το Σάββατο, 20/01/2018, έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΤΕ για τη ΣΣΕ. Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ – ΟΤΕ και το κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, καλούν τους εργαζόμενους στις 14:30 σε συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο ώστε να διατρανώσουμε ότι εμείς δεν παραιτούμαστε από το αίτημα της ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ. Είναι ώρα να πάρουμε οι εργαζόμενοι την υπόθεση της ΣΣΕ στα δικά μας χέρια. 

Σάββατο 20/01 δίνουμε μαζικό παρόν στη συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στις 14:30
Συνεχίζουμε τη μάχη για την υπογραφή ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Να καταργηθεί τώρα ο όρος της συμφωνίας που μετατρέπει το προσωπικό ασφαλείας σε προσωπικό απεργοσπασίας

Υ.Γ. 1: Επισυνάπτουμε ολόκληρη την συμφωνία για το προσωπικό ασφαλείας μήπως βρει κάποιος σε ποιο σημείο αναφέρεται η ΠΕΤ - ΟΤΕ στην ανακοίνωσή της
Υ.Γ. 2 : Τι άλλο θα κάνουν; Μήπως θα βάλουν και κρυφή συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης;


Επισκέπτες