Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

11 Ιαν 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή απεργία σε κάθε πόλη με βάση τις αποφάσεις που υπάρχουν για συμμετοχή στην απεργία. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης.
Με πρωτοβουλία της ΕΣΚ συγκλήθηκε χτες η Ε.Ε. της ΟΜΕ-ΟΤΕ που είχε ως βασικό θέμα την απόφαση για μορφές κινητοποιήσεων και αγώνα (απεργία), όπως είχε αποφασιστεί στο τελευταίο  ΔΣ της ΟΜΕ, όταν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση. Εκεί αποκαλύφθηκε ο ρόλος των εργοδοτικών-κυβερνητικών παρατάξεων (Δ-ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ,ΑΓ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) που συγκροτημένα δεν πήραν απόφαση για απεργία, τιμώντας τους πολιτικούς τους φορείς που συντάσσονται με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ. Είπαν ΟΧΙ στην πρόταση για απεργία την μέρα κατάθεσης 12/1, ενάντια σε ένα εμβληματικό πολυνομοσχέδιο–μαμούθ που φέρνει νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η πρόταση της εργοδοσίας και η παράταση στη διαπραγμάτευση της νέας ΣΣΕ. Απεργία που θα έπρεπε να έχει σαν περιεχόμενο και την διεκδίκηση ΣΣΕ και να πάρει για άλλη μια φορά ηχηρή απάντηση από τους εργαζόμενους ότι δεν θα δεχτούμε τους όρους της διοίκησης, για μειώσεις στους μισθούς μας, στα δικαιώματα μας, στην υγεία μας. Κυρίως όμως ενάντια στην απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος -τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης παγκόσμια- προκειμένου να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στους εργαζόμενους ώστε να μην μπορούν συλλογικά να διεκδικήσουν το δίκιο τους, να μπορούν να εμποδίσουν τους αγώνες, που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι  για να μην μονιμοποιηθούν οι ανατροπές σε εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα. Την ώρα που η εργοδοσία στηριγμένη σε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν προσφέρει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωρά αδιάλλακτη για την υπογραφή άλλης μια ΣΣΕ με βάση το πλαίσιο, «των δικών της αναγκών».
Παραθέτουμε μερικά από τα «επιχειρήματα» που αναφέρθηκαν στην σύγκλιση της Ε.Ε:  «όποτε πάρει απόφαση η ΓΣΕΕ, συντασσόμαστε μαζί της», προς το παρόν η ΓΣΕΕ ασχολείται με το να στέλνει επιστολές στους βουλευτές, και θα εκπληρώσει το καθήκον της, ως τριτοβάθμια οργάνωση των εργαζομένων με συλλαλητήριο την Δευτέρα το απόγευμα που θα ψηφίζεται η τροπολογία. Ή το «δεν πάμε σε μια …εκ νέου απεργία» για τη συγκεκριμένη όσο και γενικότερα για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας, έχουν δείξει δείγματα για το πόσο επικίνδυνος είναι ο ρόλος τους. Μάλιστα αναφέρθηκαν και στην αναγκαιότητα «ενημέρωσης και οργάνωσης» της απεργίας, αυτοί που στις προηγούμενες 48ωρες, ιδιαίτερα στην τελευταία απεργία, αρνήθηκαν και την στοιχειώδη οργάνωση και την περιφρούρηση των αγώνων, και που ήταν ηχηρά «απόντες» και τώρα δεν πήρανε καν απόφαση!
Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να μην αποπροσανατολιστούν πιστεύοντας το παραμύθι της κυβέρνησης «για μεταμνημονιακή…εποχή». Τις μειώσεις στους μισθούς μας και στα δικαιώματά μας τα «πληρώσαμε» και στην κρίση τους και θα εξακολουθήσουμε να τα «πληρώνουμε» και στην καπιταλιστική ανάπτυξη τους. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είμαστε μπροστά στην υπογραφή της ΣΣΕ μας μετράνε και μας διαχωρίζουν: Σε νέους- παλιούς, τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, την υγεία μας, όλα μας τα δικαιώματα και μας θεωρούν «κοστοβόρους» για τις επενδύσεις τους και βάζουν ταβάνι στον προϋπολογισμό τους, «μέχρι 25 εκατ να πάει η ΣΣΕ, παραπάνω το χάσαμε» λένε τα παπαγαλάκια τους. Αυτά θέλουν, για τους εργαζόμενους που από τη δουλειά μας, βγάζουν τα κέρδη και τον πλούτο τους και που από το 2011 μέχρι το 2016 έχουν κερδίσει-μειώνοντας τους μισθούς μας κατά 169 εκατ.ευρώ. Να γιατί ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την ανατροπή αυτών που στήνουν παγίδες και καλλιεργούν την υποταγή, στα συμφέροντα του εργοδότη και που δεν είναι άλλος από τον κυβερνητικό –εργοδοτικό συνδικαλισμό και τον ρόλο που έχει ανεξάρτητα αν είναι σε πρωτοβάθμια σωματεία ή στην ΟΜΕ, με την αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος του. Αυτό που τρομάζει, κυβέρνηση, αστικά κόμματα, ΣΕΒ, εργοδότες και τους μηχανισμούς τους, είναι η συλλογική οργανωμένη δράση, η συλλογική απόφαση μας για 24ωρη απεργία 12/1. Με το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΗΠ να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα παραμερίσουμε -την ήδη εκφρασμένη σε πολλούς χώρους δουλειάς- εργοδοτική τρομοκρατία, τα μέτρα που παίρνουν εκβιάζοντας ώστε να μην συμμετέχουμε στην αυριανή απεργία, γιατί ξέρουν ότι όσο υπάρχει αδικία και εκμετάλλευση οι εργαζόμενοι  θα κάνουν φωτιά, τη σπίθα που σήμερα υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Δεν σκύβουμε το κεφάλι - Δεν θα τους περάσει - Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά.
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων και των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων στην υπόλοιπη Ελλάδα την Παρασκευή 12 Γενάρη
Στην Αττική με το πανό του ΣΕΤΗΠ – Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στην Ομόνοια.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, την ημέρα που ψηφίζονται τα μέτρα, στις 18:00 στην Ομόνοια

Απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες
Αποφάσεις απεργίας έχουν πάρει έκτος από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (Σ.Ε.ΤΗ.Π)
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό και Δέρμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
Επίσης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, η ΠΕΜΕΝ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, το Συνδικάτο Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Νομών Άρτας - Πρέβεζας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας, το Σωματείο Ψύξης Διαλογής Νάουσας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου,  το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων.
Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών ν. Τρικάλων, το Σωματείο Εργαζομένων Tasty, το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων - Ποτών ν. Αργολίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πρέβεζας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ ΑΕ, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (24ωρη απεργία από τις 5 μ.μ. της Πέμπτης 11/1), το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ, το Σωματείο Μισθωτών - Τεχνικών Μακεδονίας, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) του ΕΜΠ, το Συνδικάτο Καθαριστριών και Καθαριστών ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ικαρίας και Φούρνων, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Αγρινίου «Η Ένωση», το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής τεχχνολογίας και κλινικής μηχανικής, το Σωματείο Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας, το Σωματείο Εργαζομένων ομίλου Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες ν. Θεσπρωτίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας καλεί σε 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ την Δευτέρα 15 Γενάρη πραγματοποιεί 8ωρη στάση εργασίας 7 π.μ. - 3 μ.μ. και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν εκείνη την ημέρα Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΑΤ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. ως τις 15.30. Η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου - Νοσοκομείου Λέρου - Κέντρου Υγείας Πάτμου - ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Γενάρη, ενώ την Δευτέρα 15 Γενάρη κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και μοίρασμα της ανακοίνωσης σε Λέρο, Πάτμο, Λειψούς και Αγαθονήσι. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας καλεί σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ.
Κάλεσμα για λήψη απεργιακών αποφάσεων απευθύνει στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του Δημοσίου η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ). Η πλειοψηφία της διοίκησης ΑΔΕΔΥ - ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή»  αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας και όχι απεργία για τη Δευτέρα 15 Γενάρη. Συντασσόμενη με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, η πλειοψηφία αυτή απέρριψε δύο φορές την πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία. Η στάση εργασίας θα είναι τρίωρης διάρκειας (από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου).
Στις κινητοποιήσεις καλούν η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας και Περιχώρων, η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών - Αυτοκινητιστών - Εμπόρων Ικαρίας, η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρ. ΔΕΚΟ, o Aγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Έμπορων Καισαριανής, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου. 


Επισκέπτες