Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Δεκ 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του πρόεδρου του ομίλου ΟΤΕ στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Οι θέσεις της διοίκησης προκαλούν τους εργαζόμενους του ομίλου. Είναι ξεκάθαρος ο στόχος της διοίκησης να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Ωστόσο, όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΤΕ δεν τα ακούμε πρώτη φορά. Τα έχουν ξαναπεί ή τα έχουν αποδεχθεί με τις πράξεις τους οι ηγεσίες της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Θυμηθείτε:
  • Πόσες φορές οι πλειοψηφίες της ΟΜΕ - ΟΤΕ στο παρελθόν (με πιο πρόσφατη το φθινόπωρο του 2016 με αφορμή το Vectoring), ακολουθώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εργοδοσίας, έχουν ανοίξει μέτωπο εναντίον της ΕΕΤΤ (μέχρι και συμβολική κατάληψη στα γραφεία της έχουν κάνει);
  • Πόσες φορές κάλεσαν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να μπουν πίσω από τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εργοδοσίας και να πάρουν μέρος στα παιχνίδια ανταγωνισμού των μονοπωλίων;
  • Πόσες φορές μας υπέδειξαν ως ανταγωνιστές τους εργαζόμενους των άλλων εταιριών τηλεπικοινωνιών;
  • Όταν έβαζαν την υπογραφή τους στις 2 προηγούμενες ΣΣΕ επικαλούμενοι την ανάγκη να στηριχθεί η κερδοφορία της εταιρίας και η ανταγωνιστικότητά της δεν έκαναν αυτό που έλεγε και λέει και τώρα η εργοδοσία;
  • Όταν επικαλούνταν διάφορα σενάρια καταστροφής (ομαδικές απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, παραχώρηση τεχνικού έργου σε άλλη εταιρία κλπ) ώστε να περιορίσουν τις αντιδράσεις των εργαζόμενων για τις προηγούμενες ΣΣΕ, δεν καλλιεργούσαν κλίμα εκφοβισμού στους εργαζόμενους για να αποδεχθούν το πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων;
  • Όταν υπέγραφαν  τη μείωση του 11% , προφανώς, θεωρούσαν ότι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ είναι προνομιούχοι και τους περισσεύει το 11% του μισθού.
  • Όταν επέλεξαν να εντάξουν 2100 εργαζόμενους της πρωην OTEplus στη ΣΣΕ σε νέα μισθολογικά κλιμάκια μειωμένα κατά 40% σε σχέση με αυτά που ίσχυαν, προφανώς, το έκαναν γιατί θεωρούσαν ότι τα παλιά κλιμάκια ήταν υπερβολικά και οι νέοι εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν με 800 € μεικτά.

Μάλιστα, όλα τα παραπάνω τα ονομάζουν «υπευθυνότητα» και ανάληψη της ευθύνης.

Είναι, προφανές, ότι οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ είναι αυτές που εδώ και χρόνια συντάσσονται με την εργοδοσία και υποτάσσουν και τα συμφέροντα των εργαζόμενων κάτω από τις απαιτήσεις και τις στοχεύσεις της εργοδοσίας. Για αυτό το λόγο και η εργοδοσία εμφανίζεται τόσο αποθρασυμένη. Οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ και η  γενικότερη στάση της εργοδοσίας δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων συγκρούονται με αυτά της εργοδοσία. Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΟΜΕ – ΟΤΕ, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, το μόνο που κάνουν είναι να υποτάσσουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων κάτω από το διαχρονικό στόχο της εργοδοσίας που δεν είναι άλλος από τη διεύρυνση της κερδοφορίας. Για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της διεκδίκησης μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου με εξίσωση προς τα πάνω.

Οργανώνουμε τώρα την κλιμάκωση του αγώνα για τη ΣΣΕ με νέα 48ώρη απεργία και με συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη, ώστε κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικοί συνδικαλιστικές να πάρουν μαχητική απάντηση και να καταλάβουν ότι δεν παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας.

Αλλάζουμε το συσχετισμό στα σωματεία. ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΠΛΗΓΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στηρίζουν τη στρατηγική της εργοδοσίας και συνολικότερα του κεφαλαίου στο όμιλο ΟΤΕ.

Επισκέπτες