Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Δεκ 2017

Ανακοίνωση για τη 48ώρη απεργία

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην 48ώρη απεργία στον όμιλο ΟΤΕ και στην 24ώρη πανελλαδική  - πανεργατική απεργία.

Και στις 2 μέρες της απεργίας αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά, ότι οι πλειοψηφίες της ομοσπονδίας και των σωματείων συστρατεύονται με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Οι δυνάμεις που στην πορεία της διεκδίκησης της ΣΣΕ ολοένα και στενεύουν το διεκδικητικό πλαίσιο, που με τη στάση τους υπονόμευσαν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων αρνούμενοι ουσιαστικά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που διαπραγματεύονται μια ακόμη ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα «θέλω» της εργοδοσίας υπονόμευσαν την επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Για τη 2η μέρα της απεργίας, παρά την έντονη αντίδρασή μας, αποφάσισαν να περιφρουρήσουν μόνο το Διοικητικό Μέγαρο αφήνοντας τα υπόλοιπα κτίρια στο έλεος της εργοδοσίας. Βέβαια, η υπονόμευση είχε φανεί πριν την απεργία. Η (Δ)ΑΚΕ φάνηκε ότι σύρθηκε στην απόφαση για τη 48ώρη κάτω από την πίεση των εργαζόμενων ενώ η ΠΑΣΚΕ η οποία δεν ήθελε να γίνει η 48ώρη κατά τη διάρκεια των εκλογών του ΠΑΣΕ ουσιαστικά ήταν απούσα τις 2 μέρες της απεργίας. Για αυτό, άλλωστε, δεν οργανώθηκαν κλιμάκια ενημέρωσης στα μεγάλα κτίρια και στις μεγάλες πόλεις.Η στάση τους αυτή δεν άλλαξε ούτε μετά από το όργιο εργοδοτική αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας που βιώσαμε τις 2 μέρες της απεργίας! Η εργοδοσία υπηρετώντας πιστά τη στόχευση μονοπωλίων, κυβέρνησης και Ε.Ε. να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα έκανε τα πάντα ώστε να μην έχει επιτυχία η 48ώρη απεργία. Έστησε έναν τεράστιο απεργοσπαστικό μηχανισμό που πάτησε πάνω σε εκβιασμούς και τρομοκράτηση των εργαζόμενων. Στο Διοικητικό Μέγαρο, και υπό τη συνεχή παρουσία της αστυνομίας, διευθυντές προσπαθούσαν να σπάσουν την περιφρούρηση επιδιώκοντας να στρέψουν εργαζόμενους απέναντι σε όσους περιφρουρούσαμε την απεργία. Έφθασαν στο σημείο να σπρώχνουν εργαζόμενους να μπουν. Ωστόσο, η τρομοκράτηση δεν έμεινε εκεί. Γενικοί διευθυντές για χιλιοστά δεν χτύπησαν με τα εταιρικά τους αυτοκίνητα απεργούς πού ήταν στην περιφρούρηση τους οποίους μάλιστα στη συνέχεια αντιμετώπισαν και με χλευαστικά σχόλια. Προϊστάμενος σε τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού επικαλούμενος ότι είναι προσωπικό ασφαλείας (δεν γνωρίζουμε ποια κρίσιμη υποδομή θα υποστήριζε) προσπάθησε να περάσει με το αμάξι του από την περιφρούρηση και αφού συνάντησε σθεναρή αντίδραση έφθασε στο σημείο να βρίσει χυδαία συνάδελφο με αναφορά στη μάνα του! Κρούσματα τρομοκράτησης είχαμε και σε καταστήματα όπου προϊστάμενοι εκβίαζαν εργαζόμενους να πάνε για δουλειά απειλώντας ότι όποιος δεν πάει θα αξιολογηθεί με 2 και ότι θα τα ανοίξουν μόνο με συναδέλφους που κάνουν την πρακτική τους. Επίσης, απείλησε και εκβίασε πλήθος συναδέλφων να δουλέψουν από το σπίτι ανοίγοντας προσβάσεις απομακρυσμένης σύνδεσης σε υπηρεσίες που δεν είχαν στο παρελθόν. Μέχρι και σε τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης δόθηκαν laptop για να δουλέψουν από το σπίτι.

Ωστόσο, και σε αυτή την προσπάθειά της η εργοδοσία δεν ήταν μόνη. Είχε την αμέριστη συμπαράσταση ανθρώπων που θέλουν να λέγονταν εκπρόσωποι εργαζομένων. Την 1η μέρα της απεργίας ενώ στην μπροστά πύλη του Διοικητικού Μεγάρου παλεύαμε να κρατήσουμε την περιφρούρηση, εκλεγμένος στο ΔΣ του ΠΑΣΕ με την ΠΑΣΚΕ («ΕΝΩΤΙΚΟ») έβαζε απεργοσπάστες από την πίσω πόρτα και όταν τον πιάσαμε με τη «γίδα στην πλάτη» τον έπιασε αντικομμουνιστική υστερία. Κάποιοι από τους προϊσταμένους των καταστημάτων που εκβίαζαν εργαζόμενους είναι υποψήφιοι στις εκλογές του ΠΑΣΕ με την ΠΑΣΚΕ («ΕΝΩΤΙΚΟ») ενώ άλλοι υποψήφιοι της ΠΑΣΚΕ («ΕΝΩΤΙΚΟ») φρόντισαν να δηλώσουν ασθένεια τις μέρες της απεργίας. Ακόμα, υπήρξαν περιπτώσεις και εκλεγμένων με τη (Δ)ΑΚΕ σε όργανα των σωματείων που ήταν απεργοσπάστες.

Αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στους συναδέλφους που αντιστάθηκαν στις απειλές των στελεχών της διοίκησης και ύψωσαν το ανάστημά τους ξεκαθαρίζοντας ότι θα απεργήσουν σπάζοντας τον τσαμπουκά της διοίκησης. Επίσης, χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους είχαν προγραμματίσει άδεια τις μέρες της απεργίας την οποία έκοψαν για να δηλώσουν απεργία.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Οι 2 μέρες της απεργίας ανέδειξαν το γεγονός ότι οι πλειοψηφούσες παρατάξεις στην ομοσπονδία και στα σωματεία του ΟΤΕ όχι απλά δεν έχουν διάθεση σύγκρουσης με την εργοδοσία αλλά αντίθετα λειτουργούν ως συνεργάτες της. Στον αντίποδα η ΕΣΚ – ΟΤΕ με όλες της τις δυνάμεις έδωσε τη μάχη της περιφρούρησης και τις 2 μέρες. Μάλιστα, στο κτίριο της e-Value στον Κεραμεικό η περιφρούρηση ήταν υπόθεση αποκλειστικά και μόνο των ταξικών δυνάμεων, δηλαδή, της ΕΣΚ – ΟΤΕ και του κλαδικό σωματείου, του ΣΕΤΗΠ.

Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μην τους επιτρέψουμε να υποτάξουν, για μια ακόμη φορά, τα συμφέροντα μας κάτω από τις στοχεύσεις της εργοδοσίας. Να μην αποδεχθούμε «χάντρες» και «καθρεφτάκια». Είναι αναγκαίο η νέα ΣΣΕ να είναι ΜΙΑ και ΕΝΙΑΙΑ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ καταργώντας τους απαράδεκτους διαχωρισμούς.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο τους και να συστρατευθεί με τις ταξικές δυνάμεις. Η καταδίκη των εργοδοτικών πλειοψηφιών των σωματείων να εκφρασθεί και στην κάλπη των εκλογών του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ.

Στηρίξτε την ΕΣΚ – ΟΤΕ, τις ταξικές δυνάμεις, ώστε τα σωματεία να αποκτήσουν το χαρακτήρα που πρέπει να έχουν. Μην αφήνουμε τις τύχες τους στην εργοδοσία.

Έξω οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία.

Διεκδικούμε MIA ENIAIA ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου που να προβλέπει:
  • Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών
  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο
  • Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) με ενιαία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους ως βάση για αυξήσεις.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) των θυγατρικών και των τρίτων εταιριών (Mellon, Manpower, Project Solutions, IST κλπ) στην ενιαία ΣΣΕ
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
  • Αναγνώριση των τίτλων σπουδών
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματικής μας ακεραιότηταΕπισκέπτες