Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Δεκ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην 1η μέρα της 48ώρης απεργίας στον όμιλο ΟΤΕ.

Από την αρχή της διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕ εργοδοσία και πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ πάνε χέρι-χέρι. Στόχος τους είναι η νέα σύμβαση να κινείται στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας και στο πλαίσιο που θέλουν η κυβέρνηση και όλα τα μονοπώλια να κινούνται οι ΣΣΕ από εδώ και στο εξής.

Σήμερα ζήσαμε τη συνέχεια της υλοποίησης του σχεδίου αυτού.
Από τη μια πλευρά, η εργοδοσία προχώρησε σε μια οργιώδη προσπάθεια με σκοπό να σπάσει την απεργία υλοποιώντας ουσιαστικά την απαίτηση όλων των μονοπωλίων να αμφισβητηθεί το δικαίωμα στην απεργία. Γενικοί και εκτελεστικοί διευθυντές από τα χαράματα βρέθηκαν στις πύλες του Διοικητικού Μεγάρου όπου με κάθε δυνατό τρόπο τρομοκρατούσαν και εκβίαζαν εργαζομένους ώστε να μπουν για δουλειά. Στελέχη καλούσαν συνεχώς εργαζόμενους να γίνουν απεργοσπάστες, κάποιοι έσπρωχναν εργαζόμενους να μπουν στο Μέγαρο ενώ άλλοι φρέναραν χιλιοστά μακριά από την περιφρούρηση με προφανή κίνδυνο να τραυματίσουν απεργούς. Όλα αυτά υπό τη συνεχή παρουσία της αστυνομίας.Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία στον ομοσπονδία και στα σωματεία υλοποιώντας το σχεδιασμό τους, αφού εδώ κι ενάμιση μήνα δεν έκαναν τίποτα για τη συνέχιση και την κλιμάκωση της διεκδίκησης σήμερα έλαμψαν δια της απουσίας τους. Οι λίγοι που εμφανίστηκαν στην περιφρούρηση του ΔΜ ενώ η εργοδοσία τραμπούκιζε και απειλούσε αυτοί συνέχισαν να συναγελάζονται με τα διευθυντικά στελέχη. Οι παρατάξεις αυτές έχουν σχεδόν 900 υποψήφιους στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές του ΠΑΣΕ αλλά «αδυνατούν» να μαζέψουν κόσμο για την περιφρούρηση, η μάχη της οποίας «χάθηκε» για αυτούς όταν ο εκτελεστικός διευθυντής ασφαλείας πήρε το τηλεκοντρόλ της πύλης του Μεγάρου.

Παρόλα αυτά η 1η μέρα της απεργίας στέφθηκε με επιτυχία. Οι εργαζόμενοι δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της διοίκησης, δεν υπέστειλαν τη σημαία του αγώνα και συμμετείχαν μαζικά συνεχίζοντας τον αγώνα για διεκδίκηση ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ που θα καταργεί τους άθλιους διαχωρισμούς για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων, ακόμα κι αυτούς που σήμερα δεν έκαναν το βήμα, να απεργήσουν αύριο ώστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα συμμετέχοντας στην αυριανή πανελλαδική -  πανεργατική απεργία. Να απεργήσουμε με το σύνολο της εργατικής τάξης κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Επισκέπτες