Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Νοε 2017

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ:
«ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ»

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Η ΕΣΚ ΟΤΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δεκαέξι αθώων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πρόσφατη τραγωδία στη Δυτική Αττική. Είμαστε ενεργά στο πλευρό όλων όσων δοκιμάζονται, με το χειρότερο τρόπο, από τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας.
Η Ελλάδα των υπέρογκων πολεμικών ΝΑΤΟικών δαπανών (πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο), η Ελλάδα του καπιταλισμού το 2017 πνίγεται στη λάσπη εξαιτίας της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των «αξιών και της ανθρωπιάς» δεν θεωρεί «επιλέξιμα» και δεν εγκρίνει τα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα αντισεισμικής θωράκισης. Δεν φέρνουν κέρδη σε αντίθεση με τα ακριβοπληρωμένα έργα των οδικών αξόνων.


Αυτή η πολιτική του χτες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ.) , των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα , είναι η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Δεν έχει κανένα περιθώριο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, αφού τα δίνει όλα στο κεφάλαιο. Τα ψίχουλα («μέρισμα» κλπ.) δεν φτάνουν για έργα που θα διασφαλίζουν – όσο είναι δυνατόν , στα πλαίσια αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος – τους εργαζόμενους , τα λαϊκά στρώματα από τα φυσικά φαινόμενα και τις συνέπειές τους.
Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε:
«Να προτάξουν το άμεσο αίτημα για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα σε περιοχές με οξυμένα και εμφανή προβλήματα, ώστε να μη μετρήσουμε άλλους νεκρούς από καιρικά φαινόμενα. Καλούμε τους εργαζόμενους να προβάλουν το αίτημα για την προστασία της οικογένειάς τους, άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών».
Το καλέσμα αυτό πρέπει να γίνει άμεσα υπόθεση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ. Να πάρουμε αποφάσεις ώστε να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο για κυβερνητικές υποσχέσεις – λόγια συμπάθειας και εκτόνωσης της κατάστασης.

Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, μέτρα τώρα παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Δεν αντέχουμε άλλη τραγωδία.
Απαιτούμε :
Ø  Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας
Ø  Μέτρα και έλεγχος αντισεισμικής-αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και τις εγκαταστάσεις.


Ø  Να δοθεί Ειδική άδεια με αποδοχές για όσους εργαζόμενους κατοικούν στις περιοχές Μάνδρας-Ν.Πέραμου και της περιοχής που βιώσαν τις τραγικές συνέπειες της καταστροφικής κακοκαιρίας. 

Επισκέπτες