Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Νοε 2017

«Άιντε και ντε άιντε και ντε» όλοι μαζί(μπορούμε)…να πάμε διακοπές!!!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Μόνο οργή και αγανάκτηση ταιριάζει σε αυτές τις πλειοψηφίες του σωματείου ΠΑΣΕ (ΕΝΩΤΙΚΟ) που χρόνια τώρα, αλλά ιδιαίτερα τα τρία τελευταία, έχουν ανακηρύξει την εξαγορά συνειδήσεων των εργαζομένων σε ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη παρέμβαση του κράτους & του εργοδότη τάζοντας: μεταθέσεις – παροχές – προνόμια - θέσεις και σήμερα κάνουν ένα ακόμα βήμα χειραγώγησης μέσα από τα «Προγράμματα Διακοπών του ΟΠΑΚΕ» που ξεκινούν από 15/12 τη μέρα δηλαδή που ολοκληρώνονται οι εκλογές του σωματείου και με τις  κρατήσεις να ξεκινούν  από  30/11!  Μόνο με τέτοιους μηχανισμούς άμεσης επίδρασης στη συνείδησή των εργαζομένων υπόσχονται και νομίζουν ότι  μπορούν να υλοποιήσουν την υποταγή και το συμβιβασμό για να ψηφοθηρήσουν μπροστά στις εκλογές.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!


Μην ξεπουλάτε την ψήφο σας σε αυτούς που ούτε θα πουν, ούτε θα κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Σε αυτούς που  δε θα αγωνιστούν και δε θα παλέψουν για τα συμφέροντά μας γιατί έχουν πάρει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα και είναι οι Εντολοδόχοι του εργοδότη. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ. ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ και κάντε το βήμα μακριά από τέτοιους… «φίλους» και ανθρώπους στο συνδικαλιστικό κίνημα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την λύση των προβλημάτων μας μέσω της «ανάθεσης» και με μοναδικό στόχο να διασπούν και να διαχωρίζουν την ενότητα και την οργάνωση των εργαζομένων που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.
Σήμερα που πρέπει να παλέψουμε για μαζικά και μαχητικά σωματεία που δε θα υπερασπίζονται  την «εργασιακή ειρήνη» και δε θα μιλούν για τα κοινά συμφέροντα εργαζομένων-εργοδότη, για το «εφικτό» το «ρεαλιστικό».

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Σήμερα πρέπει να αλλάξουμε το συσχετισμό, υπέρ των εργαζομένων! Μην ξεχνάμε, μπροστά μας μαζί με τις εκλογές, έχουμε και την πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ. ΣΣΕ που θα πρέπει να είναι ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, που θα καταργεί  τους διαχωρισμούς παλιών ΟΤΕ - νέων της πρώην  OTEplus - των αορίστου στην Cosmote Evalue - των επινοικιαζόμενων – των εργαζόμενων στις υπόλοιπες θυγατρικές. ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους και όχι μια νέα ΣΣΕ μόνο τους 1700 από τους 5.200 εργαζόμενους στην e-Value που «ΞΑΦΝΙΚΑ» πριν τις εκλογές τους θυμήθηκε το ΕΝΩΤΙΚΟ στον ΠΑΣΕ και «θέλει να υπογράψει ΣΣΕ (Cosmote e-Value)» που να καλύπτει μόνο το 1/3 των εργαζόμενων πετώντας στα αζήτητα τους 3.500 εργαζόμενους των τρίτων εταιρειών. Παλεύουμε για ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με εξίσωση προς τα πάνω που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, με αυξήσεις χωρίς διαχωρισμούς.


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΙΜΑΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

Να βγουν από τη μάχη των εκλογών πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι, όχι οι εργοδότες!
Πάρτε θέση στον αγώνα για την ανασύνταξη του Εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για συνδικάτα Αγωνιστικά-Μαζικά

Επισκέπτες