Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Νοε 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η διοίκηση του ΟΤΕ στην προχθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΟΜΕ – ΟΤΕ παρέμεινε αταλάντευτη στις θέσεις της αφού όπως είχε πει και στην προηγούμενη συνάντηση «και 1% αύξηση να δώσει δεν θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας». Οι προτάσεις, δηλαδή, της διοίκησης  για την υπογραφή και αυτής της ΣΣΕ, υπηρετούν τους στόχους που πάντα είχαν και θα έχουν οι εργοδότες και δεν είναι άλλοι από τη διατήρηση και την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους και της ανταγωνιστικότητας τους.
Η διοίκηση του ΟΤΕ :
α) απαιτεί τη μονιμοποίηση των απωλειών μας μέσω της διατήρησης του άθλιου διαχωρισμού μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων που κατοχύρωσε με την τελευταία ΣΣΕ και απορρίπτει κάθε συζήτηση ένταξης στη ΣΣΕ για τους συναδέλφους των θυγατρικών και των τρίτων εταιριών (Mellon, Manpower, Project Solutions, IST κλπ).
β) Για τους παλιούς εργαζόμενους δίνει ως αύξηση,  με τους ευνοϊκότερους υπολογισμούς, ένα κουλούρι την ημέρα και σε αντάλλαγμα μειώνει κατά 6 μισθούς την αποζημίωση απόλυσης.
γ) Για τους νέους εργαζόμενους (τους μετά την 1/1//2015) η αύξηση (μαζί με τα κουπόνια) βγαίνει, με τους καλύτερους υπολογισμούς, περίπου 1,5€ την ημέρα.
δ) προετοιμάζει τη συνέχεια για εξίσωση των συνολικών δικαιωμάτων προς τα κάτω
Εμείς  ξέρουμε ότι :
Η ΣΣΕ είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές αγώνα και πάλης, γιατί  συνδέεται με όλους τους όρους ζωής και δουλειάς των εργαζομένων, γιατί επιδρά στο σήμερα και στο αύριο. Εκτός από τους μισθούς μας  συνδέεται με τα ωράρια μας, με τα διάφορα επιδόματα, με τις ασθένειες, με κοινωνικές παροχές, με τις συντάξεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Η διοίκηση του ΟΤΕ κρατάει αυτή την ανυποχώρητη στάση γιατί μαζί με όλα τα μονοπώλια «παρήγγειλε» το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μετά «πάτησε»  και «πατάει» στους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί για να χτυπήσει τα δικαιώματά μας. Επίσης, αποθρασύνεται γιατί στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ βρίσκονται εκείνες οι δυνάμεις που στο όνομα της «υπευθυνότητας» και του “win-win, καθυπόταξαν τα συμφέροντα των εργαζόμενων πίσω από τους στρατηγικούς στόχους της εργοδοσίας συμφωνώντας και συνυπογράφοντας την πολιτική των μειώσεων μισθών και του διαχωρισμού των εργασιακών δικαιωμάτων.Έχουν ευθύνη για την αναμονή και την καθυστέρηση μέχρι τη συνάντηση με τη διοίκηση κόντρα στο κάλεσμά μας για συνέχιση  και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κόντρα στην πρόταση μας να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρου δουλειάς.

Η ΕΣΚ – ΟΤΕ καλεί κάθε εργαζόμενο στον όμιλο ΟΤΕ να ριχτεί στη μάχη για τη διεκδίκηση ΣΣΕ με πλαίσιο που συσπειρώνει και ενώνει  τους εργαζόμενους με κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα και δεν θα υπηρετεί τους στόχους της εργοδοσίας αλλά θα αποτελεί βήμα για τη βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής μας. Είναι καθήκον μας μέσα από τον αγώνα μας να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε την κατάργηση των απαράδεκτων διαχωρισμών και των πολλών και διαφορετικών εργασιακών σχέσεων.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. θα προτείνουμε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και Γενικές Συνελεύσεις με τη συμμετοχή των εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διεκδικήσουμε μια ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ που να προβλέπει:
  • Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών
  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας
  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο
  • Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) των θυγατρικών και των τρίτων εταιριών (Mellon, Manpower, Project Solutions, IST κλπ) στην ενιαία ΣΣΕ
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
  • Αναγνώριση των τίτλων σπουδών


ü  Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματικής μας ακεραιότητα
ü  Ένα σωματείο στον όμιλο ΟΤΕ
ü  Μετατροπή της ομοσπονδίας σε κλαδική
ü  Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας
ü  Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας  στα 751 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους
ü  Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να περιορίσει τις εργατικές – συνδικαλιστικές ελευθερίες

OYTE BHMA ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

OYTE BHMA ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ «ΝΕΟΥΣ»-«ΠΑΛΙΟΥΣ»-«ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Επισκέπτες