Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Νοε 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην COSMΟΤΕ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην COSMΟΤΕ
(6  με 10 Νοέμβρη)
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι εργαζόμενοι στην COSMOTE,

Δεν χρειάζεται να σας περιγράψουμε την κατάσταση στην οποία όλοι ζούμε την τελευταία επταετία. Δεν χρειαζόμαστε κανένα δακρύβρεχτο κείμενο που να περιγράφει με φανφάρες το καθημερινό αγώνα που κάνουμε για την επιβίωση. Για να μπορούμε εμείς και οι οικογένειες μας να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Οι δυσκολίες που ζούμε, ο καθένας με τον τρόπο του, έχουν κοινή ρίζα, την πολιτική που μας φτωχαίνει συνέχεια για να έχουν οι επιχειρήσεις φτηνό-πάμφθηνο το εμπόρευμα που λέγεται εργατική δύναμη. Η «δίκαιη ανάπτυξη» για την οποία μιλάνε – όταν και όποτε έρθει – δεν θα φέρει τίποτα καλύτερο, το αντίθετο μάλιστα. Θα ριζώσει και θα βλαστήσει – μέχρι τον επόμενο κύκλο της κρίσης – στα ‘’θεμέλια’’ των τσακισμένων μισθών – εργατικών δικαιωμάτων, στους ξέφρενους ρυθμούς εντατικοποίησης της εργασίας.

Πλέον ξέρουμε καλά ότι τα αντεργατικά μέτρα, που  συρρίκνωσαν το εισόδημα μας ,δεν ήταν προσωρινά. Στόχο είχαν να  καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που μας απέμεινε με σκοπό την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία επιχειρήσεων ,ομίλων , θεσμικών και στρατηγικών επενδυτών.

Πλέον ξέρουμε καλά ότι κανένας  κλάδος δεν έμεινε αλάβωτος από την επίθεση που εξαπέλυσαν  ενάντια στους εργαζομένους με αφορμή την κρίση  ΕΕ, Κυβέρνηση και Αφεντικά.
Πλέον ξέρουμε καλά ότι όσα κέρδη και να αποκομίσουν ποτέ δεν θα ναι αρκετά και θα προσπαθούν με πιο σκληρά μέτρα να βγάλουν ακόμη περισσότερα, μέτρα όπως περεταίρω μειώσεις μισθών ,απολύσεις, εξάπλωση ελαστικών μορφών εργασίας.

Πλέον ξέρουμε καλά ότι όσες θυσίες και να κάνεις για την εταιρία ως ανταμοιβή θα έρθουν καινούργια μέτρα, που θα μας μετράνε ως κόστος και εμπόδιο στην ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους και όχι σαν αυτούς που παράγουν τον πλούτο και τα κέρδη για τα οποία καμαρώνουν.

Κάθε συνάδελφος στη Cosmote έμαθε με σκληρό τρόπο πως ότι συμβαίνει στην ΙΝΤΡΑCOM, στην  VODAFON, στην WIND, στη HOL , στη Forthnet , όταν δεν αντιδρούμε στον εφησυχασμό, στα δήθεν κεκτημένα και στις καλές  σχέσεις με την διεύθυνση της εταιρίας, συμβαίνει και σε μας. Δεν είναι μακρινό τόσο το 2011 όταν για την αποφυγή πιθανής μείωσης της κερδοφορίας, απολύθηκαν περίπου 120 συνάδελφοι, ενώ περίπου διπλάσιοι  οδηγήθηκαν σε εθελουσία με τον φόβο και την απειλή της απόλυσης χωρίς αποζημίωση. Απέναντι μας έχουμε την εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ που πρωτοπορεί στην εφαρμογή κάθε αντεργατικού μέτρου, που κάνει επίδειξη δημιουργικότητας σε κάθε περικοπή σε κάθε κατεδάφιση κατάκτησης είτε μισθολογικού είτε θεσμικού χαρακτήρα.

Δεν τους φτάνουν τα κέρδη τους, που τρέχουν με ρυθμούς Ολυμπιάδας, δεν τους φτάνει η εργασία 5000 νέων συναδέλφων με μισθούς πείνας και άσχημες συνθήκες στις δουλεμπορικές θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ, θέλουν να διαλύσουν τα πάντα για να εκτοξεύσουν τη κερδοφορία τους σε δυσθεώρητα ύψη.

Έχουν όμως και αβανταδόρους εντός του σωματείου τις παρατάξεις ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ . Είναι οι παρατάξεις της «σοβαρότητας» και του «ρεαλισμού» που λένε τα μεγάλα ναι όπως δηλώνουν σε κάθε συνέλευση. Ζητάνε την ψήφο σας αφού υπέγραψαν μια σύμβαση κουρελόχαρτο το 2012 την οποία συμπλήρωσαν με μια νέα  "σύγχρονη και ρεαλιστική" σύμβαση το 2015 δημιουργώντας ένα μισθολογικό χάσμα ανάμεσα σε παλιούς και νέους που αγγίζει το 40%. Φέτος ανακάλυψαν ότι οι συνάδελφοι παλιοί και νέοι δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα τους και αντί για αυξήσεις αρκούνται σε λίγα κουπόνια λες και μπορεί να γεμίσει με κουπόνια το άδειο πορτοφόλι μας λες και μπορεί με κουπόνια να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ ή το ενοίκιο. Ετοιμάζονται δλδ για μια ΣΣΕ μακριά από τις ανάγκες μας που θα δίνει  όλα τα εργαλεία στην διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ να εκτοξεύσει για ακόμα μια φορά τη κερδοφορία της καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε ένα μισθολογικό παγετώνα χωρίς ημερομηνία λήξης.

Με τη βοήθεια των στελεχών της διοίκησης θα εμφανιστούν θεσμικοί και νηφάλιοι για να δικαιολογήσουν γιατί ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ υπέγραψαν το 2012 και το 2015 μείωση στους προβλεπόμενους μισθούς μας  και γιατί σχεδιάζουν τα ίδια και για τη νέα ΣΣΕ . Θα τρομοκρατούν τους συναδέλφους χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με την εργοδοσία για να αποκρύψουν  πως δημιουργούνται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων  στο σύστημα που υπηρετούν, πως δηλαδή  ενώ τα κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ καλπάζουν οι μισθοί των εργαζομένων των μοναδικών παραγωγών αυτού του αμύθητου πλούτου μειώνονται χρόνο με το χρόνο.

Οι παρατάξεις ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ συνειδητά κάμπτουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων όταν νιώθουν ότι οι συνάδελφοι τους κάνουν πέρα απορρίπτοντας την γραμμή της υποταγής και της εργασιακής ειρήνης. Δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στο Σωματείο αλλά ούτε και στους συναδέλφους . Υποβαθμίζουν την ύπαρξη του και πιστεύουν ακράδαντα  ότι είναι είτε γραφείο δημοσίων σχέσεων και τουριστικό πρακτορείο είτε ενδιάμεσο επικοινωνίας Διοίκησης-Εργαζομένων και όχι η μορφή οργάνωσης των εργαζομένων στην COSMOTE που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και θα προασπίζει τα δικαιώματα τους αποφασίζοντας σε ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχής  σε Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς.

Στον αντίποδα των παραπάνω βρίσκονται με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια οι ταξικές δυνάμεις, οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ στον Όμιλο ΟΤΕ που αναδεικνύουν ότι πυρήνας των προβλημάτων των εργαζομένων δεν είναι "το κακό το ριζικό μας",  αλλά η κλοπή του πλούτου που παράγουμε από την εργοδοσία για λογαριασμό των μετόχων του Ομίλου. Αν δεν αλλάξει αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να δοθεί οριστική λύση. Το πλαίσιο πάλης της ΕΣΚ  συσπειρώνει εργαζόμενους  που παλεύουν για την κάλυψη των αναγκών μας  για αυξήσεις στην κατεύθυνση της αναπλήρωσης των απωλειών μας για κατάργηση του αίσχους της δανεικής εργασίας και της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» . Στόχος μας είναι η  συσπείρωση  των εργαζόμενων με βάση τη θέση τους στην παραγωγή  και όχι με βάση του τι ψήφισαν στις εκλογές. Δίνουμε μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε το προηγούμενο διάστημα και παλεύουμε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο κίνημα. Δεν χωρίζουμε τους συναδέλφους σε δανεικούς και «αγύριστους» όπως κάνουν και τα αφεντικά μας ή σε «νέους» και «παλιούς» όπως κάνουν οι ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ στην 48ώρη απεργία. Οι συνάδελφοι σε κάθε μέρος της χώρας, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε εταιρία του ομίλου έσπασαν στην πράξη τους διαχωρισμούς που επιβάλει η εργοδοσία και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα διεκδίκησης μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση προς τα πάνω με βάση τη ΣΣΕ του 2011.
Η μάχη της 48ώρης απεργίας δόθηκε και κερδήθηκε. Κερδήθηκε γιατί για πρώτη φορά όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ ο ένας δίπλα στον άλλο απήργησαν συνειδητά, έσπασαν την τρομοκρατία της διοίκησης, ακύρωσαν τα επιχειρήματά της περί κοινών συμφερόντων εργαζόμενων – εργοδοσίας και ξεπέρασαν τα ιδεολογήματα κυβέρνησης και εργοδοτών περί δίκαιης ανάπτυξης. Η κλιμάκωση του αγώνα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Αυτή, όμως, δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν πάρουν ενεργά μέρος οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από γενικές συνελεύσεις στις οποίες θα συζητιέται και θα αποφασίζεται το περιεχόμενο των αιτημάτων και του συνολικού πλαισίου της διεκδίκησης. Πλαίσιο διεκδίκησης που δεν μπορεί να περιορίζεται στα όρια της κερδοφορίας του ομίλου ΟΤΕ ή οποιασδήποτε άλλης επιχείρησης αλλά πρέπει να έχει ως κύριο κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τη παρακαταθήκη της 48ώρης απεργίας. Μόνο έτσι οι ίδιοι εργαζόμενοι θα μπορούν να αποφασίσουν για την πορεία του αγώνα τους. Μόνο έτσι δεν θα έχουν τη δυνατότητα οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν και την πλειοψηφία της ΟΜΕ και των σωματείων, να κάνουν αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια, δηλαδή να υποτάσσουν τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων στα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Γιαυτό θέλουμε τους συναδέλφους πρωταγωνιστές των εξελίξεων, μαζί στη διεκδίκηση και στις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας με την εργοδοσία του ΟΤΕ. Αυτό όμως δε μπορεί να γίνει αν δεν ενισχυθεί η ΕΣΚ η δύναμη δηλαδή που μάχεται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Ζητάμε από κάθε τίμιο εργαζόμενο να υπερψηφίσει, να κάνει υπόθεση του την ενίσχυση της ΕΣΚ. Να στηρίξει τις προτάσεις μας ,που δεν εξαντλούνται στο σήμερα, αλλά δείχνουν την προοπτική, τους στρατηγικούς στόχους που το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο στην COSMΟΤΕ και στον όμιλο ΟΤΕ, αλλά σε όλο τον κλάδο πρέπει να χαράξει για μια συνολική εργατική πολιτική αντεπίθεσης. Είναι ρεαλιστικοί γιατί ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ


ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΙΜΑΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ , ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Να βγουν από τη μάχη των εκλογών πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι, όχι οι εργοδότες!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΣΚ


1
ΑΛΕΞΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2
ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΙΣΙΔΩΡΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
5
ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ
ΕΛΕΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
7
ΚΑΤΣΕΝΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
8
ΚΑΤΣΙΩΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
9
ΜΑΚΡΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10
ΜΑΡΤΙΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ
11
ΜΠΑΚΑΛΗ
ΜΑΡΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12
ΜΠΑΡΔΑΒΟΥΡΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13
ΜΠΑΤΣΑΛΙΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
14
ΜΠΕΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
15
ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ- ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
16
ΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΡΙΝΙΩ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
17
ΠΑΓΩΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ
18
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
19
ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΔΑΝΤΗΣ
20
ΠΟΥΛΑΚΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΟΥΛΟΣ
21
ΣΑΡΡΗΓΙΑΝΝΗ
ΜΑΡΙΑ-ΕΡΜΙΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
22
ΣΤΕΦΟΥΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
23
ΤΟΤΟΜΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
24
ΤΣΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
25
ΤΣΙΜΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ
26
ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
27
ΥΦΑΝΤΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
28
ΦΙΛΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
29
ΨΥΛΛΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ

ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ


  

Επισκέπτες