Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

18 Οκτ 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ – ΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Την Παρασκευή 13 Οκτώβρη έγινε συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΜΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ για τη νέα ΣΣΕ. Η στάση της διοίκηση του ΟΤΕ στη συνάντηση επιβεβαίωσε την εκτίμηση της ΕΣΚ – ΟΤΕ ότι η εργοδοσία αποθρασσυμένη από όσα μπόρεσε και «κατοχύρωσε» μέσω των προηγούμενων ΣΣΕ (μειώσεις μισθών, διαχωρισμό εργαζομένων, κατακερματισμό δικαιωμάτων κλπ) δεν έχει σκοπό να τα παραδώσει αμαχητί. Είναι ξεκάθαρο ότι θεωρεί «κεκτημένα» όλα όσα της πρόσφεραν οι πλειοψηφίες της ΟΜΕ με τις υπογραφές τους. Η στάση αυτή αποδεικνύει ότι τόσο για τη διατήρηση της κερδοφορίας του ΟΤΕ όσο και γενικότερα για την επερχόμενη ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζουν κυβέρνηση και μονοπώλια απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση όλου του αντεργατικού πλαισίου που θεσμοθετήθηκε στα χρόνια των μνημονίων.

Καταρρέουν τα παραμύθια περί «δίκαιης» ανάπτυξης που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την οποία θα επωφεληθούν και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες. Αντίθετα, ετοιμάζουν νέα αντεργατικά μέτρα στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης στα οποία περιλαμβάνονται και ο περιορισμός των εργατικών συνδικαλιστικών ελευθεριών, η θέσπιση εμποδίων στην απεργία. Είναι η συνέχεια της πολιτικής των τελευταίων ετών. Οι εργοδότες παραγγέλνουν μέτρα και οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Για παράδειγμα ζητήσανε οι εργοδότες κατάργηση του πλαισίου των ΣΣΕ, οι κυβερνήσεις το υλοποίησαν με νόμο. Μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία οι εργοδότες, μέσω του ΣΕΒ, ζητούν την παγίωση των μέτρων αυτών για πάντα. Για αυτούς η διαιώνιση της εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων αποτελεί τον κρίσιμο όρο για την επίτευξη της ανάπτυξης και της διεύρυνσης της κερδοφορίας τους. Για αυτά, όμως, τα τόσο κρίσιμα ζητήματα που αναδεικνύουν τις ευθύνες και τη συστράτευση κυβέρνησης – κράτους – κεφαλαίου πέρα από τις ταξικές δυνάμεις δεν λέει κανείς άλλος κουβέντα.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Απέναντι στη ανυποχώρητη στάση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι η οργανωμένη, μαζική αντίδραση των εργαζόμενων. Είναι ώρα μάχης. Μια μάχη που πρέπει να δοθεί με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές κι όχι στο περιθώριο, όπως τους θέλουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις τόσο για το πλαίσιο πάλης όσο και για τις μορφές των κινητοποιήσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε χώρο δουλειάς του ΟΤΕ ώστε ο αγώνας να γίνει κτήμα των εργαζόμενων. Αυτός ήταν και ο πυρήνας της τοποθέτησης και πρότασής μας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ στις 16/10. Βάλαμε το θέμα της αναγκαιότητας της κλιμάκωσης και των Γενικών Συνελεύσεων παντού και αν χρειαστεί ακόμα και στάσεις εργασίας ή 24ωρη για να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή των εργαζόμενων, όπως έγινε και στην Θεσσαλονίκη με σημαντική ανταπόκριση των εργαζομένων. Στόχος η καλύτερη προετοιμασία της 48ωρης που αποφασίστηκε για 30 – 31/10 και δεν μπορεί ούτε πρέπει να σταματήσει εκεί.

ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Θεωρούμε ότι η στάση της εργοδοσίας δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την μείωση των απαιτήσεων μας, γεγονός που άρχισε να φαίνεται από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Τα αιτήματα του αγώνα που πρόκειται να δώσουμε δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστούν στις απαιτήσεις και τα ψίχουλα της εργοδοσίας ή γιατί η εργοδοσία δείχνει άκαμπτη. Ο αγώνας των εργαζόμενων πρέπει να δοθεί με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών μας. Έχουμε τη δύναμη να κάμψουμε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο.

Είναι πολύ κρίσιμο να έχει επιτυχία η απεργία σαν απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, που αποτελεί τον ισχυρό σύμμαχο της διοίκησης του ΟΤΕ, όπως και κάθε μονοπωλίου, αλλά και στην πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Πλειοψηφία που εμποδίζει την οργάνωση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς και αποκρύπτει ότι το κύριο αίτιο των δεινών που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι το συνεχές κυνήγι της αύξησης της κερδοφορίας από πλευράς εργοδοσίας. Το αποκρύπτει γιατί και η ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ υπηρετεί το στόχο της διεύρυνσης της κερδοφορίας του ομίλου ΟΤΕ. Από την άλλη μας θέλουν να απεργήσουμε για ψίχουλα, για την διατήρηση του διαχωρισμού των εργαζομένων. Καλούμε κάθε συνάδελφο να απεργήσει για τα συμφέρονται τα δικά του αλλά και του διπλανού του είτε αυτός είναι ΟΤΕ, Cosmote, πρωην OTEplus, e-Value, επινοικιαζόμενος κλπ. Οφείλουμε να σπάσουμε τους διαχωρισμούς που επιβάλει η εργοδοσία και συντηρούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είμαστε όλοι συνάδελφοι με κοινά συμφέροντα και κοινές διεκδικήσεις που είναι εντελώς αντίθετες προς τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανωθούν σε κάθε κτήριο σε κάθε όροφο σε κάθε χώρο δουλειάς Γενικές Συνελεύσεις, να δημιουργήσουμε απεργιακές επιτροπές, που θα έχουν την ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας και να διεκδικήσουμε:

Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών.

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ Σ.Σ.Ε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  που να προβλέπει

ü Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας
ü Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο
ü Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης
ü Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) της e-Value  στην ενιαία ΣΣΕ
ü Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
ü Αναγνώριση των τίτλων σπουδών
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματικής μας ακεραιότητα
  • Μετατροπή της ομοσπονδίας σε κλαδική
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας  στα 751 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να περιορίσει τις εργατικές – συνδικαλιστικές ελευθερίες
Βρείτε εδώ ολόκληρο το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΣΚ - ΟΤΕ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
&
ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΗ

Επισκέπτες