Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Οκτ 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της διοίκησης του ΟΤΕ να «χτυπήσει» την επιτυχία της 48-ώρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για 30 & 31 Οκτώβρη. Σε κάθε χώρο του ομίλου από τα τεχνικά τμήματα, τα τηλεφωνικά κέντρα, την Πληροφορική και την Τεχνολογία μέχρι τις διοικητικές και οικονομικές  υπηρεσίες (όπου χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η μισθοδοσία) με πολλούς και διάφορους τρόπους τα στελέχη της διοίκησης προσπαθούν να υπονομεύσουν την απεργία. Στα τεχνικά τμήματα καλούν τους συναδέλφους να δουλέψουν Σάββατο και Κυριακή ενώ εδώ και μήνες έλεγαν ότι δεν υπάρχει budget για υπερωρίες και εξαιρέσιμα. Ξαφνικά βρέθηκε budget για 2 εξαιρέσιμα αφού το Σάββατο είναι η αργία της 28ης Οκτωβρίου. Στα τηλεφωνικά κέντρα, στην Πληροφορική και όπου αλλού υπάρχουν επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από τις αρχές της εβδομάδας είτε καλούνται να δηλώσουν άδεια για Δευτέρα – Τρίτη είτε τους εκβιάζουν να δουλέψουν Σάββατο και Κυριακή. Η διοίκηση της ΟΜΕ – ΟΤΕ οφείλει να παρέμβει. Η ανοχή στη υπονόμευση της απεργίας είναι συνενοχή.
Η στάση της διοίκησης του ΟΤΕ δείχνει ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστεί και θα στηρίξει την απεργοσπασία με κάθε τρόπο και θα το κάνει "γενναιόδωρα" με στόχο να εμποδίσει την οργάνωση της πάλης και τη συμμέτοχη των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία και στις κινητοποιήσεις. Ετοιμάζεται να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό όπως κάνουν όλοι οι εργοδότες όταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι. Μηχανισμό που για να στηθεί θα αξιοποιήσει κάθε μέσο πίεσης και εκβιασμού με μόνο στόχο την υπονόμευση και την αποτυχία του αγώνα μας.
Καλούμε κάθε συνάδελφο ΟΤΕ, πρώην ΟΤΕPlus, Cosmote, e-Value, Manpower, Project Solutions, Mellon, IST ή όπως αλλιώς λέγεται η εταιρία μέσω της οποία δουλεύει στον όμιλο ΟΤΕ να κάνει το βήμα και να απεργήσει. Όλοι μαζί ενωμένοι να σπάσουμε το φόβο και τους διαχωρισμούς που επιβάλει η διοίκηση. Να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς και στην προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικών μηχανισμών.
Συναδέλφισσες. συνάδελφοι
  • Δεν δουλεύουμε από το σπίτι
  • Οι συνάδελφοι που θα είναι προσωπικό ασφαλείας δουλεύουν μόνο για την αποκατάσταση βλαβών σε νευραλγικές υποδομές, όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος
  • Οι συνάδελφοι που είναι σε καθεστώς Stand By δεν είναι προσωπικό ασφαλείας μπορούν και πρέπει να απεργήσουν κανονικά κλείνοντας το κινητό και το laptop


Με τη συμμέτοχη μας στην απεργία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας να απαντήσουμε στις απαιτήσεις της διοίκησης και στους μηχανισμούς της.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10 ΣΤΟ ΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 31/10 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Επισκέπτες