25 Οκτ 2017

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΣΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε στον όμιλο ΟΤΕ,
σου απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 30 & 31 Οκτώβρη στα πλαίσια διεκδίκησης νέας ΣΣΕ.

Όπως φάνηκε από τις συναντήσεις  της ΟΜΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ, η διοίκηση επιδιώκει μέσω και της νέας ΣΣΕ να εξυπηρετήσει τη στόχευσή της για συνεχή διεύρυνση της κερδοφορίας και αύξηση της ανταγωνιστικότητας. «Καλόμαθε» φαίνεται με όσα πέτυχε με τις 2 τελευταίες ΣΣΕ και τώρα επιδιώκει να το ξανακάνει. Ένας ανεξάρτητος παρατηρητής θα έλεγε ότι είναι αναμενόμενη η στάση της διοίκησης αφού οι ηγεσίες της ΟΜΕ – ΟΤΕ, που συμφώνησαν και υπέγραψαν τις τελευταίες ΣΣΕ των μειώσεων και του διαχωρισμού των εργαζόμενων, έχουν ως στρατηγική επιλογή τους την υποταγή των συμφερόντων των εργαζόμενων κάτω από την επιδίωξη της εργοδοσίας για αύξηση των κερδών.
Ο όμιλος ΟΤΕ έχει για συμμάχους του την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους άλλους  πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου. Έχει, επίσης, μαζί της, τις πλειοψηφίες των σωματείων και της ΟΜΕ που όλα τα προηγούμενα χρόνια κάλεσαν τους εργαζόμενους με «υπευθυνότητα» και «σοβαρότητα» και έβαλαν πλάτη για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του ομίλου. Είναι αυτοί που υιοθετούν τους απαράδεκτους διαχωρισμούς της διοίκησης στην πράξη, αφήνοντας ανοργάνωτους και διασπασμένους τους εργαζόμενους. Για αυτό και στην ανακοίνωση προκήρυξης της απεργίας η διοίκηση της ΟΜΕ έκανε ήδη βήματα πίσω στη διεκδίκηση αφού χαμήλωσε τον πήχη των απαιτήσεων θέτοντας ως πλαίσιο διεκδίκησης την υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ. Λέμε ότι χαμήλωσε τον πήχη γιατί από την κάλυψη των απωλειών, πέρασε στο αόριστο «θετικό πρόσημο» και στην υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ ακυρώνοντας ουσιαστικά το κύριο αίτημα της διεκδίκησης ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο. Και τώρα έχουμε μια ΣΣΕ για εργαζόμενους στον ΟΤΕ και πρώην ΟΤΕplus με εντελώς διαφορετικά μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.
ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Θεωρούμε, λοιπόν, κρίσιμο η διεκδίκηση της νέας ΣΣΕ όπως θα εκφραστεί και με τη συμμετοχή μας στην απεργία να έχει ως κορωνίδα των αιτημάτων την ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους με εξίσωση προς τα πάνω. Κι όταν λέμε όλους εννοούμε ΟΛΟΥΣ. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι περίπου 5000 εργαζόμενοι στην Cosmote e-Value (επινοικιαζόμενοι ή μη) οι οποίοι είναι συνάδελφοι, δουλεύουν δίπλα μας και πρέπει από κοινού να διεκδικήσουμε βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς μας.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Η ΕΣΚ – ΟΤΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής όλων των εργαζόμενων στον όμιλο. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να απεργήσει για τα συμφέροντα τα δικά του αλλά και του διπλανού του είτε αυτός είναι ΟΤΕ, Cosmote, πρωην OTEplus, e-Value, επινοικιαζόμενος κλπ. Το κυρίαρχο μήνυμα που πρέπει να στείλουμε με τη συμμετοχή μας στην απεργία είναι ότι δεν αποδεχόμαστε την πολυδιάσπαση των εργαζόμενων διεκδικώντας ενιαίες αμοιβές και δικαιώματα για όλους. Πιο συγκεκριμένα σας καλούμε να συμμετάσχετε στην απεργία και στις κινητοποιήσεις διεκδικώντας:

·        ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ Σ.Σ.Ε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  που να προβλέπει
ü  Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών
ü  Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας
ü  Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο
ü  Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης
ü  Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) της e-Value  στην ενιαία ΣΣΕ
ü  Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
ü  Αναγνώριση των τίτλων σπουδών
·         Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματικής μας ακεραιότητα
·         Ένα σωματείο στον όμιλο ΟΤΕ
·         Μετατροπή της ομοσπονδίας σε κλαδική
·         Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας
·         Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας  στα 751 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους
·         Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να περιορίσει τις εργατικές – συνδικαλιστικές ελευθερίες


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Επισκέπτες