Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

29 Σεπ 2017

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα!!!
Δεν ξεγελιόμαστε με «χάντρες και καθρεφτάκια»

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Η διοίκηση του ΟΤΕ αφού μας ενημέρωσε για την προπληρωμένη κάρτα Cosmote, παρουσιάζοντάς την ως μια «σπουδαία παροχή» προς τους εργαζόμενους στη συνέχεια με νεότερη ανακοίνωση πληροφόρησε τους συναδέλφους που είναι γονείς ότι για να πάρουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών θα πρέπει υποχρεωτικά να πάρουν την προπληρωμένη κάρτα!
Το πρώτο άμεσο ερώτημα που προκύπτει είναι αν είναι τόσο σπουδαία η προσφορά που κάνει η διοίκηση στους εργαζόμενους γιατί να τους υποχρεώνει και να την πάρουν;
Η απάντηση είναι γιατί ενώ η διοίκηση παρουσίασε όλα τα «πλεονεκτήματα» της κάρτας, παρέλειψε να ενημερώσει ότι υπάρχει χρέωση για τον κάτοχο κάθε φορά που επιθυμεί να κάνει φόρτιση της κάρτας με χρήματα. Για να το μάθει κανείς αυτό είτε έπρεπε να ψάξει καλά τους όρους είτε θα το μάθαινε όταν θα πήγαινε να καταθέσει λεφτά. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους πελάτες που έρχονται έξαλλοι στα εμπορικά καταστήματα και την «πληρώνουν» οι συνάδελφοι των COSMOTESHOPS.


Τέλος για να γνωρίζουμε: οι δαπάνες αυτές δικαιολογούνται ως έξοδα της εταιρείας και αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα. Έτσι εξηγείται και… η υποχρεωτικότητα.
Το παραπάνω γεγονός αναδεικνύει την προσπάθεια της διοίκησης του ΟΤΕ να «πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» προκειμένου να εκμεταλλευτεί μεθόδους φοροαποφυγής. Παρουσιάζει ως «σπουδαία παροχή» ένα από τα πολλά προϊόντα της το οποίο οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν για να το χρησιμοποιήσουν. Κάτι παρόμοιο, δηλαδή, και με το υπαλληλικό πακέτο τηλεφωνίας που είναι πιο ακριβό ακόμα και από πακέτα που μπορεί να βρει ένας καταναλωτής στην αγορά. Επειδή ενόψει και της διαπραγμάτευσης για τη ΣΣΕ δεν αποκλείεται με τέτοιου είδους «παροχές» (π.χ. κουπόνια προπληρωμένες κάρτες) να επιδιωχθεί να ξεγελαστούμε και να καμφθούν οι αντιδράσεις μας θεωρώντας ότι αυτά αποτελούν αναπλήρωση του μισθού μας.
Να θυμίσουμε ότι πληρωμή μισθού, σε είδος, δεν υπάρχει!!!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο του ομίλου ΟΤΕ να μη συμβιβαστεί με «χάντρες και καθρεφτάκια». Είναι ανάγκη να γίνει ξεκάθαρο ότι η διεκδίκηση της ΣΣΕ πρέπει να στοχεύει στην αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε μέσα στην κρίση, αυτά τα έξι χρόνια που χάσαμε το 40% των μισθών μας και τα θέλουμε πίσω για το σύνολο των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ ανεξαρτήτως εταιρίας και σχέσης εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΣΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Επισκέπτες