26 Σεπ 2017

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ- ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΜΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Καθήκον μας να ορθώσουμε τείχος προστασίας-απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία

Η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ, το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία γραπτών ενημερώσεων, μέσω των επιθεωρητών πωλήσεων, από τα Εμπορικά Καταστήματα έως τους Επιχειρησιακούς Πελάτες. Αυτή η τακτική από την εργοδοσία, που είναι γνωστή και παγιωμένη κυρίως για εργαζόμενους των Τηλεφωνικών Κέντρων, αρχίζει και εφαρμόζεται πλέον και σε επιχειρησιακές μονάδες που κύριο χαρακτηριστικό τους έχουν την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσα από ένα κείμενο-πρότυπο, εκφράζεται ο μονόλογος της εργοδοσίας και των πρακτικών της ως προς τη διαχείριση της χαμηλής απόδοσης των στόχων που η ίδια θέτει και αναιρεί. Στο τέλος και ως κλείσιμο της επιστολής, εξαπολύει την ξεκάθαρη απειλή και τον εκβιασμό ότι: «επιφυλάσσεται ρητά για κάθε νόμιμο δικαίωμα της». Αυτά, απέναντι στους εργαζόμενους που καθημερινά παράγουν τον πλούτο και την κερδοφορία που με αυτήν προβάλλεται και διαφημίζεται, προς τα έξω.  


Το κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού που σκόπιμα καλλιεργείται από διοίκηση και παρατρεχάμενους, μέσα από τέτοιες επιστολές προφορικές ή γραπτές, καθώς και οι αναρίθμητες αλλαγές στη στοχοθεσία(ακόμα και μέσα σε καλοκαιρινές άδειες) ώθησαν κάποιους από τους «πεφωτισμένους» να μετρούν μέχρι και την Ποιοτική Αξιολόγηση των Πωλητών. Ενώ κάποιοι άλλοι sales supervisors, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο βελτίωσης ή κάποιο χρονοδιάγραμμα επαναξιολόγησης. Αντίθετα υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και… τις αρμοδιότητες τους.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η εντατικοποίηση της εργασίας στον όμιλο έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και η φθορά της υγείας των εργαζομένων είναι αδιαμφισβήτητη όπως αποδεικνύουν τα συχνά περιστατικά των πολυήμερων αναρρωτικών αδειών και οι καθημερινές κρίσεις πανικού στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

Λέγεται και αλλιώς: Εμπειρία … Εργαζόμενου.

Η πρακτική αυτή της διοίκησης συνδυάζεται και με το πρόσφατο πρόγραμμα εθελούσιωναπολύσεων  που είναι σε εξέλιξη. Από τη μια «στοχοποιούνται» συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων για να εξαναγκαστούν σε έξοδο και από την άλλη όσοι θα μείνουν, να είναι δεκτικοί στις αλλαγές. Να δέχονται δηλαδή χωρίς αντιδράσεις, τις μειώσεις μισθών, τις στοχοθεσίες, τις αξιολογήσεις, την υπερεντατικοποίηση  από την αύξηση του όγκου εργασίας, των ωραρίων τους και της υποστελέχωσης.

Οι εργοδότες συνολικά αλλά και πιο ειδικά η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ με τέτοιους τρόπους στοχεύουν στην περιβόητη ανάπτυξη, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αυτοί που παράγουν τα κέρδη  να παίρνουν ψίχουλα γιατί κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν τους τρόπους να τα καρπώνονται. Φτιάχνοντας και …love teams.

ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Έχουμε διδαχτεί από πολλά παραδείγματα και λέμε υπάρχει διέξοδος: Με τον αγώνα δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται να φέρουν στο προσκήνιο τις σύγχρονές ανάγκες μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Το δικαίωμα στη πλήρη και σταθερή δουλειά. Σε αυτόν το δρόμο, τον μονόδρομο του αγώνα, καλούμε να είστε κοντά μας. Να οργανωθούμε να συσπειρωθούμε να δώσουμε τη μάχη μπροστά στη  νέα ΣΣΕ.


ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΉ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Επισκέπτες