Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Σεπ 2017

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Εργαζόμενες , εργαζόμενοι στον όμιλο
Η  ΕΣΚ ΟΤΕ από θέση αρχής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε πράξη εργοδοτικής αυθαιρεσίας και προσπάθειας τρομοκράτησης εργαζομένων στον όμιλο ανεξάρτητα από το πρόσχημα που προβάλλεται για να τρομοκρατούνται οι εργαζόμενοι και να «στριμώχνονται στη γωνία» σε συγκεκριμένα κτήρια, εξαιτίας τόσο της πράξης αυτής όσο και εξαιτίας του γενικότερου κλίματος φόβου και ανασφάλειας που έχει εμπεδωθεί και με τη συνδρομή του ΠΑΣΕ, ως  το αρμόδιο σωματείο.


Από τη σκοπιά αυτή , με καθυστέρηση οφειλόμενη σε λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μας , ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο κτιριακό συγκρότημα ΝΥΜΑ-ΥΜΑ αλλά και πανελλαδικά για ένα σοβαρό περιστατικό άσκησης λεκτικής βίας , εξύβρισης , τρομοκράτησης εργαζομένων (καθαρίστριες ΝΥΜΑ-ΥΜΑ) από κάποιον εργαζόμενο που αναφέρεται ως  «υπεύθυνος» για το έργο της καθαριότητας του παραπάνω κτηρίου. Το θράσος του συγκεκριμένου «υπεύθυνου» (να τον χαίρονται αυτοί που τον επέλεξαν για το συγκεκριμένο πόστο) ξεπέρασε κάθε όριο. Με  οργίλο ύφος κι απαράδεκτο χυδαίο λεξιλόγιο ξέσπασε - «δίνοντας ρέστα» - σε εργαζόμενη που «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί για όσα συνέβαιναν στη συγκέντρωση που ο ίδιος κάλεσε τις εργαζόμενες στην καθαριότητα.

Το απαράδεκτο από κάθε άποψη περιστατικό – δεν είναι μεμονωμένο . Κι αυτό κι άλλα παρόμοια «φυτρώνουν» στο γόνιμο έδαφος των αντεργατικών νόμων και της αντεργατικής πολιτικής που θεοποιεί την επιχειρηματικότητα και επιχειρεί – με καρότο ή μαστίγιο να ενσωματώσει, με το καλό ή με το νταηλίκι όλους τους εργαζόμενους στις εργοδοτικές επιδιώξεις. Οι ευθύνες της ΟΜΕ και των σωματείων είναι μεγάλες τόσο στο συγκεκριμένο γεγονός όσο σε ανάλογες περιπτώσεις που εκδηλώνονται με διάφορες αφορμές. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις πρόδηλες και ακέραιες ευθύνες της Διοίκησης που κάτω από τις φτερούγες της τέτοια τσιράκια… αποθρασύνονται τρομοκρατούν και αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων.

Εργαζόμενες , εργαζόμενοι στον όμιλο
Εμείς παράγουμε τον πλούτο που καρπώνεται η εργοδοσία , μερίσματα οι μέτοχοι και υψηλές απολαβές οι κάθε είδους εντεταλμένοι, ο καθένας ανάλογα με τη θέση που κατέχει και τις υπηρεσίες που παρέχει , για να δουλεύει το μαγαζί καλά και να αυξάνουν τα κέρδη σε βάρος των παραγωγών του πλούτου.

Να υψώσουμε ανάστημα σε κάθε αυθαιρεσία , σε κάθε πράξη εκφοβισμού – τρομοκράτησης των εργαζομένων. Η ΕΣΚ , το ΣΕΤΗΠ , οι ταξικές δυνάμεις στον όμιλο είναι στο πλευρό σας και δεν πρόκειται να σιωπήσει και να τα «διπλώσει» σε καμία ενέργεια που προσβάλει – εκφοβίζει – τρομοκρατεί εργαζόμενους στους τόπος εργασίας σε όλη την έκταση του ομίλου. Ούτε βήμα πίσω από την κατοχύρωση στην πράξη εργατικών δικαιωμάτων για το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο. Συλλογική εναντίωση, αγωνιστική αλληλεγγύη και δράση σε κάθε παραβίασή τους.  

Η προειδοποίηση σε όσους έχουν αναλογικά – κλιμακωτά ευθύνες για εργοδοτική αυθαιρεσία, πράξεις τρομοκρατίας , είναι κάτι παραπάνω από σαφής.  Όσοι – σε όποιο επίπεδο κι αν είναι – θεωρήσουν πως αυτά είναι λόγια , ας πάρουν υπόψη τους την πείρα από ανάλογη δράση των ταξικών δυνάμεων πανελλαδικά σε κάθε κλάδο.       Όποιο χέρι σηκώνεται ενάντια σε εργάτη , είναι προσβολή και απειλή για κάθε εργάτη.

«Τρομοκρατείστε» με συλλογική οργάνωση συντονισμό και δράση , κάθε επίδοξο υβριστή τρομοκράτη των εργαζομένων  


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ , ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ !

Επισκέπτες