Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

18 Σεπ 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΣΕ – ΟΤΕ ΤΗΣ 15ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Στο τελευταίο τυπικό από κάθε άποψη  ΔΣ του συλλόγου ΠΑΣΕ στις 15/9, που γίνεται πριν την έναρξη και την προετοιμασία για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν, τον Δεκέμβρη του 2017 τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι εγγραφές των νέων μελών με το κλείσιμο του μητρώου μελών-τα οικονομικά-η επικύρωση του μητρώου για τις εκλογικές διαδικασίες-η προκήρυξη της ΓΑΣ και συνδικαλιστική ενημέρωση. Όμως, η πλειοψηφία του ΕΝΩΤΙΚΟΥ (κυρίως ΠΑΣΚΕ), έφερε θέμα προ ημερήσιας διάταξης την πρόσκληση της διοίκησης Cosmote  e-VALUE  για διαπραγματεύσεις με σκοπό την υπογραφή ΣΣΕ στην εταιρεία.


Όταν όμως η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την πλειοψηφία στον ΠΑΣΕ… τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Tην ίδια στιγμή που μιλούν για ΣΣΕ στην COSMOTE- e VALUE , δεν δέχονται να εγγράψουν μέλη εργαζόμενους  από την Cosmote e-Value από τρίτες εταιρείες που είναι η πλειοψηφία . Οι εργαζόμενοι που ήρθαν στο ΔΣ 15/9 με αιτήσεις  εγγραφής εργαζομένων  στο χέρι εισέπραξαν ένα ηχηρό ΟΧΙ από την παράταξη του κατά τα άλλα… ΕΝΩΤΙΚΟΥ, ότι ακριβώς έκαναν και με τους εργαζόμενους  από την πρ.oteplus το 2012. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι, όταν σε κάθε Δ.Σ ζητούσαμε να δεχτούν στο σωματείο μέλη τους εργαζόμενους, η απάντηση της πλειοψηφίας -τότε δεν έκρυβαν το ΠΑΣΚΕ- ήταν «έχουμε εξουσιοδοτήσει την ΟΜΕ ΟΤΕ να αναλάβει τη ΣΣΕ για αυτούς τους εργαζόμενους ,εμείς δεν παρεμβαίνουμε». Τότε όπως και τώρα, δεν έγραφαν ως μέλη τους εργαζόμενους που η ένταση της εκμετάλλευσης είναι πολύ μεγαλύτερη, απλά πετούσαν το μπαλάκι στην ΟΜΕ και αυτή διαχρονικά είναι η τακτική τους.

Αμέσως μετά βγάζουν ανακοίνωση και λένε ότι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:  ΣΣΕ και ένταξη των δανεικών εργαζόμενων της Cosmote Evalue στον ΟΤΕ έχοντας έτοιμο και το πλαίσιο που νομιμοποιεί τον διαχωρισμό των νέων και παλιών εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ και τα κατά 40% μειωμένα μισθολόγια που υπόγραψε η ΟΜΕ στην προηγούμενη σύμβαση. Δηλαδή αυτό που επιδιώκει η διοίκηση και αυτό που η ΟΜΕ επέβαλε και θέλει να μονιμοποιήσει.

ΘΕΛΕΙ …Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ!!!

Η ΕΣΚ απευθύνεται σε εσένα ζητώντας να καταδικάσεις τις λογικές και τις πρακτικές της  πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΠΑΣΕ, που δεν αφορούν τη θεωρία αλλά την ουσία και την πράξη της ύπαρξης τους, ως εργοδοτικός συνδικαλισμός. Δεν θέλουν και δεν μπορούν να υπερασπίσουν τις αγωνίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί  ταυτίζει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις που έχει κάθε φορά η διοίκηση με αυτά των εργαζομένων. Γι αυτούς οι εργαζόμενοι είναι « κουκιά» και κείνα μετρημένα…  μην τύχει και τους αλλάξει ο συσχετισμός- μετρούν κάθε μέρα νούμερα μέχρι να τους βγει το αποτέλεσμα που θέλουν για τις εκλογές που έρχονται!!!

Για τις ταξικές δυνάμεις για την ΕΣΚ ένα είναι ξεκάθαρο η συμμετοχή και η δράση των εργαζομένων στα σωματεία τους  και ο προσανατολισμός που αυτά αποκτούν, είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.  Τα σωματεία των εργαζομένων πρέπει να βρίσκονται στους εργασιακούς χώρους να έχουν ως ανώτερο όργανο τις Γενικές Συνελεύσεις που θα συζητούν και θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Μέσα από σωματειακές επιτροπές ανά χώρο με επιτροπές αγώνα ,ένα κίνημα που θα συγκρούεται καθημερινά εκεί  όπου η εργοδοτική ασυδοσία και η τρομοκρατία σπάει κόκκαλα. Με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην κατεύθυνση της ανάκτησης των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η πλειοψηφία του ΠΑΣΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη.

Πρέπει να απαντήσουμε – πρέπει να αντεπιτεθούμε


            Είναι ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αρνούνται την συνδικαλιστική κάλυψη των πιο εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων επικαλούμενοι… νομικό κώλυμα. Να τους θυμίσουμε ότι τα δικαιώματα  των εργαζομένων στη σύγχρονη πολιτική ιστορία κατακτήθηκαν πρώτα στη ζωή και στην πράξη και  ύστερα στα χαρτιά. Καλούμε τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ να μην αποδεχθούν τον διαχωρισμό που έχει επιβάλει από κοινού η διοίκηση του ΟΤΕ και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, να απαιτήσουν να γίνουν μέλη στα σωματεία και στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό και να διεκδικήσουμε μια ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ. Σταθερός χρόνος δουλειάς. Υγεία – Παιδεία για όλους. Η νέα ΣΣΕ πρέπει να γίνει αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. Είμαστε έτοιμοι και μπαίνουμε μπροστά με όλους τους εργαζόμενους ΟΤΕ- COSMOTE- Evalue και τρίτων εταιρειών να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Αυτή είναι η πραγματική ενότητα στην πράξη, η ταξική ενότητα στην οποία πρέπει να συσπειρωθούμε και να ενισχύσουμε. 

Επισκέπτες