5 Ιουλ 2017

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/7 ΣΤΙΣ 18.00
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΣΤΑΔΙΟΥ 29
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΕIΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Η ΕΣΚ – ΟΤΕ καταγγέλλει το κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας που εντείνεται στους χώρους δουλειάς του κλάδου τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Η στάση των εργοδοτών αποδεικνύει στην πράξη ότι τα αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή πάνε χέρι-χέρι. Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είναι η συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς και να εφαρμόσει νέο κύκλο επίθεσης χωρίς να έχει εμπόδια. Η διαμόρφωση «φιλικού» περιβάλλοντος για τους επενδυτές προϋποθέτει το τσάκισμα ακόμα και στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων όπως ο συνδικαλισμός. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι. Ανάπτυξη με εργαζόμενους φθηνούς, ευέλικτους, ανοργάνωτους, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα μέσα στους χώρους δουλειάς.


Ήδη από την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας της 17ης Μάη στην COSMOTE E-VALUE συνάδελφοι κλήθηκαν να λογοδοτήσουν στην εργοδοσία, γιατί προπαγάνδιζαν την απεργία, γιατί μιλούσαν για αυτή με συναδέλφους μέσα στη δουλειά. Η εργοδοσία σε όλο τον κλάδο προχώρησε την ημέρα της απεργίας σε πρωτόγνωρο στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα με τις εκλογές του ΣΕΤΗΠ και κατά τη διάρκεια των εκλογών του επιχειρησιακού σωματείου στη UNIFY, η επιχείρηση έστειλε σύσταση στους υποψηφίους της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Στην EUROPEAN DYNAMICS στις 17 Ιούνη, την τελευταία ημέρα των εκλογών του ΣΕΤΗΠ, απολύθηκε πρωτοπόρος συνάδελφος, ο οποίος ήταν μάλιστα και υποψήφιος με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, τις δυνάμεις δηλαδή του ΠΑΜΕ. Στη CYTA κατά τη διάρκεια των εκλογών συνάδελφοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα με προσωπικές επιπλήξεις. Στον όμιλο VODAFONE στις 29 Ιούνη, απολύθηκε άλλος ένας συνάδελφος υποψήφιος στις εκλογές με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και στον ΠΑΣΕ-VODAFONE και στο ΣΕΤΗΠ, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων μπροστά στην επίθεση που είχε εξαπολύσει η διοίκηση της εταιρείας. Και τα φαινόμενα δε σταματούν εδώ. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες από συναδέλφους στον κλάδο. Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι ότι η επιχείρηση INFOASSIST έχει προσθέσει ως προαπαιτούμενο στη σύμβαση για την πρόσληψη να βεβαιώσει ο εργαζόμενος ότι δεν είναι εκλεγμένος σε κάποιο συνδικαλιστικό όργανο.

Οι εργαζόμενοι στη European Dynamics και στον Όμιλο Vodafone, έχοντας στο πλευρό τους το ΣΕΤΗΠ, προχώρησαν σε στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις.

Το χτύπημα αυτό της εργοδοσίας δείχνει ακριβώς τι φοβούνται. Την οργανωμένη δράση των εργαζομένων, τον αγώνα και την διεκδίκηση με κριτήριο τις ανάγκες μας. Απέναντί μας είναι η  κυβέρνηση η οποία υλοποίησε ότι  παρήγγειλαν οι εργοδότες. Τώρα ετοιμάζει και νέο νόμο για τα αφεντικά για να περικόψει όσες εργατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν απομείνει. Θωρακίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων και των επιχειρήσεων αλλά και του κράτους τους!
Δυστυχώς, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΕΤ – ΟΤΕ και του ΠΑΣΕ - ΟΤΕ σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα επέλεξαν το ρόλο του θεατή αρνούμενοι πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5/7 στις 18:00 στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Επισκέπτες