Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

9 Ιουν 2017

ΥΠΟΘΕΣΗ BONUS MALUS
Όταν παράγεις πλούτο και σου λένε να αρκείσαι σε ότι περίσσεψε από το δείπνο των αφεντικών σου

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων. Καθένας μας έχει το δικαίωμα να κοινοποιεί τις απόψεις του, όπως επιλέγει, οφείλει όμως να μην τσουβαλιάζει ασύμβατα πράγματα και κυρίως να μην λέει ανακρίβειες. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Πρώην Προοδευτική, αλλά πάντα ΠΑΣΚΕ) μας κατηγορεί για «ένοχη σιωπή» όσον αφορά την άνιση μεταχείριση των συναδέλφων μας που έχουν μετακινηθεί από το 2015 σε πρώην ΤΕΚ στο θέμα της πρόσθετης ετησίας επιβράβευσης. Είναι αναμενόμενη η λάσπη που μας ρίχνουν, άλλωστε πλησιάζουν οι εκλογές του Σωματείου μας και η διαπραγμάτευση για την νέα ΣΣΕ, χρονικές στιγμές που παραδοσιακά διακόπτουν την αφωνία των παρατάξεων που διαχρονικά δείχνουν «υπευθυνότητα» και «ρεαλισμό» στα χρόνια της κρίσης.

Άλλωστε δεν ξεχνάμε ότι μαζί ΑΚΕ(ΔΑΚΕ) και Συμμαχία (ΠΑΣΚΕ): 


  • Υπέγραψαν μειώσεις του συμβατικού μας μισθού και δέχτηκαν σαν φυσικό φαινόμενο το πάγωμα των μισθολογικών μας ωριμάνσεων στο οποίο προχώρησε η εργοδοσία κάνοντας χρήση του πρώτου μνημονίου.
  • Δέχτηκαν να μειωθεί ο χρόνος αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των νέων συναδέλφων (μη και πάρουν καμιά τριετία παραπάνω και χρεοκοπήσει η εταιρία).
  • Υπέγραψαν νέο μισθολόγιο για τους νέους συναδέλφους 40% χαμηλότερο από το υπάρχον καταδικάζοντας τους σε μισθολογικό παγετώνα και υποθηκεύοντας το μέλλον όλων μας.
  • Άφησαν να γιγαντωθεί ο αριθμός των συναδέλφων μας από εταιρίες ενοικίασης ανθρώπινου δυναμικού ενώ τους καλούσαμε συνεχώς να παρθούν αποφάσεις κινητοποιήσεων.
  • Δέχονται την θέση της εργοδοσίας ότι στα καταστήματα μπορεί να απασχολεί όποτε θέλει ενοικιαζόμενους για να έχει την απαραίτητη «αγοραία ευελιξία» .
Τώρα έρχονται να διαμαρτυρηθούν για την προφανή αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοι μας στα εμπορικά καταστήματα (πρώην ΤΕΚ ΟΤΕ). Παραβιάζουν τη κοινή λογική όταν την ίδια ώρα αρνούνται την αναγκαιότητα για κοινή ΣΣΕ σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ που να αναιρεί πραγματικά τις ανισότητες μισθολογικά και θεσμικά .

Μια ΣΣΕ που θα είναι στην κατεύθυνση της αναπλήρωσης των απωλειών, που θα σπάει το κατακερματισμό που προωθεί η εργοδοσία ανάμεσα σε νέους παλιούς νοικιασμένους και ξενοίκιαστους. Μια ΣΣΕ και ένα κανονισμό προσωπικού που θα κάνει αδύνατη την χρήση προσωπικού από δουλεμπορικές εταιρίες που εν έτη 2017 νοικιάζουν ανθρώπους.
Εμείς συνάδελφοι διεκδικούμε μεγαλύτερο μέρος από το πλούτο παράγουμε. Δεν αποδεχόμαστε τα ψίχουλα του BONUS ο πλούτος που παράγουμε είναι ενιαίος και μεγάλος, αποτυπώνεται δε σε κάθε τριμηνιαία και ετήσια οικονομική απολογιστική μελέτη της εταιρίας.  Παράγεται από παλιούς, νέους, ενοικιαζόμενους, τακτικό προσωπικό, πρακτικάριους και εργαζόμενους με μπλοκάκια.

Αρνούμαστε το διαχωρισμό και τον κατακερματισμό που προωθεί η εργοδοσία και καλούμε τους συνάδελφους  μας ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν να παρέμβουν αγωνιστικά στην διαπραγμάτευση της νέας ΣΣΕ ώστε  να μετατραπεί σε διεκδίκηση.

Δεν είναι δυνατόν μετά από επτά χρόνια αιμορραγίας από την πλευρά των εργαζομένων να αποδεχόμαστε ότι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε έστω και ένα μικρό τμήμα του πλούτου που παράγουμε είναι το BONUS μέσω διευθυντικού δικαιώματος.

Σας καλούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το πως λέγεται μια παράταξη που μετά από εκτεταμένη αφωνία δεν αντιδρά στην λογική του BONUS αλλά μόνο έχει ενστάσεις για προβλήματα και αδικίες στην εφαρμογή .

Προειδοποιούμε ότι στη διεκδίκηση της νέας ΣΣΕ ορίζοντας και ταβάνι για να κρίνουμε αν ικανοποιούνται οι ανάγκες των συναδέλφων παλιών και νέων δεν είναι το κουτσουρεμένο bonus αλλά τα μερίσματα των μετόχων και τα BONUS του ανώτερου στελεχικού δυναμικού. Γιατί εκεί στα ψηλά κλιμάκια και στα γραφεία των μετόχων BONUS και μερίσματα δεν μπαίνουν σε νόρμες και κανόνες OTE ή Cosmote εκεί ο πλούτος που παράγουμε μοιράζεται χωρίς φίλτρα κατανομές και αξιολογήσεις.

Αρκετά λοιπόν με τις δακρυσμένες ανακοινώσεις για τους συναδέλφους μας στα καταστήματα που αυθαίρετα δεν πήραν bonus  γιατί bonus δεν πήραν ούτε οι νέοι συνάδελφοι μας πρώην ενοικιαζόμενοι που έγιναν τακτικό προσωπικό το Γενάρη που μας πέρασε . Αντιμετωπίζουμε ένα συνολικό πρόβλημα το οποίο θα υπάρχει όσο το σωματείο μας με ευθύνη της πλειοψηφίας του θα αποδέχεται ότι τα κλειδιά της μισθολογικής εξέλιξης μας είναι στη κλειδοθήκη της εργοδοσίας. Καλούμε την πλειοψηφία ΑΚΕ(ΔΑΚΕ) και Συμμαχία (ΠΑΣΚΕ) στην επερχόμενη συνάντηση που θα έχουμε με την εργοδοσία να θέσουμε το ζήτημα απαιτώντας λύση συνολική για όλες τις αδικίες στις οποίες προχωρά η εργοδοσία αξιοποιώντας τον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση του προσωπικού του Ομίλου ΟΤΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ
Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ


Επισκέπτες