29 Ιουν 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Στο τελευταίο ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ που διεξήχθη την Τρίτη 27/06 γίναμε όλοι σοφότεροι για το ρόλο κάθε παράταξης που δραστηριοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ. Στο ΔΣ ήρθαν προς έγκριση αιτήσεις εγγραφής συναδέλφων κάποιοι από τους οποίους έχουν σύμβαση εργασίας με την Cosmote e-Value και κάποιοι άλλοι είναι επινοικιαζόμενοι μέσω Manpower και Project Solution.

To ΔΣ με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων παρατάξεων εκτός της ΕΣΚ - ΟΤΕ ((Δ)ΑΚΕ, Συναδελφική Αλληλεγγύη, ΑΣΕ , Αγωνιστική Συνεργασία, Ακομμάτιστη Ενότητα) παρέπεμψε το ζήτημα της έγκρισης ή απόρριψης των αιτήσεων σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις! Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων αυτών, δήλωσαν ανέτοιμοι να πάρουν θέση γιατί όπως είπαν δεν γνωρίζουν αν μπορούν να καλύψουν τους συναδέλφους!


Η μόνη παράταξη που απαίτησε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις όλων των συναδέλφων ήταν η ΕΣΚ - ΟΤΕ τονίζοντας ότι αφενός η κάλυψη των συναδέλφων είναι ζήτημα βούλησης αφετέρου η επισφάλεια που βιώνουν οι συνάδελφοι αυτοί θα έπρεπε να αποτελεί έξτρα κίνητρο ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού και μέσα από το σωματείο να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποσύρουν τις αιτήσεις εγγραφής τους αλλά αντίθετα να ενθαρρύνουν κι άλλους συναδέλφους να δώσουν αιτήσεις εγγραφής. Ο αποκλεισμός εργαζομένων από τα σωματεία εξυπηρετεί μόνο τη διοίκηση του ΟΤΕ που τους θέλει εγκλωβισμένους σε καθεστώς επισφάλειας, χωρίς να τους εντάσσει στη ΣΣΕ. Η εγγραφή τους στα σωματεία και ο κοινός αγώνας για υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, στην κατεύθυνση της αναπλήρωσης των απωλειών που είχαμε μέσα στην κρίση, με κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας είναι η πρόταση που μπορεί να βελτιώσει άμεσα τη ζωή παλιών και νέων εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ.

ΥΓ. Το ΔΣ έγινε τη μέρα που η ΑΣΕ έβγαλε μια ακόμα συκοφαντική ανακοίνωση εναντίον της ΕΣΚ. Την ίδια μέρα αποδείχθηκε, για πολλοστή φορά, ποιος υπηρετεί τα συμφέροντα των εργατών και ποιος του κεφαλαίου.Επισκέπτες