21 Ιουν 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ 12 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ η οποία ανακοίνωσε 12 απολύσεις σε συναδέλφους πωλητές με τη μέθοδο Door2Door σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και υπάγονταν στη διεύθυνση πωλήσεων OTETV. Η προκλητικότητα της διοίκησης έφθασε στο απόγειο της όταν κατά την ενημέρωση που έγινε προς τους απολυμένους συναδέλφους από πλευράς στελέχους του ΟΤΕ ειπώθηκε ότι οι συνάδελφοι απολύονται παρά το γεγονός ότι ήταν άψογοι στη δουλειάς τους και επιτύγχαναν όλους τους στόχους που τους έθεταν!

Οι απολύσεις των συναδέλφων, που ήταν επινοικιαζόμενοι μέσω της εταιρίας «West», αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για ποιο λόγο η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως και οι διοικήσεις των υπολοίπων μονοπωλίων του κλάδου, αξιοποιούν όλο και περισσότερο το καθεστώς της επινοικιαζόμενης εργασίας. Μέσω αυτού «χτυπούν» μισθούς και δικαιώματα, παρακάμπτουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθιστούν απαγορευτική για τους εργαζόμενους την υλοποίηση του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Οι παραπάνω απολύσεις πέρα από τις ευθύνες της διοίκησης του ΟΤΕ αναδεικνύουν την υποκρισία και το ρόλο των ηγεσιών της ΟΜΕ – ΟΤΕ και του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ, ως το πλέον αντιπροσωπευτικό πρωτοβάθμιο σωματείο. Από τη μια πλευρά υπογράφουν ΣΣΕ με μειώσεις στο όνομα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και από την άλλη κλείνουν τα μάτια στη διαρκή επέκταση της επινοικιαζόμενης εργασίας αφήνοντας τους επινοικιαζόμενους εργαζόμενους έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας. Δεν τους εγγράφουν στα σωματεία του ΟΤΕ αντιμετωπίζοντας τους ως εργαζόμενους β’ κατηγορίας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα στην εργοδοσία να τους ξεζουμίζει με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και όταν δεν τους θέλει άλλο να τους πετά στο δρόμο.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε στον όμιλο ΟΤΕ
είτε είσαι επινοικιαζόμενος, είτε είσαι στη ΣΣΕ είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας παρακάμπτοντας τους διαχωρισμούς που θέτει η εργοδοσία με τις πολλές και διαφορετικές εργασιακές σχέσεις που επιβάλλει. Απέναντι μας έχουμε τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους. Τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα δίνουν όπλα σε κάθε εργοδότη για να επεκτείνει την επίθεση εις βάρος μας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
  • Την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την ένταξη των συναδέλφων στα τμήματα πωλήσεων του ομίλου ΟΤΕ
  • Μια ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με βάση τη ΣΣΕ του 2011 στην κατεύθυνση της αναπλήρωσης των απωλειών που είχαμε στην κρίση
  • Κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ
ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Επισκέπτες