Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

26 Μαΐ 2017

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, θα βάλουν τέρμα στην πολιτική που ακυρώνει τη ζωή τους. Καμία ανοχή στο να είμαστε ανασφάλιστοι!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Από την 1η Γενάρη  2017, που όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εντάχθηκαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΦΚΑ) και 5 μήνες μετά την δημιουργία του ΕΦΚΑ, οι συνέπειες από μια σειρά δυσλειτουργίες και προβλήματα έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο ΕΦΚΑ δεν δημιουργήθηκε για να λύσει τεχνικά ή πρακτικά ζητήματα των εργαζόμενων –συνταξιούχων ασφαλισμένων αλλά για να ανατρέψει παραπέρα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η σφαγή με το νέο ασφαλιστικό νόμο Κυβέρνησης, ΕΕ, και εργοδοτών με στόχο τη στήριξη και την κερδοφορία τους,  δεν θα έχει τέλος αφού προχωρά ταχύτερα και υλοποιεί όσα δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που μέσω των αντιασφαλιστικών νόμων διατάξεων και ρυθμίσεων διέλυσαν ασφαλιστικές καλύψεις και κοινωνικές παροχές.

Είναι επιλογή τους η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Θύματα αυτής της πολιτικής σήμερα, είναι τα μέλη των οικογενειών μας άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένα (σύζυγοι -παιδιά).
Μερικά από τα χιλιάδες προβλήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ είναι :  
α) απώλεια της ασφαλιστικής εικόνας του εργαζόμενου με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι εισφορές του για πάνω από ένα χρόνο καθώς και το επίδομα ασθένειας. Η ενημέρωση που δίνει το πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ είναι: «η επανέναρξη πληρωμών για επιδόματα ασθένειας, κλπ θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενσωμάτωσης του π. ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΦΚΑ. Για τις συγκεκριμένες διοικητικές διαδικασίες δεν έχουμε ενημέρωση από τους φορείς υλοποίησης και συνεπώς δεν μπορούμε να σας δώσουμε υπεύθυνη πληροφόρηση»  
β) απώλεια ασφαλιστικής κάλυψης των έμμεσα ασφαλισμένων (σύζυγοι - παιδιά) με τον σοβαρό κίνδυνο και πιθανά το  τραγικό αποτέλεσμα να μην καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον το σύστημα δεν τους έχει καταχωρημένους ως ασφαλισμένα μέλη. Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι η όποια αποστολή δικαιολογητικών από Αθήνα ή περιφέρεια, με email  ή fax όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα άλλα τα οξύνει καθώς συσσωρεύονται χιλιάδες αιτημάτων που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν από τους ελάχιστους εργαζόμενους του π.ΤΑΥΤΕΚΩ. Οι όποιες «μικροεξυπηρετήσεις»  δεν λύνουν συνολικά και ενιαία το πρόβλημα αντίθετα το κρύβουν κάτω από το χαλί.

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από τις αρχές του 2017 αναπαράγεται το αδιέξοδο, παράλληλα με την πολιτική που γεννά και οξύνει τα προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση.
Καλούμε τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ να αποκαταστήσει το πρόβλημα της ασφαλιστικής ικανότητας των εργαζομένων άμεσα όπως είχε δεσμευτεί από αρχές του έτους. Να δοθεί εντολή και να επιλύονται όλα αυτά τα προβλήματα στα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ -και όχι  να είναι εκτός λειτουργίας- σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα να στελεχωθούν άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό, οι αρμόδιες υπηρεσίες στο π.ΤΑΥΤΕΚΩ.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε να συντονίσουμε κοινή αγωνιστική δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους – ασφαλισμένους – συνταξιούχους των πρώην «ευγενών» ταμείων για να πάρει τέλος αυτή η πολύμηνη αγωνία- ταλαιπωρία.
Για να εμποδίσουμε τις νέες επώδυνες ανατροπές, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Επισκέπτες