5 Μαΐ 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ΕΛ.ΙΝ.ΥΑΕ

Η ΕΣΚ – ΟΤΕ εκφράζει την στήριξη και στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στους εργαζόμενους του ΕΛ.ΙΝ.ΥΑΕ που κινητοποιούνται για μια ακόμα φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα, με στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ.Εργασίας στις 10 /5.

Οι εργαζόμενοι του ΕΛ.ΙΝ.ΥΑΕ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 ολόκληρους μήνες… έχοντας ως βασικό εργοδότη τη ΓΣΕΕ (!!!) χωρίς την παραμικρή δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Από την άλλη – δίπλα στις διαχρονικές ευθύνες των ιδρυτικών φορέων και των Διοικήσεων του Ινστιτούτου(ΓΣΕΕ,ΣΕΒ,ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ) - η σημερινή κυβέρνηση μπλοκάρει τη χρηματοδότηση του ΕΛΙΝΥΑΕ μέσω του ΟΑΕΔ.

Όλοι μαζί, κυβέρνηση - εργοδότες - ΓΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ και ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΝ.

Η υποβάθμιση μέχρι και η απειλή κλεισίματος του ΕΛΙΝΥΑΕ δεν είναι τυχαία. Συμβαίνει σε μια περίοδο που οι συνθήκες εργασίας εντατικοποιούνται και χειροτερεύουν, πολλαπλασιάζονται οι επαγγελματικοί κίνδυνοι. Οι αναδιαρθρώσεις και η εργασιακή ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς δημιουργούν προβλήματα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Υπονομεύεται η σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα μέσα στο αδιάκοπο κυνήγι αύξησης κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των εργοδοτών. 


Οι εργοδοτικοί φορείς ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ,ΕΣΕΕ ούτε διασφαλίζουν ούτε και αποδέχονται την υγεία και την ασφάλεια της εργασίας σαν δικαίωμα και ανάγκη των εργαζομένων. Όσο για την ηγεσία ΓΣΕΕ είναι ταυτισμένη πλήρως με τους στόχους των εργοδοτών και όλοι μαζί περιμένουν, την «ανάπτυξη». Για αυτούς τους λόγους είναι αναγκαιότητα όσο ποτέ άλλοτε να διασφαλιστεί  ο ρόλος και η λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) με βάση τους καταστατικούς του σκοπούς: έρευνα, πληροφόρηση, εκπαίδευση και όπως έχουμε δει και στον όμιλο ΟΤΕ η υποστήριξη των εργαζομένων, των ΕΥΑΕ, των σωματείων για την προστασία και την πρόληψη  από τους επαγγελματικούς κινδύνους.

Καλούμε τα σωματεία και τις  νεοεκλεγείσες  ΕΥΑΕ στον όμιλο ΟΤΕ να εκφράσουν την συμπαράστασή τους και την στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ.
Ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς συνθήκες δουλειάς ,την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας αλλά και το σύνολο των σημερινών αναγκών μας.
Να συγκροτήσουμε οργανωμένο μέτωπο απέναντι σε κυβέρνηση-εργοδοσία-κουαρτέτο  που τσάκισαν και θα ισοπεδώσουν στο επόμενο διάστημα εργασιακά-ασφαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι θα επιδεινωθούν οι όροι υγείας και ασφάλειας στην εργασία.


ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/5

Επισκέπτες