Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Μαΐ 2017

Στις 17 Μάη ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισες & συνάδελφοι
η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχοντας αναλάβει να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το κεφάλαιο, φέρνει στη βουλή προς έγκριση το 4ο μνημόνιο. Ετοιμάζεται, δηλαδή, να διαλύσει όλα όσα δεν πρόλαβαν με τα προηγούμενα μνημόνια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!
  • Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.
  • Μειώνουν τους μισθούς μέσω της μείωσης του αφορολόγητου. Θα πληρώνουν εφορία ακόμα κι όσοι παίρνουν 406€ το μήνα.
  • Μειώνουν κι άλλο τις συντάξεις.
  • Καταργούν την Κυριακή-αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών!
  •  Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την Κοινωνική Πρόνοια. Βάζουν νέους "κόφτες" στην Υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
  • Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.
  • Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των "κόκκινων" δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
  • Κατ’ απαίτηση των "μεγαλοεπενδυτών" θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!


Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με αυτά τα μέτρα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και τα λοιπά φτωχά λαϊκά στρώματα καμιά κρίση δεν θα ξεπεράσουν. Αντίθετα αυτά αποτελούν την ταφόπλακα ώστε να μην μπορέσουν να βγουν ποτέ από την κρίση.  Αυτοί που θα ξεπεράσουν την κρίση τους είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.
Τα μέτρα αυτά, όπως και όλα τα προηγούμενα, θα τα εφαρμόσει και ο ΟΤΕ.
Καθημερινά βιώνουμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων. Η εντατικοποίηση, τα ατελείωτα ωράρια, το Stand By, η επινοικίαση εργαζομένων, οι ελλείψεις σε στοιχειώδη ζητήματα υγείας και ασφάλειας, οι μισθοί που δεν φθάνουν ούτε για τα στοιχειώδη χτίζονται στη βάση παλιώνκαι νέων μέτρων. Είναι επιλογές της εργοδοσίας για να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της κι έχουν τεράστιες ευθύνες οι ηγεσίες της ΟΜΕ – ΟΤΕ και των σωματείων στον όμιλο που αποκρύβουν από τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα είναι απαιτήσεις των μονοπολιακών ομίλων. 

Ας μην λησμονούμε ότι πιο επιτακτικά από κάθε άλλο φορέα, τα μέτρα τα ζητάει ο ΣΕΒ, μέλος της διοίκησης του οποίου είναι και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ. Για το ΣΕΒ ανάπτυξη… σημαίνει: προσαρμογή στις ανάγκες του κεφαλαίου και όπως διακήρυξε και στο πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε ο κλάδος ΤΠΕ λειτουργεί ως βάση και στοιχείο της κερδοφορίας για μια σειρά κλάδους

Άρα, συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων που αυτές τις μέρες γυρίζουν σε χώρους δουλειάς και προσπαθούν να υποτιμήσουν την αξία της συμμετοχής των εργαζόμενων στην απεργία της 17ης Μάη είναι ξεκάθαρο ποια συμφέροντα υπερασπίζονται. Η συμμετοχή σε κάθε απεργία στέλνει μήνυμα τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στην εργοδοσία. Αυτοί συνθέτουν κοινό στρατόπεδο απέναντι στους εργαζόμενους κι όποιος προσπαθεί να αθωώσει τον έναν ή τον άλλο το μόνο που επιδιώκει είναι να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους.

Κόντρα, λοιπόν, σε εργοδοσία, κυβέρνηση και εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίας οι εργαζόμενοι το μόνο που μπορούμε να αντιπαρατάξουμε και να έχει και αποτέλεσμα είναι η οργάνωση στα σωματεία μας και η πάλη μέσα από αυτά ώστε να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς τους. Απομονώνουμε τις φωνές της ηττοπάθειας που διακηρύττουν ότι οι αγώνες των εργαζόμενων είναι ανώφελοι και αναποτελεσματικοί. Η εργατική τάξη όλα όσα κέρδισε τα κέρδισε με αγώνες. Με αυτό ως σύμβουλο   οφείλουμε κι εμείς να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει γιατί εμείς παράγουμε τον τεράστιο πλούτο που καρπώνονται οι λίγοι.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ

Στην Αθήνα
Τετάρτη 17 Μάη 10 π.μ. στις πλ. Εθνικής Αντίστασης
Πέμπτη 18 Μάη στις 7μ.μ. στην Ομόνοια  

Επισκέπτες