11 Απρ 2017

Μια πρώτη απάντηση…..


Οι Πρωτομαγιές, από το Σικάγο έως κάθε άκρη της γης είναι «κόκκινες» γιατί είναι βαμμένες με το αίμα των χιλιάδων εργατών. Είναι εργατικές οι πρωτομαγιές γιατί οι εργάτες εκείνη τη μέρα εδώ και 131 χρόνια συνεχίζουν να απεργούν, να διαδηλώνουν και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις σε όλες τις χώρες με τα σωματεία τους.

Η 1η Μάη είναι μέρα που το εργατικό κίνημα τιμά τους αγώνες που δόθηκαν για την κατάκτηση του 8ωρου, το σταθερό χρόνο δουλειάς, τις ΣΣΕ με κατακτήσεις, τη ζωή με δικαιώματα.

Η 1η Μάη, παγκόσμια, είναι η μέρα που η εργατική τάξη όλων των χωρών τιμά την πάλη και τους αγώνες που δώσαμε και δίνουμε καθημερινά για την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά. 

Η συνειδητή παραίτηση των αγωνιστικών διεκδικήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος και τα απαράδεκτα καλέσματα την μέρα της Πρωτομαγιάς -στο Παραθεριστικό Κέντρο  της Τέμενης-που ο ΠΑΣΕ έτρεξε να διαφημίσει… δείχνουν για ακόμη μία φορά, την πρόθεσή τους, να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να είναι δούλοι του 21ου αιώνα. Το πραγματικό περιεχόμενο της 1ης Μάη του 2017 δεν έχει σχέση με τον συμβιβασμό, την συναίνεση και την υποταγή στις «εταιρικές αξίες».

Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας - είναι για να δοθούν - όχι για να προδοθούν!!!
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Επισκέπτες