Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

26 Απρ 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΘΗΝΑ, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμάμε τους αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας. Τους καπνεργάτες που σκότωσε ο Μεταξάς το 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 Κομμουνιστές που εκτέλεσαν οι ναζί στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, όλους όσους αγωνίστηκαν και όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να τεθεί οριστικός τέλος στο καθεστώς της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για να ξεπεράσει η ανθρωπότητα τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που τις συνοδεύουν. Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που μακελεύουν λαούς, καταστρέφουν χώρες, οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.


Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι στην εργατική τάξη δεν χαρίστηκε ποτέ και τίποτα από τους εκμεταλλευτές της και όλα όσα κατέκτησε τα κατέκτησε αγωνιζόμενη.  Κατακτήσεις που στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης ονομάζονται «προνόμια» από τους κεφαλαιοκράτες που από τη μια κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και από την άλλη μας επιβάλλουν να ζούμε με ψίχουλα τσακίζοντας μισθούς και δικαιώματα με στόχο να ξεπεράσουμε, λένε, την κρίση. Αλήθεια, ποια κρίση θα ξεπεράσουμε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με τα νέα μέτρα που θα μειώνουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις; Που θα περιορίζουν περαιτέρω τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα; Που θα επεκτείνουν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης; Που θα απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις; Που θα περιορίζουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας; Η απάντηση είναι απλή. Οι εργαζόμενοι καμία κρίση δεν θα ξεπεράσουμε. Αυτοί που μπορεί να ξεπεράσουν την κρίση τους είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτό, άλλωστε, επιδιώκουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ με τις πολιτικές που εφαρμόζουν και τη νέα συμφωνία στην οποία κατέληξαν για να κλείσει η 2η αξιολόγηση του 3ου μνημονίου. Μια συμφωνία που συνοδεύεται από τα αντεργατικά μέτρα που περιγράψαμε πιο πάνω τα οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει το προσεχές διάστημα.
Αυτά τα μέτρα θα τα αξιοποιήσει και η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ για να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της. Θα συνεχίσει, δηλαδή, μέσα από τη μείωση μισθών και δικαιωμάτων, από την περαιτέρω αξιοποίηση των ευέλικτων μορφών εργασίας και από την όξυνση της εντατικοποίησης της εργασίας να αποσπά ακόμα μεγαλύτερο μέρος από τον πλούτο που εμείς παράγουμε αλλά δεν απολαμβάνουμε. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί το καθεστώς της διαφοροποίησης σε μισθούς και δικαιώματα των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ γεγονός που επηρεάζει και την οργάνωση και την ενότητα των εργαζόμενων. Βέβαια, για να τα πετύχει όλα αυτά συνδράμουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ομοσπονδίας και των σωματείων του ΟΤΕ οι οποίες υιοθετώντας το πνεύμα της ταξικής συνεργασίας βάζουν πάνω από τα συμφέροντα των εργαζόμενων τους στόχους του εργοδότη. Για αυτό αρνούνται τις πρότασεις της  ΕΣΚ – ΟΤΕ :
1)Για διεκδίκηση μιας ενιαίας συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με βάση τα μισθολογικά κλιμάκια του 2011 ώστε να αναπληρώσουμε τις απώλειες που είχαμε στην κρίση, με κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας
2)Για δημιουργία ενός σωματείου στον όμιλο ΟΤΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου και τη μετατροπή της ομοσπονδίας σε κλαδική
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
πέρα από τα ζητήματα της φτωχοποίησης της εργατικής τάξης στα χρόνια της κρίσης, φέτος είναι πιο ορατός από ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια και ο κίνδυνος της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, στην προσπάθεια της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης στοχεύει στη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας στην περιοχή. Αυτό οδηγεί στην όλο και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στου ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Σε αυτά τα πλαίσια η κυβέρνηση κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, συμφώνησε με τις ΗΠΑ για την επέκταση της βάσης της Σούδας, συνέχισε να δίνει πολλά δις σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς. Εμπλέκει, δηλαδή, τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς στην περιοχή για την ενίσχυση της θέσης των ντόπιων βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Αποκρύπτει, όμως, από το λαό ότι η όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στα μονοπώλια και κατ’ επέκταση και ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη είναι ο δρόμος που οδηγεί στις πολεμικές συγκρούσεις. Αυτοί που σήμερα μας υποχρεώνουν να ζούμε με ψίχουλα για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα πλούτη τους, αύριο δεν θα διστάσουν να μας στείλουν να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα τους.
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ
Για αυτό, σήμερα, είναι κρίσιμο οι εργαζόμενοι να αντιληφθούμε ότι για τα δεινά μας δεν ευθύνονται μόνο οι «ξένοι», όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά και το ντόπιο κεφάλαιο είναι το ίδιο συνυπεύθυνο και να οργανώσουμε τη πάλη μας στοχεύοντας τον πραγματικό εχθρό. Μόνο έτσι μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για τη δική μας εργατική κοινωνία χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΔΕΝ «ΠΙΑΝΟΥΜΕ» ΤΟ ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΤΕΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Δίνουμε ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ
1η ΜΑΗ 10:00π.μ. στο Σύνταγμα
Προσυγκέντρωση 9:30 π.μ. στην ΟμόνοιαΗ Πρωτομαγιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ 
ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Επισκέπτες