Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

10 Μαρ 2017

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ και το bonus) το Κόλπο … ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Το σήριαλ της 2ης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου και των σχετικών διαπραγματεύσεων μεταξύ συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κουαρτέτου, που καιρό τώρα μας θέλουν θεατές και που στο όνομα της θα σφαχτούν τα  εργασιακά μας  δικαιώματα και όχι μόνο, κλιμακώνεται.
Από την άλλη μεριά όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε, το μονόπρακτο, της αξιολόγησης μας από τον όμιλο ΟΤΕ!  Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Για άλλη μια φορά (η 9η) θα επαναλάβουμε ότι μια είναι η αξιολόγηση στην ταξική κοινωνία που ζούμε ΚΑΙ είναι εργαλείο στα χέρια του αστικού κράτους και των εργοδοτών για να περάσουν τις αναδιαρθρώσεις που θέλουν.

Η εργοδοσία παρά την υποστελέχωση που έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των εργαζόμενων να δουλεύουν σε καθεστώς ακραίας εντατικοποίησης, επιδιώκει μέσω και της αξιολόγησης να διασπάσει τον ενιαίο χαρακτήρα της παραγωγής πλούτου στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι συνεισφέρουν και να αλλοιώσει το ταξικό της περιεχόμενο. Για παράδειγμα διαχωρίζει τους εργαζόμενους με βάση το αντικείμενο: καταστήματα – τεχνικοί –πωλήσεις - τηλεφωνικά κέντρα – πληροφορική - διοικητική υποστήριξη, με βάση τους στόχους και όπως αυθαίρετα τους καθορίζει, με βάση τα δικαιώματα: προ του 2006, μετά του 2006, πρώην OTEplus, Cosmote, e-value, επινοικιαζόμενοι, διαχωρισμό στον οποίο έχουν βάλει την υπογραφή τους και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Όπως έχει δείξει η εμπειρία από την διαδικασία της αξιολόγησης, η διοίκηση ξεδιαλέγει και διαχωρίζει χρόνο με το χρόνο  αυτούς που έχουν από 2,5 έως 3,0, με τους υπόλοιπους που είναι παραπάνω. Το 5,0 «εξαίρετος» είναι άπιαστο όνειρο για τους πληβείους. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι βασικό κριτήριο αξιολόγησης για κάθε εργαζόμενο αποτελεί το κατά πόσο αυτός υποτάσσεται ή όχι στις πολιτικές και τη στρατηγική της διοίκησης. Παράλληλα, προωθείται αργά αλλά σταθερά ο στόχος να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι απολύσεις (με ή χωρίς προσχήματα) μέσω αξιολόγησης.

Όλα τα παραπάνω δεν αφήνουν περιθώρια για ελιγμούς, είναι η απάντηση σε όλους όσους σε πολιτικό  αλλά και σε συνδικαλιστικό επίπεδο μιλούν για καλή και κακή, τιμωρητική και μη τιμωριτική αξιολόγηση.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ χαιρετίζει όσους συναδέλφους, στον όμιλο ΟΤΕ, έδειξαν και δείχνουν αντοχή και αγωνιστική στάση απέναντι στις πιέσεις. Όσους δεν υποχώρησαν μπροστά στα εκβιαστικά διλήμματα των προϊσταμένων τους και δεν αξιολογήθηκαν, παρ’ ότι κλήθηκαν «κατά μόνας» σε ένα φιλικό περιβάλλον να επικυρώσουν μια «τυπική» διαδικασία αξιολόγησης.
Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ είναι η στάση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των άλλων παρατάξεων, ιδιαίτερα κάποιων «υπερεπαναστατικών» καθώς και της ΟΜΕ, που στη ουσία αποδέχονται την αξιολόγηση κάνοντας για μια ακόμη φορά τα «στραβά μάτια».

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ στον όμιλο ΟΤΕ, συνεπής απέναντι στους εργαζόμενους ενημέρωσε (ΑΝΚ ΕΣΚ 2008) και επιβεβαιώνεται στο ακέραιο για τη θέση της: χρειάζεται αποφασιστική αντίσταση των εργαζομένων. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι όποια μορφή αξιολόγησης κι αν επιλέξει η διοίκηση αυτή θα αποτελεί αντεργατικό «εργαλείο» στα χέρια της. Ιδιαίτερα, σήμερα, που η διοίκηση, η οποία το 2012 κατήργησε μονομερώς την μισθολογική εξέλιξη του προσωπικού, επιδιώκει πιο έντονα από ποτέ να καταρτίσει ένα μισθολόγιο το οποίο θα συνδέει τις αμοιβές με τη σπουδαιότητα της θέσης και τις αυξήσεις με την απόδοση γίνεται ολοφάνερο τι είδους ΕΡΓΑΛΕΙΟ είναι  η αξιολόγηση για τη διοίκηση.

Η αξιολόγηση αποτελεί την «αποθέωση» του διευθυντικού δικαιώματος και το «μαστίγιο» με το οποίο απειλείται κάθε εργαζόμενος. Αυτό, μάλιστα, αποτυπώθηκε με τραγικό τρόπο φέτος όταν κατά τη διάρκεια αξιολόγησης συνάδελφος έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο ενώ μια συναδέλφισσα έπαθε κρίση πανικού.

Για όλους αυτούς τους λόγους επιμένουμε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε συλλογικά και με όρους κινήματος να οργανώσουμε την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Ιδιαίτερα όταν μπροστά μας έχουμε την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.  Εδώ κρινόμαστε όλοι…

300 εκατομμύρια «χαρίστηκαν» στη Διοίκηση για να ρίξει το μισθολογικό της κόστος, με  απώλειες από τους μισθούς μας. Είναι ώρα να τα πάρουμε πίσω.


Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό εκβιασμού προϊσταμένων ή επιθεωρητών. Να μην επικυρώσουν τη διαδικασία αξιολόγησης, να ακυρώσουμε την εφαρμογή της  στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ - Γενικών Συνελεύσεων - Επιτροπών Αγώνα.

ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
Ο ανυποχώρητος αγώνας όλων μαζί είναι η λύση . Η οργάνωση είναι το δικό μας όπλο.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

Επισκέπτες