Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

7 Μαρ 2017

8η Μάρτη 2017
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Αγωνιστικός Χαιρετισμός προς όλες τις Συναδέλφισσες στον ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ


Συναδέλφισσες,
Με αφορμή την επέτειο της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η ΕΣΚ στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις συναδέλφισσες που κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνουν τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης  για να ανταποκριθούν στον ρολό τους ως εργαζόμενες- μητέρες .
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες των τρίτων εταιρειών, COSMOTE EVALUE, που μέσα από πραγματικά αντίξοες συνθήκες (προσωπικές, οικογενειακές, οικονομικές...) εργάζονται για κάποιους μήνες μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, με μισθούς και δικαιώματα πετσοκομμένα !
Τους λέμε: Μην το βάζετε κάτω!
Σας καλούμε όλες, νέες και αορίστου χρόνου εργαζόμενες να ενώσετε τις φωνές σας και μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ και  να διεκδικήσετε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σας. Σας καλούμε να διδαχτείτε από την ιστορία του ριζοσπαστικού γυναικείου και του εργατικού κινήματος. Τίποτε δε χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες και η γυναικεία ισοτιμία βήμα βήμα έτσι κατακτιέται!!
8 Μάρτη 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Πάλεψαν για "Ψωμί και Τριαντάφυλλα", όπως έγραψε ο Τζέιμς Οπενχάιμ στο ποίημά του για την απεργία των εργατριών.

8 Μάρτη 2017, εμείς, οι εργαζόμενες στον όμιλο ΟΤΕ μαζί με όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, χρειάζεται να συνεχίσουμε το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Μην αφήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα να εξαπλωθεί κι άλλο. Ζούμε το ανελέητο χτύπημα των δικαιωμάτων μας στην εργασία και τη μητρότητα, την εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου μας.
Συναδέλφισσες,
Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους μας, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας. 
Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες της κάθε γυναίκας με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειάς της, με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

Όμως τι μπαίνει εμπόδιο σε όλα αυτά;
ü Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στην πλάτη του λαού και νέα μέτρα, κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων.
ü Στην πολιτική αυτή, για τα κέρδη των μονοπωλίων, μας θέλει χωρίς δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς εξαθλίωσης , θέλει τις παλιότερες να είναι με τη μαγκούρα στη δουλειά και τις νεώτερες να μην έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν γιατί μπορεί να χάσουν ακόμα και την ελαστική τους απασχόληση, να μη μπορούν να κάνουν οικογένεια, να στεριώσουν σε μόνιμη δουλειά με σταθερό χρόνο εργασίας, τις θέλει, σε ομηρία!
Συναδέλφισσες, αορίστου και ορισμένου χρόνου, καμία υποταγή στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης!

Το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη δείχνει σε όλες και όλους το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο!
Εξαρτάται από τη δική μας θέληση και δράση, τη συμμετοχή μας στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τη συμμετοχή όλων μας στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ να βαδίσουμε αγωνιστικά στις «λεωφόρους του μέλλοντος». Ένα μέλλον που η γυναίκα θα είναι απαλλαγμένη από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης στο εξωτερικό, από μια ζωή-λάστιχο, χωρίς πολέμους, προσφυγιά, που και η εκπαιδευτικός θα είναι πραγματικά παιδαγωγός της νέας γενιάς!
Παλεύουμε μαζί για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στην εργασία και στη μητρότητα.
Δεν συμβιβαζόμαστε με μια ζωή χωρίς δικαιώματα, με το φόβο και την ανασφάλεια. Δεν θα αποδεχτούμε τα νέα μέτρα που αυτές της ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με τους λεγόμενους «θεσμούς», με την Ε.Ε. το ΔΝΤ την ΕΚΤ. Δεν θα δεχτούμε να θυσιάσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας στο βωμό των απαιτήσεων του ΣΕΒ.  Απορρίπτουμε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιων αντισταθμιστικών μέτρων». Έχουμε αρκετή εμπειρία, δεν θα πέσουμε στις παγίδες που στήνουν.
Υπάρχει λύση. Υπάρχει διέξοδος από τη σημερινή πραγματικότητα. Αυτή βρίσκεται στον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας, στη κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, στη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων με στόχο: Το μπλοκάρισμα των αντιλαϊκών πολιτικών, την ανάκτηση των απώλειών μας, τη διεκδίκηση των πραγματικά σύγχρονων αναγκών μας που βρίσκονται σε  σύγκρουση με την εξουσία και των μονοπωλιακών ομίλων.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!!
ü Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.
ü Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες.
ü Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Άδεια μητρότητας για ένα χρόνο, με πλήρη μισθό, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δυνατότητα να γίνει χρήση της και από τον πατέρα.
ü Πλήρη προστασία της μητέρας και του παιδιού και παροχή κάθε διευκόλυνσης για την ανατροφή του.
ü Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
ü Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος. Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.
ü Ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας, με δωρεάν και ποιοτικά προγράμματα και υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού. Επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, με κρατικές και δωρεάν κατασκηνώσεις.
8η Μάρτη: Σύμβολο αγώνα. Θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα!


Επισκέπτες