Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Φεβ 2017

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21/02 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε εντείνεται από Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ με μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φοροληστεία, κατασχέσεις σπιτιών αλλά και νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων, για να κλείσουν τη 2η αξιολόγησή τους με νέα προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ που έχουν ήδη συμφωνήσει μεταξύ τους, και που θα προστεθούν σε όλα αυτά που μας έχουν επιβάλει μέχρι σήμερα.

Η φοροληστεία μας έχει τσακίσει, η κυβέρνηση ήδη "διαπραγματεύεται" τη μείωση από 9 σε 5 χιλιάδες το αφορολόγητο, που για τους εργαζόμενους είναι μείον ένας ακόμα μισθός (!), την ίδια στιγμή που δεν έχει αγγίξει ούτε μία από τις 56 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών!


Την περίοδο που πολλά σπίτια χωρίς πετρέλαιο "παγώνουν" κυριολεκτικά και μεταφορικά, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο!
Η κυβέρνηση συζητάει ήδη να κόψει την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, το επόμενο βήμα είναι να κόψει και την προσωπική διαφορά στους μισθούς μας! 
Η ακρίβεια τσακίζει τα μειωμένα εισοδήματά μας.
Η ανεργία χτυπάει κόκκινο με χιλιάδες άνεργους. Την ίδια περίοδο, ο ΟΑΕΔ, ως δουλεμπορικό, προωθεί διάταξη της ΕΕ για μείωση ως και κόψιμο του επιδόματος ανεργίας, αν ο άνεργος δεν πάει σε οποιαδήποτε δουλειά!

Ο αντιλαϊκός κατάλογος δεν έχει τελειωμό, αφού και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, που εξασφαλίζεται με φτηνό εργατικό δυναμικό, είναι πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ και υλοποιεί αμέσως κάθε επιταγή του ΣΕΒ, για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων, την ίδια στιγμή που ο λαός εξαθλιώνεται! Στην κατεύθυνση αυτή οι εργοδότες διαμορφώνουν το φτηνό εργατικό δυναμικό! Ο "δεκάλογος" του - ΣΕΒ- αυτές τις εντολές δίνει: κοινή γλώσσα για τις ανάγκες του κεφαλαίου από τα σχολεία ως την επαγγελματική εκπαίδευση, μαθητεία για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων!
Φτάνει πια! Δε θα γίνουμε δούλοι τον 21ο αιώνα ούτε θεατές στην εξαθλίωσή μας!
Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η συμμετοχή και η αγωνιστική δράση στο σωματείο μας, σε κάθε σχολείο για να περάσουμε στην αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους!

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο των Σωματείων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
Να μη λείψει κανείς!

Επισκέπτες