9 Ιαν 2017

Stand By: Η εντατικοποίηση στο απόγειο της

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Το Stand By που πρωτοεφαρμόστηκε στην Cosmote, μπήκε και στη ζωή των εργαζόμενων του ΟΤΕ το 2012 όταν υπεγράφη η σχετική ΣΣΕ. Όπως αναφέρεται και στη σύμβαση με τον όρο Stand By περιγράφεται η υπηρεσία ετοιμότητας κλήσης για το προσωπικό υποστήριξης  λειτουργίας  των Πληροφοριακών Συστημάτων, των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, Πλατφορμων κλπ του Ομιλου.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ από την πρώτη στιγμή είχε προειδοποιήσει, διαφωνώντας και με την ΣΣΕ που υπέγραψαν οι συνήθεις ύποπτοι, ότι το Stand By αποτελεί ένα ακόμα μέσο εντατικοποίησης της εργασίας, ίσως το πιο ακραίο, με ξεκάθαρο στόχο τη μείωση του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους». Ήταν επιλογή της διοίκησης ώστε να αντικαταστήσει βάρδιες εκεί που υπήρχαν (πχ βάρδιες ΗΜ/ΗΠ), να μην λειτουργήσουν σε καθεστώς βαρδιών υπηρεσίες στις οποίες προέκυψε αυτή η ανάγκη (π.χ. στα τμήματα υποστήριξης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων) και να επεκτείνει τον εργάσιμο χρόνο και μετά την αποχώρηση από το χώρο εργασίας όπως συμβαίνει σε πολλά τμήματα πληροφορικής.

Πολλοί συνάδελφοι που δουλεύουν σε καθεστώς Stand By βιώνουν έναν εφιάλτη. Εφιάλτης όμως που δεν τελειώνει όταν ξυπνήσουν γιατί πολύ απλά δεν κοιμούνται! Γιατί πως μπορεί να κοιμηθεί κάποιος που σε μια εβδομάδα που δουλεύει σε καθεστώς Stand By γράφει 30, 40 ή ακόμα και 50 ώρες απομακρυσμένης πρόσβασης δεχόμενος συνεχώς κλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί πρέπει να είναι στη θέση εργασίας του; Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι οι συνάδελφοι αυτοί δουλεύουν σε καθεστώς 24Χ7 (24 ώρες το 24ώρο για 7 μέρες την εβδομάδα). Μάλιστα, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που η εργοδοσία εξανάγκασε συναδέλφους να εργαστούν υπό αυτό το καθεστώς για περισσότερες από μια εβδομάδες το μήνα, καταστρατηγώντας πλήρως ακόμα και αυτή την επαίσχυντη ΣΣΕ που έχει υπογράψει η οποία προβλέπει ότι δεν μπορεί να εργαστεί κάποιος σε καθεστώς Stand By για περισσότερο από μια εβδομάδα το μήνα.

Βέβαια, το ζήτημα του Stand By δεν τελειώνει σε όσα αναφέρουμε παραπάνω. Το Stand By αποτέλεσε το «Δούρειο Ίππο» ώστε να συνεχίζεται η δουλειά από το σπίτι αφού πάρα πολλοί συνάδελφοι ειδικά στην πληροφορική, πιέζονται από τους ανωτέρους τους να δουλεύουν μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης όχι για να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις που αφορούν στη λειτουργία κάποιου κρίσιμου πληροφοριακού συστήματος αλλά να συνεχίσουν τη δουλειά που έκαναν στο γραφείο όπως δοκιμές πληροφοριακών συστημάτων (UATs), ανάπτυξη εφαρμογών κ.α.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να γίνονται. Ενόψει και της διαπραγμάτευσης της νέας ΣΣΕ που θα ξεκινήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα η ΕΣΚ – ΟΤΕ για το ζήτημα του Stand By προτείνει τα ακόλουθα:
  • Επαναφορά βαρδιών όπου αντικαταστάθηκαν από το Stand By
  • Προσλήψεις προσωπικού και θεσμοθέτηση βαρδιών, με το σύστημα 5-3 (5 μέρες δουλειάς - 3 ρεπό), στα τμήματα που ο εργαζόμενος που δουλεύει ως Stand By δέχεται συνεχείς κλήσεις
  • Κατάργηση Stand By σε τμήματα που δεν υποστηρίζουν την παροχή του αγαθού της επικοινωνίας πχ τμήματα ανάπτυξης λογισμικού
  • Θεσμοθέτηση Stand By μόνο σε ελάχιστες υπηρεσίες και μόνο για έκτακτες ανάγκες ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή του αγαθού της επικοινωνίας.
  • Κατάργηση της πρόβλεψης που υπάρχει στη ΣΣΕ για καταβολή μέρους της αμοιβής για το Stand By σε κουπόνια
  • Κανένα τμήμα δεν θα μπορεί να μπαίνει σε καθεστώς Stand By αν δεν έχει τουλάχιστον 5 εργαζόμενους, ώστε να διασφαλίζεται το μια εβδομάδα το μήνα και να βγαίνουν και οι άδειες
  • Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην υπηρεσία Stand By μετά τις 23:00 την επόμενη μέρα να παίρνουν ρεπό

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ
ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ 

Επισκέπτες