Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

31 Ιαν 2017

ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης ανακοίνωσης με αφορμή τα κρούσματα που είχαμε  στον 1ο  όροφο  http://www.eskote.gr/2017/01/blog-post_28.html#more τα πλήρως ανακαινισμένα και διαφημισμένα από τη διοίκηση του ΟΤΕ γραφεία του 1ου ορόφου του ΔΜ φαίνεται ότι δεν είναι τόσο ωραία όσο φαίνονται.

Αυτό αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από το 3ο περιστατικό  που έγινε σήμερα  με  σωλήνα που μετέφερε ζεστό νερό και άνοιξε πάνω από τα γραφεία και τα κεφάλια των εργαζόμενων θέτοντας την υγεία και την ασφάλεια τους σε άμεσο κίνδυνο. Άλλη μια φορά λέμε «ευτυχώς» που δεν θρηνήσαμε θύματα!


Επίσης, από καθαρή τύχη δεν προκλήθηκαν άλλα προβλήματα από το νερό που πλημμύρισε το πάτωμα και έφτασε μέχρι τα ασανσέρ της Α’ πτέρυγας.

Η δικαιολογία της διοίκησης τις προηγούμενες φορές ήταν ότι  οφείλεται σε αστοχία υλικού αλλά καθώς είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα προφανώς η δικαιολογία δεν ευσταθεί. Και δεν επαρκεί γιατί κανείς δεν διασφαλίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει και αύριο αντίστοιχη αστοχία υλικού και αυτή τη φορά να μην λείπουν οι εργαζόμενοι από τη θέση εργασίας τους . Η διοίκηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο συνέβη το περιστατικό και τι μέτρα θα λάβει ώστε να μην επαναληφθεί. Η απλή αντικατάσταση του σωλήνα δεν αρκεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εισέρχονται για δουλειά στα συγκεκριμένα γραφεία.
Καλούμε την  επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας καθώς και τα σωματεία να διασφαλίσουν ότι καμιά αστοχία υλικού ή κακοτεχνία δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Επίσης έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για την απομάκρυνση του κόσμου από τον 1Ο όροφο μέχρι να γίνει εκτενής έλεγχος για την ασφάλεια των εργαζομένων και μόνο τότε να επιστρέψουν στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. 

Δεν είναι ούτε «τυχαίο» - ούτε «φυσικό» είναι επαναλαμβανόμενο κρούσμα και πρέπει να αναλάβουν όσοι έτσι το αποκαλούν… τις ευθύνες τους!!!                                                                                                                                                                                               
Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει την πλήρη ευθύνη για τα συγκεκριμένα περιστατικά και την εγκληματική αμέλεια αν αυτά επαναληφθούν εφόσον δεν λάβει άμεσα μέτρα

Επισκέπτες