Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Ιαν 2017

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ΤΟ 2016 ΗΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΤΟ 2017 ΕΜΑΘΕΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Ξεκίνησε από 1/1/2017 η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων των 95 συναδέλφων , οι οποίοι εργάζονταν στην Cosmote με το άθλιο και αναχρονιστικό καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Είναι ανθρώπινο αυτοί οι 95 συνάδελφοι να ένιωσαν μια μορφή προσωπικής δικαίωσης . Η δικαίωση τους όμως αυτή εκτός από προσωπική ήταν και προσωρινή καθώς η εταιρία για μια ακόμα φορά τους έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Απέδειξε με μια απλή της πράξη ότι η προπαγάνδα της εργοδοσίας  περί οικογενειακού κλίματος όπου όλοι μαζί εργαζόμενοι και μέτοχοι βγαίνουν «για περίπατο στην αυλή του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών» είναι μια φούσκα.


Ενώ λοιπόν ήταν προϋπόθεση για την μετατροπή της σύμβασης τους σε αορίστου χρόνου η προϋπηρεσία τους για 2,5 και πλέον χρόνια, με κάποιους να έχουν ακόμα και επτά χρόνια προϋπηρεσίας, η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ επικαλούμενη την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν ΔΑΚΕ (ΑΚΕ) και ΠΑΣΚΕ (Προοδευτική τότε – Συμμαχία τώρα) το 2013 και για την οποία τότε οι συγκεκριμένες παρατάξεις πανηγύριζαν σαν να πέτυχαν μια ρηξικέλευθη νίκη , τους αναγνωρίζει μόνο τον ένα χρόνο σαν προϋπηρεσία . Τους λέει λοιπόν κατάμουτρα ότι επί 1,5 έως και 6 χρόνια ήταν αόρατοι, άυλοι δεν δούλευαν δίπλα μας, δεν τους χρησιμοποιούσε σαν μπαμπούλα και σαν παράδειγμα για τους παλιότερους εργαζομένους  και δεν παρήγαγαν .Είχαμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη ότι από καιρό εις καιρό τις ΣΣΕ που υπέγραφαν, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, η πλειοψηφία του Συλλόγου μας θα τις βρίσκουμε μπροστά μας, θα θέτουν εμπόδια στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και θα αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια της εργοδοσίας. Ο Όμιλος ΟΤΕ λοιπόν δεν διστάζει να παραβιάσει τη κοινή λογική για να στηρίξει την ενοικιαζόμενη εργασία. Δεν θέλει να αναγνωρίσει ολόκληρη την προϋπηρεσία των συναδέλφων γιατί τότε θα αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν ένα εργοδότη ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης που έχουν υπογράψει και αυτός είναι ο Όμιλος ΟΤΕ όσο και αν κρύβεται πίσω από το φερετζέ των εταιριών ενοικίασης προσωπικού.

Είναι εξηγήσιμο το γεγονός ότι η  εργοδοσία δεν θέλει να αναγνωρίσει αυτό που εδώ και χρόνια διεκδικούμε, ότι δεν μπορεί να υπάρχει προσωρινή – εποχιακή εργασία στον Όμιλο ΟΤΕ και στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών γενικότερα καθώς ακόμα  και σε έργα που πιθανόν να έχουν πεπερασμένο χρόνο ανάθεσης όπως το πολυδιαφημισμένο Data Center της Coca Cola αναπτύσσονται δομές τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο που δεν είναι σε καμία περίπτωση προσωρινές και αποτελούν το διαβατήριο για να μπορεί η εταιρία να επεκτείνει το πεδίο κερδοφορίας της. Δυστυχώς όμως αυτό που είναι επίσης εξηγήσιμο είναι και η στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου μας  η οποία υποβαθμίζει το ζήτημα και δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα. Τόσο καιρό μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν με το μελλοντικό εργατικό δυναμικό της εταιρίας γιατί η προτεραιότητα τους ήταν το υπάρχον. Πράγματι αφού με πράξεις και παραλείψεις χαντάκωσαν το υπάρχον δυναμικό σε έναν εξαετή μισθολογικό παγετώνα τώρα χαντακώνουν και τους νεοεισερχόμενους σε ένα αέναο εργασιακό και μισθολογικό τέλμα.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSMOTE

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ


ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ «ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ» ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ 

Επισκέπτες