Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

5 Δεκ 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Εργαζόμενε , εργαζόμενη στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Πέντε μέρες μένουν ως την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη , ημέρα πανελλαδικής – πανεργατικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Σκέψου καλά και αποφάσισε τι σημαίνει η συμμετοχή στον αγώνα – την απεργία και τι μήνυμα θα στείλει η μη συμμετοχή σου , η δουλειά την ημέρα που χιλιάδες εργαζόμενοι – στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – θα βρίσκονται στους δρόμους , στις απεργιακές συγκεντρώσεις ….
Η αποχή από τον αγώνα , η παρουσία στους τόπους δουλειάς , είναι ΔΩΡΟ στην εργοδοσία , στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο που καθημερινά μας τσακίζουν για να αυξάνονται τα δικά τους κέρδη σε βάρος της ζωής μας , σε βάρος της ζωής των παιδιών μας.
Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει κατακτήσεις χωρίς αγώνες. Οι αγώνες ακόμα κι όταν δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα , δεν είναι χαμένοι. ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ είναι ένας ακόμα κρίκος στη μακριά αλυσίδα των δεκάδων πανελλαδικών απεργιών σε όλη την περίοδο της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ….
Η διάρκεια της απεργίας δεν είναι ο μόνος παράγοντας – κριτήριο μέτρησης της αποτελεσματικότητας των αγώνων. Να μετράμε με κριτήριο τη συγκέντρωση δυνάμεων , την αποκάλυψη των αιτιών της κρίσης , το ποιος ωφελείται από την πολιτική τους , τον προσανατολισμό και τη συνολική γραμμή πάλης του κινήματος.
Η κλιμάκωση του αγώνα , δεν έρχεται με  λόγια και αποχή από τις «μικρές» (μονοήμερες ή 48ωρες απεργίες) , αλλά με μαζική ολόπλευρη συμμετοχή των εργαζομένων : συζήτηση – απόφαση συμμετοχής – περιφρούρηση της απεργίας στους χώρους δουλειάς – καθολική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Η αποχή από τον αγώνα , ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει – όσο καλές προθέσεις μπορεί να έχει κάποιος – πράξη αγωνιστική , αντικειμενικά γέρνει τα πράγματα προς τη μεριά των επιδιώξεων αυτών που εχθρεύονται τους αγώνες και μας φτωχαίνουν για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση….

Λένε ψέματα όσοι μας συμβουλεύουν να μη απεργήσουμε γιατί «δεν καταλαβαίνει ο εργοδότης , από μια ημέρα απεργία». Σκάβουν το λάκκο μας. ΑΠΟΔΕΙΞΗ , η εργοδοσία κάνει ότι μπορεί για την ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ με κάθε μέσο. Το ότι ΠΙΕΖΟΥΝ να βγάλουμε τη δουλειά την επόμενη ή τις επόμενες ημέρες , δεν συνηγορεί να μην απεργήσουμε. Αντίθετα δείχνει την ανάγκη να τρίψουμε στα μούτρα τους τις εντολές και την πίεση : «Βγάλτε τη δουλειά που έμεινε πίσω» .
Ψεύδονται ασύστολα , όσοι υποστηρίζουν πως δεν γίνεται τίποτα με τις απεργίες και τους αγώνες . Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης – πάνω από 130 χρόνια τώρα – είναι καρπός οργάνωσης και πάλης ταξικής κόντρα στο κεφάλαιο και τους κάθε λογής υποτακτικούς του (ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ – ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»). Αν δεν είχε σηκώσει κεφάλι η εργατική τάξη από τον 19ο αιώνα δεν θα είχαμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΜΙΣΘΟΥΣ , ΩΡΑΡΙΟ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ , ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ και άλλα δικαιώματα. Ποτέ δεν μας παραχώρησαν τίποτα , όλα είναι καρποί αγώνων , σκληρής ταξικής αναμέτρησης με θυσίες , θυσίες στους δρόμους του αγώνα. 

Να το πάρουμε απόφαση …
Απέναντί μας έχουμε συγκροτημένο το μαύρο μέτωπο  , ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ , με ενιαία στρατηγική , αυτή που κυριαρχεί και στο σύνολο των χωρών – μελών της ΕΕ. Η συγκέντρωση δυνάμεων , η οργάνωση απέναντι στο μαύρο μέτωπο , είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη συνολικά. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα σε κάθε κλάδο , σε κάθε όμιλο και προσανατολισμό της δράσης ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο. Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος , αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η υποταγή , η λογική του «μικρότερου κακού» οδηγεί συνεχώς από το κακό στο χειρότερο.

Οι δυνάμεις του παλιού και νέου εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού , ρίχνουν συνεχώς «νερό στο μύλο του κεφαλαίου». Για αυτό είναι ενωμένες σαν ένα μπλοκ – σε αρχαιρεσίες , συνέδρια κλπ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων) ενάντια στις ταξικές δυνάμεις , το ΠΑΜΕ. Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ , τους στριμώχνουν στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών τους. Ολες οι αποφάσεις των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για πανελλαδικές απεργίες είναι ύστερα από πίεση και αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ . Και τώρα , το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ – ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ (οι ταξικές δυνάμεις στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα)   - αποφάσισε την κήρυξη απεργίας στο Δημόσιο στις 8 Δεκέμβρη. Στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ , η ΕΣΚ , οι ταξικές δυνάμεις , σημαίνουν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.

Να μην πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν με μαστοριά , με ύπουλο τρόπο
Οσοι μας ψιθυρίζουν στο αυτί για το μάταιο των αγώνων , σκάβουν το λάκκο μας. Η μη συμμετοχή στην απεργία , σημαίνει : ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ , ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ , ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Αντικειμενικά η απουσία από τον αγώνα , βοηθάει τα σχέδιά τους . Η εργοδοσία του ομίλου βολεύεται μια χαρά με τα αντεργατικά μέτρα , κερδίζει όλο και περισσότερα με τους χαμηλούς μισθούς , τις «ελαστικές εργασιακές σχέσεις» , το συνεχές κυνήγι των στόχων με άγρια εντατικοποίηση. Δεν είναι ουδέτερη όπως θέλει να παρουσιάζεται …

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
Κι αφήνει άλλους ν΄ αγωνιστούν για την υπόθεσή του
Πρέπει προετοιμασμένος να ΄ναι: γιατί
Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί
θα μοιραστεί την ήττα.
Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα
Αυτός που θέλει τον αγώνα ν΄ αποφύγει: γιατί
Θ΄ αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού
Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.
Μπέρτολτ Μπρεχτ
ΕΙΝΑΙ ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ , ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ/ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Επισκέπτες