22 Δεκ 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΣΚ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΚΕ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ούτε 
«ΕΝΩΣΗ» ΠΡΟΣΩΠΩΝ ούτε «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ ενώ υπήρξε μια σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων προκειμένου να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες – αναζητήσεις, με τις παρατάξεις που είχαν και έχουν την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) βρισκόταν πολύ μακριά από το στόχο και το σκοπό αυτό...  
Ιδιαίτερα σήμερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που στον τομέα πολιτισμού η κυρίαρχη πολιτική ξηλώνει και τα τελευταία δικαιώματά μας γίνονται ολοένα και πιο απρόσιτα τα πολιτιστικά αγαθά. Σήμερα είναι αντικειμενική η δυσκολία για τους νέους εργαζόμενους με τους πετσοκομμένους μισθούς και τους συνταξιούχους με τις συντάξεις πείνας  να συμμετέχουν σε πολιτιστικά γεγονότα ,εκπαιδευτικές ψυχαγωγικές  δομές ή συλλογικές πρωτοβουλίες καλλιτεχνικής αναζήτησης και ερασιτεχνικής δημιουργίας.
Σήμερα όμως, το Πολιτιστικό Κέντρο των Εργαζομένων στον ΟΤΕ βρίσκεται στο σημείο  - Ο -
Επιβεβαιώνεται ότι ποτέ δεν υπήρξε ο «τεχνητός παράδεισος» όπως υπερασπίζονταν οι πλειοψηφίες συνειδητά με τις επιλογές τους. Η παραπάνω παραδοχή δεν ήρθε «ως κεραυνός εν αιθρία»  - αλλά διαχρονικά και συστηματικά δεν ήθελαν να πάρουν θέση, δεν είχαν άποψη για μια σειρά ζητήματα που καίνε και τους εργαζόμενους και τα μέλη του, αυτές οι πλειοψηφίες ,που προτιμούσαν να χειραγωγούν και να ενσωματώνουν συνειδήσεις στη λογική της κοινωνικής – εργασιακής ειρήνης , το «καλό»  της εταιρείας!!!
Η εταιρεία όμως με τη σειρά της ολοένα και περισσότερο κλείνει «τις κάνουλες» της επιχορήγησης οδηγώντας σε οικονομικό στραγγαλισμό και υπολειτουργία το ΠΚ. Η εταιρεία αξιοποιεί όλο το σύγχρονο οπλοστάσιο που της έχουν δώσει οι προηγούμενες και η τωρινή κυβέρνηση και παίρνει πίσω δικαιώματα. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί μια σειρά δραστηριότητες για να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην αποδοχή της κατάστασης αυτής. Αδιάφορο της είναι αν παρά την κερδοφορία της δεν επιστρέφει τίποτα από αυτή, ως υπεραξία, στους εργαζόμενους αφού επιλέγει δράσεις με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση των εργαζομένων στις « εταιρικές αξίες» της εταιρείας και της «επιχειρηματικής πρωτοβουλίας» και τις πραγματοποιεί με σεμινάρια, ημερίδες χαλάρωσης κλπ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί τη συναίνεση.
Η Πολιτιστική Φωνή ΕΣΚ δεν πρόκειται να συναινέσει στην συνολική συρρίκνωση του ΠΚΕ ΟΤΕ και τη μετατροπή του σε ανώνυμη εταιρεία. Θα μας βρει απέναντι η όποια απόφαση για παύση της λειτουργίας του. Να αναλάβουν τις ευθύνες που διαχρονικά  έχουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ  που  έφτασαν σε αυτό το σημείο το ΠΚ.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔOΘΕΙ ΛΥΣΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔOΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΟΤΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ  :
  • Σε έκτακτη σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου με  πρόταση για έκτακτη ΓΑΣ.
  • Να πάρει άμεσα θέση η εξελεγκτική επιτροπή. Με βάση το καταστατικό να έρθει η εικόνα για τα οικονομικά του ΠΚΕ.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΓΑΣ και καθιέρωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.
Όλα τα μέλη - εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να είναι ισότιμα μέλη( και όχι αντεπιστέλλοντα) με αλλαγή στο καταστατικό.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΠΚΕ να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα – επαγρύπνηση

Επισκέπτες