Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

5 Δεκ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Τις τελευταίες μέρες και όσο πλησιάζουμε προς τη μέρα της απεργίας της 8ης Δεκέμβρη αυξάνεται ο αριθμός των συναδέλφων που καταγγέλλουν ότι στελέχη της εταιρίας τους ασκούν πιέσεις ώστε να μην απεργήσουν. Ιδιαίτερη πίεση ασκείται σε συναδέλφους που είναι προγραμματισμένο να είναι σε καθεστώς stand by τη μέρα της απεργίας. Ενημερώνουμε ότι και αυτοί οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να απεργήσουν. Δικαίωμα να απεργήσουν έχουν και οι επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι και όσοι κάνουν την πρακτική τους. Επίσης, δικαίωμα να απεργήσουν έχουν και όσοι συνάδελφοι είχαν προγραμματίσει άδεια τη μέρα της απεργίας. Με ένα τηλέφωνο στο 2124 μπορούν να μετατρέψουν την άδεια σε απεργία.

Η απεργία είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων και μια από τις κορυφαίες δράσεις υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας. Για αυτό εργοδοσία και κυβέρνηση προσπαθούν να μην πετύχει, γιατί φοβούνται την ενιαία απάντηση των εργαζομένων. Για αυτό στα προωθούμενα μέτρα θέλουν να νομοθετήσουν διατάξεις που θα δυσκολεύουν την προκήρυξη μιας απεργίας.

Η ΕΣΚ – ΟΤΕ θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην απεργία για κάθε συνάδελφο. Να γνωρίζει η διοίκηση ότι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζόμενων θα βρει απέναντι της πανελλαδικά : τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Δεν μας τρομάζουν οι απειλές προϊσταμένων και διευθυντών.


Καλούμε την ΟΜΕ – ΟΤΕ να πάρει θέση τόσο για τις απειλές όσο και για το «ξεχείλωμα» του προσωπικού ασφαλείας που καταλήγει να λειτουργεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Επισκέπτες